Zo richt je je huis sfeervol in

sfeervol
Je hebt je meubels in je woning staan, maar je mist sfeer? Toen wij net in ons huisje gingen miste ik ook een knusse en warme sfeer. Inmiddels is het echt ons plekje geworden en voelt het als thuis. Ik gun iedereen zo’n fijne plek en daarom geef je ik vandaag tips over hoe je je huis sfeervol inricht.

Vooral in de wintermaanden is het binnen in huis heerlijk knus en lekker warm. Helemaal nu het al vroeg donker wordt. Maak het binnen in huis gezellig met kaarsen in verschillende kleuren, vormen en grootten. Dit zorgt voor een sfeervol gevoel. Hiermee creëer je meteen wat extra licht in huis, waardoor je niet meteen zoveel lampen hoeft aan te doen. Neem hiervoor eens een kijkje bij de woonaccessoires van Biano.

Misschien niet iets waar je als eerste aan denkt, maar door middel van een vloerkleed maak je een knusse plek rondom je bank. Met name een hoogpolig vloerkleed straalt warmte uit en voelt ook nog eens lekker zacht onder je voeten. Daarnaast trekt de vloer onder je voeten dan niet zo koud op.

Bloemen en planten zijn perfect voor het creëren van sfeer in huis. Naast sfeer zorgen bloemen en planten voor zuurstof en een goede luchtvochtigheid in huis. Niet zulke groene vingers (net zoals ik), dan kun je kiezen voor kunstplanten. Tegenwoordig zie je nauwelijks nog het verschil tussen echt en kunst.

Met plaids en sierkussens op de bank maak je van je bank een fijne plek om te vertoeven. Als het dan toch wat frisser wordt ’s avonds, kun je jezelf heerlijk in de plaid wikkelen terwijl je een filmpje op Netflix kijkt vanaf je chaise lounge.

Iets wat voor mij mijn huis echt thuis maakt is geur. Dit kun je op verschillende manieren toepassen in huis. Je hebt speciale huisparfums voor in het stopcontact, geurkaarsen, waxbranders, automatische spray, aromaverstuiver, geurstokjes of wierook. Kortom; er zijn genoeg mogelijkheden om een lekker geurtje in je huis te krijgen.

Wat doe jij om sfeer te creëren in huis?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

18 gedachten over “Zo richt je je huis sfeervol in

  1. Ik hou zelf van niet al te veel tierlantijnen, maar ik vind kussens leuk op de bank en ik hou van kaarsen. Eigenlijk vooral waxinelichtjes, maar daar heb je natuurlijk allerlei leuke houdertjes voor en die hoeven helemaal niet duur te zijn. Een vloerkleed vind ik dan weer niks, een echte stofvreter als je huisdieren hebt. 🙂

  2. Goede tips! Ik heb zelf een abonnement op bloemen genomen zodat ik elke maand een mooie bos met over het algemeen wilde bloemen thuisbezorgd krijg. Net even dat extraatje dag sfeer geeft. En ik hou ook van veel kaarsjes aan en straks de kerstboom en kerstversieringen. Can’t wait! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *