Dag uit het leven van Bengel & Boefje


Miauw, vandaag mochten we van vrouwtje iets op haar blog vertellen over hoe onze dag eruit ziet, dat leek haar namelijk wel leuk! Boefje en ik  (Bengel) hebben even overlegd & vonden het ook wel een leuk idee. Ik zal het woord doen, aangezien mijn broertje Boefje iets minder stoer is dan ik ben.

Ik ben ’s ochtends lekker vroeg op, zo rond 6 a 7 uur. Dan klim ik de hoogslaper op om vrouwtje te begroeten en wakker te maken. Dan ga ik over vrouwtje heen klimmen, heel hard spinnen, kopjes geven & soms bijt ik zelfs in vrouwtje haar vinger.

Meestal gaat vrouwtje dan eerst naar de wc, ik sjok daar dan vrolijk miauwend achteraan. Het liefst loop ik vrouwtje voor de voeten, zodat ze bijna over mij struikelt. Daarna krijgen we meestal wel onze brokjes, ik zorg ervoor dat ik met mijn neus vooraan sta! Nog voordat vrouwtje de voerbak goed en wel heeft neergezet zit ik er al met mijn poezensnuit in. Mijn kleine broertje Boefje is inmiddels ook aangeschoven voor het ontbijt. Die is niet zo’n vroege vogel zoals ik dat ben, die blijft liever lekker lang uitslapen in zijn mandje. Alleen voor brokjes en snoepjes komt hij zijn bedje wel uit.

Bengel

Als het baasje en vrouwtje weggaan, omdat ze moeten werken, dan mogen Boefje en ik ons al die tijd vermaken op de slaapkamer. Soms spelen we samen & dan doen we verstoppertje achter het gordijn. Meestal liggen we al die tijd te slapen, want kat zijn is vermoeiend!

Zodra het baasje en vrouwtje weer terug zijn ben ik helemaal door het dolle heen. Boefje neemt nog net de moeite om zijn ogen open te doen om te zien wat er aan de hand is. Baasje en vrouwtje komen ons dan altijd eerst uitgebreid begroeten. Dan krijgen we kusjes, worden we geknuffeld en geaaid. Ik vind dat zo fijn dat mijn spin motor heel hard gaat draaien. Meestal krijgen we dan iets lekkers, omdat we zo lief zijn geweest toen we alleen thuis waren (eigenlijk voor het slapen dus)..

Als het bijna 18:00 uur is gaat mijn biologische wekker. Ook al lig ik te slapen, ik zorg ervoor dat ik stipt op tijd bij het vrouwtje sta om te zeggen dat het brokjes tijd is. Meestal heb ik gelijk en is het inderdaad tijd voor het avondeten.

Wanneer het baasje of vrouwtje gaan douchen, gaan mijn broertje Boefje en ik op het badmatje voor de douchecabine zitten. Om alles in de gaten te houden of het wel goed gaat daarbinnen. Zodra ze klaar zijn duiken wij de natte douchebak in. Kunnen we daarna lekker met onze natte pootjes door het huis heen rennen.

Daarna is het uiteraard weer tijd voor een schoonheidsslaapje. Wanneer we daarvan wakker worden gaan we lekker spelen. Dan rennen we heel hard achter elkaar aan door het huis heen of we proberen het rode lampje te vangen. Soms zitten er snoepjes verstopt in het voerdoolhof, die proberen we dan eruit te vissen met onze pootjes. Lekker klimmen in de krabpaal of even helemaal los gaan op kattenkruid. Naderhand moeten we hier een tijdje van bijkomen.

Boefje

Voor het slapen gaan krijgen we onze laatste brokjes van die dag, dan zijn wij allebei erg enthousiast. Na het op smikkelen van onze brokjes zoeken we allebei een lekker plekje uit om te slapen & is de dag alweer voorbij..

Pootje van Bengel & Boefje 

30 gedachten over “Dag uit het leven van Bengel & Boefje

  1. Haha prachtig en de namen van de katten vind ik ook wel heel erg leuk. Hier ook een kat van net 1 jaar oud en dat is ook zo een lieverd. Hij weet dat de jongste hem in de ochtend eten geeft en blijft dus voor de deur wachten tot hij zijn bed uit komt. In de avond geeft de oudste zoon het eten en dat weet de kat ook heel goed. Erg leuk om te lezen. En ja dat slapen he! Stelletje slaapkoppen zijn het.

  2. Zo leuk om te lezen Dit!! Wat een geweldige katten ook. Dat witte rattenknuffeltje op een van de fotos is een van de favo knuffels van mijn jongste zoontje overigens haha

  3. Haha leuk geschreven. En wat een leuke namen hebben ze. Ik heb hier thuis een Sue en een Sally. Die halen hier altijd allerlei kattenkwaad uit.

  4. Wat is het toch heerlijk wakker worden met zo’n fluffy vriendje in bed! Dit lijkt zoveel op het ochtend ritueel dat Jip heeft, alleen kijkt hij niet echt op de klok en kan het soms zelfs om 3 uur in de nacht al feest zijn haha!

  5. HAHA geweldig. Die Boef & Bengel zijn me een stelletje.
    Hebben ze ook al een eigen instagram account? Die groene draak van mij wel. Hij heeft zelfs al heel wat meer volgers dan ik heb. Beetje jammer, dat dan weer wel hahaha.

  6. Nou Bengel en Boefje, jullie hebben het daar goed voor elkaar! En wat een leuk verhaal om te lezen hoe jullie dag was. Lekker van genieten hoor, al die verwennerij hebben jullie vast verdiend 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *