10 weken Food Mindset Programma

food
Ik volgde 10 weken lang, vanaf 11 april, elke dag het Food Mindset Programma van Healthy for Me. Waarom? Omdat ik onzeker was over mijn eigen lichaam, ik niet lekker in mijn vel zat en al een hele hoop dingen had geprobeerd qua afvallen/diëten, maar zonder het gewenste resultaat.

Het begin

Het moment dat ik Do’s oproep voorbij zag komen voor het Food Mindset Programma dacht ik eerst meteen ja! Meteen gevolgd door twijfel en onzekerheid; waarom zou dit wel werken en kan ik überhaupt wel afvallen? Ik ben door bepaalde medicatie in de afgelopen jaren helaas toch wel de nodige kilo’s aangekomen. Ik baalde al zo lang van mezelf dat ik toch door heb gezet en Do wilde mij helpen met haar programma.

Wat komt er zoal aan bod?

Het Food Mindset Programma is niet alleen gericht op voeding, maar ook een heel groot deel gericht op je mindset en dat is zó ontzettend belangrijk!

Do leert je etiketten lezen, het nut van koolhydraten, vetten & eiwitten (waarom je lichaam deze juist wel nodig heeft), de energiebalans, de 80-20 regel, slim boodschappen doen en nog veel meer.

Daarnaast gaat een heel groot deel van het programma over je mindset, want hoe jij over jezelf en bepaalde dingen denkt is zo belangrijk. Je gaat onder andere aan de slag met jouw mindset, je ego, overtuigingen, zelfliefde, zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. En dat is een heel belangrijk onderdeel van het programma.

food mindset programma

Wat heeft het programma mij gebracht?

Het programma heeft mij zoveel meer gebracht dan ik van tevoren had durven hopen. Ik heb hiervoor heel veel soorten diëten geprobeerd, maar niets hielp of het hielp maar even, omdat het niet vol te houden was. Met het programma van Do was ik na de eerste week al wat gewicht kwijt, zonder dat ik echt hele grote aanpassingen had gedaan, wauw!

Het programma zorgde voor de nodige informatie om zelf goede keuzes en overwegingen te kunnen maken met betrekking tot voeding en dat zorgde voor een switch bij mij. Tot op de dag van vandaag val ik wekelijks nog steeds af (ja dat wil ik ook, want ik ben nog niet op mijn ‘streefgewicht’). Ook heb ik dankzij Do de kennis om mijn gewicht straks te stabiliseren.

Met het programma val je wekelijks 0,5-1 kg af, als je meer afvalt gaat het te hard en is het niet blijvend en dat is zonde.

Sinds het programma zit ik veel beter in mijn vel, kan ik weloverwogen keuzes maken wat betreft voeding, ben ik meer gaan bewegen, meer recepten gaan uitproberen (& ik deel ze op mijn Instagram stories), ik kan weer naar mezelf kijken in de spiegel zonder van mezelf te balen, mijn mindset is totaal anders dan voor het programma en daar ben ik Do ontzettend dankbaar voor!

Ik heb elke 2 weken een update bijgehouden, die vind je hier terug.

17 gedachten over “10 weken Food Mindset Programma

  1. zolang jij er goed bij voelt is het goed 😉 door mijn anorexia ben ik een afkeer van dit soort dingen begonnen 😉
    maar zolang je goed in je vel zit en dat is wat telt vind ik het prima 😀

    1. Het is geen dieet, maar een leefstijlverandering. Ik mag alles eten, geen restricties. Gebaseerd op de Schijf van Vijf en de 80/20 regel. 😉 Maar ik snap dat je een afkeer hebt voor dit soort dingen.

  2. Wat goed om te lezen! Ik merkte zelf (ik volg nooit een dieet of specifieke methode) dat soms – in mijn geval dan hè – simpele dingen als doordeweeks niet drinken (alcohol) of minder eetmomenten (ik houd van snacken tussendoor. Dat kan een handje emping zijn, of wat walnoten of een stukje fruit), of meer water drinken ook al zo kunnen helpen. Laatst had ik een dansvideootje (Reel Remix) gepost en daar kwamen zoveel reacties op (als ‘wasbordje’ enzo). Ik kon het amper geloven totdat ik het zelf terugkeek en dacht: inderdaad. Zo ziet het er best wel uit. Maar wat de een helpt, hoeft niet de ander te helpen. Dus resumerend. Hartstikke fijn dat je een methode hebt gevonden die jou goed helpt!

    1. Dat kan zeker helpen! Maar ik drink al nooit alcohol en ik ben ook al niet van het snoepen, dus dan wordt het al wat lastiger. Ik ben blij dat deze methode voor mij het gewenste effect heeft. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *