Mijn droomkeuken


Iedereen heeft wel een idee over hoe zijn/haar ideale droomkeuken eruit ziet: ik ook! Inmiddels ben ik verschillende keukens gewend, diverse kookplaten, vriezers, koelkasten en oven/combi magnetron. Genoeg om over na te denken dus als je een keuken gaat uitzoeken.

Natuurlijk gaan we in ons huurhuis geen nieuwe keuken plaatsen, maar als we over een tijdje een koophuis hebben dan wil ik natuurlijk wel mijn eigen droomkeuken hebben. Wessel & ik wisten allebei al meteen dat we een keuken wilde met een granieten aanrechtblad, daar zijn we dus naar op zoek gegaan. We hebben ons op verschillende plekken georiënteerd en deze keukens met granieten aanrechtblad spraken ons het meest aan.

Een granieten aanrechtblad vinden we niet alleen mooi, maar het kan ook tegen een stootje, het is uniek (natuursteen) en vrij makkelijk in onderhoud. Voor ons redenen genoeg om voor graniet te kiezen.

Qua kleur van de keuken zitten we te denken aan zwart of donkerbruin in combinatie met wit en een granieten aanrechtblad in een lichte kleur. Als er de ruimte voor is dan zou ik het liefst een kookeiland willen met een inductie kookplaat waarop ruimte is voor 4 – 6 pannen. Oh ja, en een afzuigkap die hoog genoeg hangt, zodat ik daar mijn hoofd niet meer aan stoot!

Tegen de muur wil ik dan opbergruimte hebben in combinatie met de koelkast & vriezer. De koelkast en de vriezer wil ik allebei even groot hebben, zo rond de 1.70 m en dan naast elkaar. We hebben nu een vrij kleine vriezer en ik merk dat ik me daar toch aan irriteer. Ik gebruik de vriezer erg veel namelijk voor het invriezen van restjes eten, zoals saus of nasi bijvoorbeeld. Ook brood vries ik altijd in, omdat dat hier gewoon niet dagelijks gegeten wordt en we halen ons vlees bij het slachthuis voor zo’n 4 a 5 weken, dan is zo’n grote vriezer toch wel erg fijn!

droomkeuken

Daarnaast wil ik graag een combi magnetron en heteluchtoven in een. Dit hebben we nu ook, dat is meer dan voldoende en het scheelt een hoop ruimte. Uiteraard op ooghoogte, lijkt me een stuk fijner in gebruik. En ik hoef niet bang te zijn dat de katten zich per ongeluk verwonden aan de hete oven.

Een vaatwasser mag ook echt niet ontbreken! In ons eerste appartement hadden we geen vaatwasser. Nu gelukkig wel en ik kan echt niet meer zonder dit ideale apparaat. Ook zo’n smalle apothekerslade lijkt me ideaal voor het opbergen van al mijn kruiden en flesjes olie.

Maar eerst moeten we een huis kopen & tot die tijd droom ik nog even verder!

Hoe ziet jouw ideale droomkeuken eruit?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

14 gedachten over “Mijn droomkeuken

  1. Een paar jaar geleden hebben wij een nieuwe keuken gekocht en dit is echt mijn droomkeuken. We hebben een Amerikaanse koelkast, Boretti gasfornuis, genoeg kastjes en een granieten blad. Mooier dan dit kante voor mij niet zijn en ik ben echt elke dag nog zo blij. We hebben echt de tijd genomen om te passen en te meten en vooral te durven.

  2. Mijn ideale keuken zou net een slagje groter zijn dan de keuken die we nu hebben. Maar helaas is daar qua indeling en ruimte geen plek voor. Natuurlijk moet je altijd blijven dromen, maar ook reëel zijn of je het allemaal wel echt nodig hebt

  3. Een vriezer van 170 centimeter hoog vind ik een leuke uitdaging. Natuurlijk moet dat ergens wel passen, maar ik vind het zo groot klinken. Haha. Wij hebben een hele luxe oven met zoveel standen dat ik er niks van snap.

    1. Een soort Amerikaanse koelkast, maar dan is de ene kant vriezer en de andere kant koelkast 😉 Toen we net in ons huidige appartement kwamen wonen, hadden we voor het eerst een combi oven-magnetron, wat een drama in het begin, haha!

  4. Wat een mooie keukens, die witte vind ik hier zo het mooist. Toch ga ik later denk ik voor zwart, ik hou van zwart!

  5. mijn droomkeuken heeft een kookeiland, een ingebouwd koffiemachine en dan ben ik al heel happy haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *