5 manieren om je eigen bedrijf te promoten

promoten
Er zijn ontzettend veel verschillende manieren te bedenken om je eigen bedrijf/blog te promoten, zowel betaalde als gratis opties. Zo kun je via social media je naamsbekendheid vergroten, maar er zijn nog heel veel andere manieren om dit te bereiken.

Social media
Social media is een mooie manier om je eigen bedrijf te promoten en het meer onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Door middel van Instagram of Facebook kun je mensen bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen geven van wat er bij jouw bedrijf gebeurt. Maar ook kun je gebruik maken van platformen als Youtube, TikTok, Twitter of Linkedin. Zorg er wel voor dat je regelmatig wat post op je social media kanalen om gezien te blijven worden.

Relatiegeschenken
Promoten van je eigen bedrijf of blog door middel van relatiegeschenken. Dit kan op heel veel diverse manieren; van pennen tot notitieboekjes en van gadgets tot zonnebrillen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een relatiegeschenk van te maken. Als je bijvoorbeeld je eigen beautysalon hebt, kun je lippenbalsems, zonnebrand of spiegeltjes laten bedrukken met het logo van je bedrijf. Wees creatief! Neem hiervoor zeker eens een kijkje op de website van Maxilia, zij hebben een ruim aanbod in relatiegeschenken in allerlei verschillende categorieën voor een leuke prijs!

promoten

Zoekmachines
Maak slim gebruik van zoekmachines zoals Google, Youtube & Pinterest. Verdiep je in SEO (zoekmachine optimalisatie) om optimaal gevonden te worden.

Samenwerken
Werk samen met andere collega’s in je niche om je bedrijf te promoten. Deze collega’s met een bestaande klantenkring kunnen een goede samenwerkingspartner zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lifestylecoach die een keer in de week een spreekuur of presentatie houdt in een yoga praktijk. Zo zit je al in de goede richting qua klanten en het levert je meer naamsbekendheid op. Zorg ervoor dat je visitekaartjes bij je hebt of een tasje met wat relatiegeschenken met je logo en bedrijfsnaam erop, zoals hierboven al genoemd.

Logo
Je bedrijfsnaam en logo mogen best gezien worden! Zo heb je speciale stickers voor op de auto waar je je logo en/of bedrijfsnaam op kunt laten zetten, ideaal voor als je veel op de weg zit. En wat dacht je van kleding of sponsoring? Een mooie manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Ook leuk: stickers met je logo erop (& dan maar hopen dat mensen ze overal op plakken of verzin er een leuke actie mee in combinatie met je social media kanalen). Je kunt ook gebruik maken van flyers, je kunt hier relatief veel informatie op kwijt en ze met een kortingscode bij mensen in je omgeving in de brievenbus doen.

Wat doe jij om jouw bedrijf te promoten?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

12 gedachten over “5 manieren om je eigen bedrijf te promoten

  1. Leuke tips! Zelf heb ik veel over SEO geleerd en hierdoor heb ik veel meer bezoekers gekregen. Foto’s namen geven (max 4) en de teksten en titels goed aanpassen. Ik dacht altijd dat hoe meer foto’s en teksten hoe beter maar dit is niet zo. Het gaat om de kwaliteit. Ook merk ik dat actief op blogs komen, en backlinks veel doen. Of samenwerkingen met influencers of bloggers. Pinterest is ook een mooie tool om meer bekendheid te krijgen.

  2. Handige tips. Ik promoot mijn verschillende bedrijven op diverse manieren maar voor mij werkt voor allemaal social media het beste. Relatiegeschenken worden ook altijd gewaardeerd.

  3. Op zich ben ik volgens mij wel goed bezig, ik denk alleen nog wel eens aan een sticker of zo op mijn auto of shirt met mijn logo, leuk als je ergens heen gaat. handige tips plaats je hier!

  4. Wat een handige tips! Ik heb visite kaartjes die ik zo nu en dan uitdeel en ik heb truien en vesten waar mijn logo en site op staan en ik maak natuurlijk gebruik van social media

  5. Ik probeer er eerst voor te zorgen dat ik op een vast tijdstip elke week wat online kan krijgen. Als dat allemaal lukt dan moet ik me meer gaan verdiepen in de SEO en ook vaker wat op Social Media krijgen. Ik zie het nu nog als een hobby naast werk, maar wil er meer mee gaan doen

  6. Ik werk momenteel 1 jaar als SEO specialist en daarvan heb ik een hoop geleerd wat ik nu in kan zetten voor mijn blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *