7 x onmisbare blog essentials

blog essentials

Toen ik pas begon met bloggen wist ik nog helemaal niet wat handig was en wat voor mij zou werken. Ook zat ik met ontzettend veel vragen in het begin, maar al doende leert men! Vandaag deel ik mijn blog essentials waarvan ik vind dat elke blogger ze zou moeten hebben om het bloggen een stukje makkelijker en aangenamer te maken.

Laptop
Deze is vrij logisch, maar het hebben van je eigen laptop is erg fijn met een blog. Kies er een die jij het fijnst vindt werken en voldoet aan jouw eisen. Zo werk ik het liefst op Windows, alleen filmpjes bewerken doe ik dan weer het liefst met iMovie van Apple (daarvoor leen ik altijd even de laptop van Wessel).

WiFi
Hetgeen wat ervoor zorgt dat je kunt rondstruinen op het internet en je eigen blogs kunt delen met de wereld. Het aantal mb’s per seconde zijn in dit geval belangrijk, zodat je niet lang hoeft te wachten op het laden van pagina’s en geïrriteerd achter de laptop eindigt. Kies bij voorkeur ook een provider met zo min mogelijk storingen. Met Ziggo hadden wij helaas heel veel problemen en sinds we overgestapt zijn op KPN nog nooit ergens problemen mee gehad.

Notitieboekje
Schriften, notitieboekjes en schrijfwaren zijn voor mij echt onmisbaar! Hierin schrijf ik al mijn blogideeën op die in mij opkomen, werk sommige blogposts al in het klein uit of maak er to do lijstjes in, zodat ik die later kan afvinken. Ook heb ik een schrift waarin ik de financiën, gemaakte uren en samenwerkingen bijhoud.

blog

Camera
Tenzij je al je foto’s van rechtenvrije sites haalt, is het handig om een fotocamera te hebben. Hiermee kun je je eigen beeldmateriaal creëren en dingen precies uitwerken zoals jij dat wilt. Een fotobewerkingsprogramma is ook een aanrader. Met de donkere dagen op komst is een softbox een goede investering.

Planner
Zelf werk ik erg graag met een planner, want hiermee heb je in een oogopslag veel meer overzicht in wat je gedaan hebt en nog moet doen. In mijn planner schrijf ik de ingeplande blogpost op per dag, deadlines, wat ik nog moet doen voor een blogpost en of ik nog dingen moet inleveren.

Mobiele telefoon
Mijn mobiele telefoon gebruik ik voornamelijk voor het bijhouden van mijn social media kanalen; Facebook, Instagram, Pinterest en mijn mailbox.

Werkruimte
Het creëren van een fijne ruimte waar je ontspannen kunt werken zonder gestoord te worden is ideaal. Zorg voor een goede bureaustoel, voldoende daglicht, frisse lucht en een bureau waarmee je genoeg ruimte hebt om je spullen in op te bergen.

Wat is voor jou een onmisbare blog essential?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

7 gedachten over “7 x onmisbare blog essentials

  1. Een goede laptop moet ik nog aanschaffen, de mijne trekt Photoshop enzo praktisch niet meer. Heb wel een goede PC, maar voor onderweg en als ik eens ergens anders wil zitten is een Laptop wel fijn .
    Leuk artikel trouwens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *