Homemade eiersalade

eiersalade
Eiersalade is heerlijk voor op brood als lunch of op een toastje, maar zelfgemaakte eiersalade is nog lekkerder! Nadat je hem zelf hebt gemaakt wil je nooit meer kant en klare eiersalade uit de supermarkt. Daarnaast heb je hem ook vrij snel op tafel staan.

Tijd: 20 minuten
Portie: 1 portie eiersalade

Ingrediënten
– 4 eieren m/l
– 1 ½ e.l. mayonaise
– Gedroogde peterselie
– Zoetstof
– Peper & zout
– Kerriepoeder

De eieren in kleine stukjes maken doe ik altijd met een eiersnijder, ik haal hem er dan zeg maar twee keer over anders doorheen en dan krijg je smalle reepjes.

Hoe te maken
01. Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten.
02. Pel de eieren (als ze afgekoeld zijn) en maak er kleine stukjes van.
03. Voeg anderhalve eetlepel mayonaise toe.
04. Strooi er wat gedroogde peterselie bij en meng alles goed door elkaar.
05. Voeg kerriepoeder toe naar smaak (mag best wel wat van in)
06. Breng op smaak met wat peper en zout.
07. Meng alles goed door elkaar.
08. Lekker als lunch op brood of met een toastje/stokbroodje op de borrelplank.

Liever een gezondere eiersalade variant? Vervang de mayonaise dan voor Griekse yoghurt of kwark. Je kunt er ook nog een klein sjalotje doorheen snipperen of bieslook.

Wat vind jij lekker op een toastje?

7 gedachten over “Homemade eiersalade

  1. Mijn schoonvader maakt de heerlijkste tapenade (met ansjovis en allerlei lekkers). Heel hartig, pittig (maar wel aanwezig). Toevallig hebben we gisteren bij een lokaal klein bedrijf (we waren op bezoek – coronaproof – bij de halfbroer van H. en zijn vriendin en twee kindjes) in Leeuwarden heerlijke, zelfgemaakte eiersalade gehaald voor straks bij de lunch. Veel zin in!

  2. Helaad lust mijn man geen eieren (gekke vent, hihi). Anders was ik meteen de keuken ingedoken. Zelf salades maken vind ik erg leuk. Ik heb ook al eens tonijnsalade en kipsalade gemaakt. Veel lekkerder dan in de winkel, he?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *