Behind Jouvence #15 | Burgers Zoo, uit eten en naar de dierenarts


De laatste Behind Jouvence is gewoon alweer een maand geleden, tijd voor een nieuwe update! Zo gingen we naar Burgers Zoo, brachten een bezoekje aan het Openluchtmuseum in Arnhem, gingen we uit eten, moesten de katjes voor hun jaarlijkse vaccinatie/apk-keuring naar de dierenarts & nog veel meer..


Een maand geleden was het nog heerlijk warm en genoten we nog volop van de zon aan het strand. Beetje bijkleuren en ontspannen.

’s Avonds heerlijk uit eten geweest bij Robin Hood in Arnhem (aanrader!), we komen hier vaker en vinden het erg lekker. Ik ging voor een spies van de grill.


Door het heerlijke weer ook regelmatig een jurkje aan gehad & kijk nou hoe schattig! Onze onder buurvrouw heeft een kitten, wat een poepie..


Samen met Wessel heerlijk door de Ikea struinen, aangezien die een nieuwe collectie hebben.

Boefje wilde ook graag aan de ‘grote mensen’ tafel.


De snoepjes zijn op, Boefje is not amused.

Ook kwam er een superleuk pakketje binnen met producten uit de nieuwe herfst/winter update 2018 van Essence.


Die moest ik uiteraard meteen allemaal uitproberen en testen.

Nieuw telefoonhoesje, 1 oor ligt er inmiddels al bijna af, want Bengel vindt het lekker om erop te kauwen.


We gingen de afgelopen maand ook een aantal keer naar de film dankzij het Pathé abonnement. We zagen: Tag, Skyscraper, The Meg, The spy who dumped me & The happytime murders. Vooral The spy who dumped me was erg leuk!


In de vakantie brachten we een bezoekje aan Burgers Zoo, hier is een tijdje geleden ook de nieuwe mangrove geopend en het was erg mooi. Er vliegen overal prachtige vlinders.


Voor de katjes was het weer tijd voor de jaarlijkse vaccinatie & de apk-keuring. Op de foto wil de dierenarts de tandjes van Bengel bekijken, maar Bengel wilt niet. Ze waren helemaal gezond, kregen hun vaccinatie & waren iets te zwaar, dus nu gaan ze op dieet.

KitKat heeft mijn gebeden gehoord en voor een multipack van de ruby cocoa beans gezorgd.


Als verrassing gingen we met de opa en oma van Wessel lunchen (+ nog wat familie en vrienden van hun). Ik ging voor het broodje carpaccio, liefde voor carpaccio!

De katjes hadden hun oude kleine krabpaaltje helemaal op gebruikt & omdat ze zo stoer waren geweest bij de dierenarts, besloten we bij de dierenwinkel een nieuw exemplaar te scoren. Balletje wat eraan hangt goedgekeurd door Bengel, niet van lange duur trouwens, want ze hebben hem er al af gesloopt.

Het bewijs dat je niet perse kinderen hoeft te hebben voor totaal geen privacy, want de katjes kunnen er ook wat van. Zodra ik op de wc zit of onder de douche sta begint het feest. Overal moeten ze bij zijn.

Wessel en ik struinden een aantal kringloopwinkels af, bij de meesten vonden we niks leuks.


Maar bij een kringloopwinkel in Nijmegen vond Wessel deze stoel erg mooi, voor €25,- mocht hij mee. Ik scoorde een broodmandje voor €0,50.

Ik heb een gluurder!


Proberen wat meer in balans te komen, dus weer lekker aan het shaken geslagen. ’s Avonds pangasiusfilet met groenten uit de oven.


In de folder van de Kruidvat zag ik ze voorbij komen en ik kon het niet laten. Overigens is de zak nog steeds dicht, met de nadruk op nog!

Toen kwamen we nog langs de viswinkel en bestelde ik er een portie kibbeling, dat was lang geleden.


2 verjaardagen op één dag, dus er mocht wel wat extra make-up op.

Met de buurman op stap, beetje rondstruinen in winkels om vervolgens te eindigen bij de Mc Donalds. Hier komen we echt zelden, dus mocht wel voor een keertje (laatste keer kan wel ruim een halfjaar geleden zijn als het niet langer is). Nog meer mensen die de fritessaus van de Mc Donalds echt smerig vinden?


Samen met Wessel de weekboodschappen halen & de jas kon weer uit de kast.

Op Marktplaats vond ik dan eindelijk de laatste 2 uitbreidingen van Zoo Tycoon 2 die ik al heel lang zoek, maar bijna niet te verkrijgen zijn. Blij als een klein kind!


Ik had voor mezelf een glas water gepakt, maar Boefje vond het ook erg interessant. Eerst stak hij 2 x over zijn neus er te ver in om vervolgens met zijn poot in mijn glas te dippen en er een grote kliederboel van te maken.

Inmiddels loop ik al zo’n 3 weken met hele erge rugpijn, ’s morgens vroeg ging ik van ellende het bed uit, terwijl ik eigenlijk nog heel erg moe was (lang leve CVS). Vorige week vrijdag had ik een afspraak staan bij de huisarts, maar toen ik woensdag ochtend op stond kon ik niet meer, het deed zoveel pijn. Ik belde de huisarts (nog net niet huilend op) en kon gelukkig die zelfde ochtend nog terecht.

Ik heb waarschijnlijk een spier in mijn rug goed verrekt, dit kan 6 tot 12 weken duren! Nu moet ik, totdat de rugpijn volledig verdwenen is, elke dag 2 naproxen innemen, 3 keer 1000 mg paracetamol en maagbeschermers. Daarnaast slik ik al een tijdje amitriptyline, maar hiervan krijg ik ook vervelende bijwerkingen. Een alternatief was er niet, dus voor de obstipatie moet ik ook elke ochtend een zakje poeder oplossen in water, goor!


Op het werk was er iemand jarig en dat betekent taart!

Bengel is momenteel een beetje verkouden, dus toen hij nieste kwam er een grote snottebel mee naar buiten. Ik pakte hem vast, zodat Wessel een doekje kon pakken, maar in plaats daarvan moest de snottebel eerst worden vastgelegd.

behind
Afgelopen vrijdag ben ik met Wessel naar het openluchtmuseum in Arnhem geweest. Het was voor ons beiden super lang geleden, ik herkende ook nauwelijks nog iets. Hoogtepunt van de dag: katjes aaien in een oude boerderij. Halverwege het park merkte ik aan mijn hele lichaam dat het niet meer ging, ik was op. We pakten de tram richting de entree en gingen naar huis, daar ben ik meteen onder de douche gestapt en heb lekker mijn pyjama aan gedaan.

Heb jij de vorige Behind Jouvence al gezien?

29 gedachten over “Behind Jouvence #15 | Burgers Zoo, uit eten en naar de dierenarts

  1. Ja, Robin Hood in Arnhem is bij ons ook favoriet (staat zelfs op mijn website). Jammer dat het op gegeven moment niet meer lukte en jullie naar huis moesten.

  2. De foto van Bengel bij de tandarts… Ik moest er iets te hard om lachen, het ziet er zo grappig uit! Maar fijn dat alles goed was bij de dierenarts. En de kitten van de buurvrouw, wat een pluizebolletje! Ik voel me echt een crazycatlady nu maar gelukkig ben ik niet de enige haha.
    Pepernoten hebben het hier ook niet overleefd. Dus inderdaad; knap dat je ze dicht kan laten haha

  3. Bengel lijkt als 2 druppels water op 1 van mijn poezebeesten 🙂 Het openluchtmuseum staat al een tijdje op mijn to do list, maar het komt er maar niet van. Eigenlijk voor ons net iets te ver voor een uitstapje .

    1. Ja, hier ook, ik wou dat ik de Kitkat ruby nooit ontdekt had 😉 We hebben allebei een Pathé unlimited kaart, hiermee kun je onbeperkt voor een vast bedrag per maand naar de bioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *