Behind Jouvence #17 | Kerst, sneeuw & uit eten geweest

behind jouvence
De eerste Behind Jouvence van 2019! De laatste Behind Jouvence kwam halverwege december online, dus er zitten nu ook nog foto’s van kerst en oud & nieuw bij deze Behind Jouvence.


De opa & oma van Wessel trakteren ons op een lunch in het dorp. Buiten regent en waait het hard, dus ik ga voor een lekker warme chocomel. Als lunch kies ik een broodje carpaccio.


Het is eindelijk tijd voor het eerste vakje van de adventskalender. Kaylo is het er niet mee eens dat er maar 1 vakje per dag open mag, dat hij het deurtje ook opeet.


Met mijn ouders, zusje, opa & oma ga ik uit eten bij ABC restaurant in Velp.

In het Sint Maartenskliniek kom ik bij een reumatoloog terecht, die mij weer van top tot teen wilt onderzoeken (ook vanwege de heftige rugklachten). Uiteindelijk worden er röntgenfoto’s gemaakt en wordt er weer bloed geprikt.


Kaylo werd eind 2018 geopereerd aan zijn navelbreukje en moest vervolgens 10 dagen lang dit schattig rode truitje aan, zodat hij niet aan het wondje kon komen.


Bengel krijgt van de HEMA dit té leuke rendier onesie voor kerst.


Ik heb veel slechte dagen, wanneer ik op de bank onder een dekentje ga liggen komt Mickey er gezellig bij liggen.


Eerste kerstdag vieren we bij ons thuis samen met Wessel z’n moeder. Er blijft nog veel over en we besluiten om over een paar dagen nogmaals te gourmetten met z’n drieën.


Tweede kerstdag gaan Wessel en ik gourmetten bij mijn ouders & zusje thuis.


Samen met Wessel z’n moeder gaan we een dagje op pad. We struinen als eerst de Ikea door, waar Wessel en ik onze keuken alvast uitzoeken.


Tussen de middag lunchen we ‘heel gezond’ bij de McDonalds op Kronenburg. Thuis spelen we een spelletje Triviant 2000 & daarna gourmetten we met de restjes van eerste kerstdag.


Wederom een slechte dag met heel veel pijn, dus lekker rustig aan doen en veel in bed gelegen. Mickey komt mij gezelschap houden.


Oudjaarsdag hebben mijn moeder en oom oliebollen gebakken! We eten er daar wat en nemen een schaal mee naar huis.

Oudjaarsavond zijn Wessel en ik voor het eerst alleen met z’n tweetjes (en de 4 katten). ’s Avonds zetten we wat hapjes op tafel en kijken wat tv.


Nieuwjaarsdag eten we bij mijn ouders. Mama heeft zelfgemaakte verse friet voor ons gemaakt, yay!

Kaylo & Mickey samen in het mandje.


Van Wessel krijg ik dit mooie chakra armbandje cadeau, lief!

Mickey geniet van de vloerverwarming.


Mickey duikt het liefst op de bank tussen alle kussens in.

Elke maandag ochtend begint met het klaar maken/vullen van mijn pillendoos voor de hele week.


& toen lag er ineens een dik pak sneeuw! Buiten vullen we een bak met sneeuw voor de jongens, maar op wat gesnuffel na doen ze er niks mee.


Het is buiten koud genoeg om mijn onesie uit de kast te toveren.


Er staan weer een hoop leuke blogposts op de planning. Ook kreeg die week de afspraak bij de huisarts een plotwending. Ik ging namelijk voor de prikpil, maar moest een zwangerschapstest doen..


Ik herontdekte De Sims 4, maar Kaylo moest elke keer mijn cursor vangen.


Even richting Duitsland om wat inkopen te doen. We lunchen bij CurryQ: ik ga voor een broodje curryworst met frietjes & Wessel neemt een schnitzel.


Kaylo is helaas al ruim 5 weken aan de diarree. Uit de diverse ontlasting onderzoeken kwam niks raars naar voren. We besluiten bloed te prikken, helaas rollen zijn aders elke keer weg, kleine pechvogel. Mickey mocht mee als support.


Bengel heeft een lazy day & kijkt even toe vanuit het deksel van de kattenbak hoe ik zijn poepjes en plasjes opruim.
‘I poop, you scoop!’.


Mezelf verwend met deze lekkere lunch salade.

Voor de blogpost van de Thomas stofzuiger (top ding!) heb ik nog foto’s nodig en besluit die nu te maken. Aangezien ik opgemaakt ben, omdat ik die avond uit eten ga met een erg goede vriendin van mij.


We zijn uit eten geweest bij ’t Zusje in Nijmegen. Erg lekker gegeten en mocht je er een keer komen; kies de Bastogne parfait!


Van de opa & oma van Wessel krijgen we een dagje wellness cadeau voor 2 personen. Binnenkort gaan Wessel en ik even een datum prikken voor een dagje sauna.

Bengel ‘helpt’ met het maken van product foto’s.


Weer een slechte dag, nu met Bengel aan mijn zijde (iets met rugpijn, migraine en misselijk).

Kijk hoe lief kleine Mickey ligt te slapen.


Omdat er niks uit het bloedonderzoek komt, gaan we met Kaylo naar een veterinair verwijscentrum om daar een echo te laten maken van zijn buikje.

’s Middags doen we de boodschappen en neem ik een kijkje bij de nieuwe vegan collectie van de HEMA: B.A.E. Ik vind het persoonlijk erg tegenvallen en neem alleen 2 lipsticks mee.


Bengel is weer eens onder de lekkende douche door gerend, gek beest!

Van mijn ouders kreeg ik deze mooie bos tulpen die nu op mijn eettafel staan te pronken.

Bekijk de vorige Behind Jouvence over gezinsuitbreiding, laptop crash & nieuwe meubels.

12 gedachten over “Behind Jouvence #17 | Kerst, sneeuw & uit eten geweest

  1. Wat vervelend dat je zoveel dagen met pijn hebt moeten doorbrengen rond de feestdagen.. zorgen de koude dagen ervoor dat het erger is dan bijvoorbeeld in de zomer? Verder lijk je je niet verveeld te hebben, met volle dagen. De feestdagen lijken alweer zo lang geleden, leuk om er nog even op terug te blikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *