Overleden dierbare herdenken

herdenken
Je moet er nu nog niet aan denken. Je staat er waarschijnlijk ook liever niet bij stil, maar vroeg of laat komt het toch een keer voor dat een dierbare overlijdt. Als een dierbare is overleden, wil je diegene op een waardige en mooie manier blijven herdenken. Gelukkig zijn daar tegenwoordig een heleboel opties voor.

Dit soort dingen horen helaas nou eenmaal bij de minder leuke dingen van het leven. Hoewel je er nu misschien nog niet bij stil wilt staan, is het toch handig om dit soort zaken op tijd te regelen. Het is fijn als je weet hoe een overleden dierbare zijn afscheid het liefst had gezien, hoe diegene wilt dat ze hem/haar herdenken of dat je je eigen wensen duidelijk maakt bij je partner of familieleden.

Wessel en ik weten van elkaar wat we wel en niet willen, mocht een van ons twee overlijden. Hopelijk is dit nog heel lang een ‘ver van ons bed’ show, maar het geeft een soort van rust om te weten wat de wensen van de ander zijn. Wessel wilt graag begraven worden, terwijl ik liever gecremeerd wordt. Mijn as komt dat in een urn en dan wil ik dat Wessel dit uitstrooit op plekken die voor ons bijzonder waren. Soms grap ik wel eens dat hij een flinke dosis glitters door mijn as moet mengen. Aangezien ik dol ben op glitters.

Naast het overlijden van een dierbare, overlijdt je geliefde huisdier ook een keer. Zij gaan helaas niet zo lang mee als dat wij mensen doen. Wessel en ik hebben 4 katten, die zijn nu allemaal nog geen 2 jaar oud. We gaan er vanuit dat ze voorlopig nog wel even mee gaan. Er komt een keer een moment waarop je afscheid van ze moet nemen. Ook dit hebben we al goed besproken met elkaar. Wij willen onze individueel katten laten cremeren en van het overgebleven as zou ik graag een ashanger willen. Zo heb ik ‘mijn kindjes’ voor altijd bij me. Of ik ga voor een mini urn die ik dan naast een mooie foto van mijn katten kan zetten. Zo heb ik altijd nog iets van ze bij me.

Hoe wil jij jouw dierbaren herdenken?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

28 gedachten over “Overleden dierbare herdenken

  1. Het overlijden van dierbaren is nooit fijn. Ik weet wel dat wanneer mijn paard dood gaat, ik een stukje van haar staart wil afknippen om te laten verwerken in een armband: op die manier heb ik ook altijd een herinnering aan haar.

  2. Het overlijden van dierbaren is nooit fijn. Ik weet wel dat wanneer mijn paard dood gaat, ik een stukje van haar staart wil afknippen om te laten verwerken in een armband: op die manier heb ik ook altijd een herinnering aan haar.

  3. mijn vriend en ik weten allebei niet precies wat we willen, maar dat is in ieder geval ook iets. gelukkig zijn we allebei nog onder de 30 en hebben we (hopelijk) nog wel even om het te beslissen

  4. mijn vriend en ik weten allebei niet precies wat we willen, maar dat is in ieder geval ook iets. gelukkig zijn we allebei nog onder de 30 en hebben we (hopelijk) nog wel even om het te beslissen

    1. Ik hoop dat het voor ons ook nog heel lang een ver van ons bed show is, maar het is wel fijn om te weten wat de ander wilt. Je weet van tevoren niet hoe het leven loopt.

    1. In ieder geval op het strand in Spanje en verder weet ik het nog niet. Ik grap weleens dat Wessel mijn as moet mengen met glitters en dan moet uitstrooien in de MAC store en het ABC restaurant, omdat ik daar vaak kom.

  5. Ik heb een pootafdruk en een plukje haar in een blikje van mijn hond. En zijn as natuurlijk. Die willen we graag een keer uitstrooien bij een boompje die we hebben geplant voor hem. Alleen het boompje moet eerst de winter overleven.

  6. Ik heb een pootafdruk en een plukje haar in een blikje van mijn hond. En zijn as natuurlijk. Die willen we graag een keer uitstrooien bij een boompje die we hebben geplant voor hem. Alleen het boompje moet eerst de winter overleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *