Behind Jouvence #31 | Coronatest, nieuwe auto & sneeuw

behind jouvence
De eerste Behind Jouvence van 2021 is een feit! Hij begint echter wel nog in 2020, namelijk vlak voor oud & nieuw. Ik had een stuk kies afgebroken en moest dus op de valreep in 2020 nog naar de tandarts. Daarnaast begon ik het nieuwe jaar met een Coronatest, kochten we een nieuwe auto & viel er een flink pak sneeuw.


Zoals ik al zei in de Behind Jouvence intro moest ik op de valreep nog naar de tandarts in 2020. Ik had een stuk kies afgebroken op een toffeetje (klassieker), het bleek uiteindelijk groter dan ik had terug gevonden en om het makkelijker te maken; de achterste kies.

Gelukkig is vriendin Noortje mondzorgkundige en heeft ze, met hulp van mijn zusje als assistente, de kies weer gemaakt.


Op oudejaarsdag bakken mijn moeder en oom altijd samen oliebollen voor de familie. Lekker!


Nieuwjaarsdag gourmetten we bij mijn ouders thuis.


Op 2 januari voel ik me niet lekker. Nou is dat niks nieuws met fibromyalgie, maar ik moet ook hoesten en dat hoort niet bij mijn gewoonlijke fibromyalgie klachten. Ik besluit een test te doen (kan dezelfde dag nog terecht) en hij blijkt uiteindelijk negatief. Viel overigens reuze mee die test.

Ik bestel het een en ander voor de katten bij Zooplus. Kunnen we weer even vooruit.


Just Dance 2020 voor wat beweging.

Bengel merkte hier volgens mij niet dat zijn staart in de waterbak lag. Onder het straaltje van de fontein nog wel! Gekke kat.


Ik keek The Queen’s Gambit op Netflix, vond het een goede serie. Daarnaast keek ik ook nog Lupin.

Van mama kreeg ik deze heerlijk warme sloffen van schapenwol.


Wessel moest naar de huisarts en liet meteen z’n ring eraf knippen die hij niet meer af kreeg en te strak begon te zitten om z’n vinger.

Op de terugweg had Wessel een Audi A3 zien staan bij een autobedrijf, dus we besluiten samen te gaan kijken (we zijn op zoek naar een nieuwe auto). Echter is het een elektrische auto en dat willen we niet. Net als we weg willen rijden ziet Wessel deze auto staan en zijn op slag verliefd. We vragen meteen een proefrit aan. Een week later kunnen we hem ophalen. Wel een automaat, dus nog even oefenen voor mij.


Ontbijten met wat kwark, banaan & choco balletjes. Kaylo hoopt dat er wat valt.

Eindelijk schijnt het zonnetje weer eens. Daar maak ik meteen dankbaar gebruik van door een hoop foto’s te maken voor mijn blog.


De katten hadden schik met een lege doos.


Rituals en een pakket voor mijn blog.


Wederom foto’s maken.

Ik herontdekte dit shirt van Colourful Rebel in mijn kledingkast.


Even eruit met Wessel naar Kasteel Doorwerth. Door corona zit helaas alles dicht, maar de binnenplaats was open. Het was wel erg koud, dus klein rondje gelopen en toen lekker naar huis.


Mijn verzwaringsdeken kwam binnen! Ik heb hem nog niet geprobeerd op bed, want ik wil er eerst graag een hoes omheen hebben. ’s Avonds op de bank is het in ieder geval al wel een succes.


Van de neuroloog kreeg ik nieuwe medicijnen om te proberen tegen de hoofdpijn en heb ik in maart weer een afspraak in het ziekenhuis.

Lekker op de bank tv kijken met Bengel.


Nagels knippen bij de katten, altijd feest.. De rest had zoveel kabaal gemaakt dat Mickey al bang was, dus die hebben we niet eens kunnen knippen. Wel kreeg ik dit mooie aandenken van hem (zorg dat je weet wat je doet als je nagels gaat knippen bij je kat, je kunt in het leven knippen!).


Ik was met mijn moeder even huishoudelijke producten wezen kopen in Duitsland en toen ik thuis kwam had Wessel het aanrecht opgeruimd, de was opgevouwen en er stond een prachtige bos bloemen! ❤️

Ik maakte voor het eerst zelf calzone (zoals bij de Turk) en het viel erg in de smaak. Voor herhaling vatbaar dus..


Sneeuw! En niet zo’n klein beetje ook. Wij wonen in Gelderland en hadden naast een flink pak sneeuw ook echt last van sneeuwduinen (zie onderstaande foto).

We maakten een wandeling door de sneeuw en na een halfuur waren we verkleumd en gingen we weer lekker naar binnen. Warme chocolademelk drinken en opwarmen bij de verwarming.


Sneeuwduinen rondom de auto op de parkeerplaats.


Van mama kreeg ik deze pure chocolade van Ferrero, nooit eerder gezien, maar wel lekker.

Onze exorcist.


Huisje weer lekker schoon. Buiten ligt er overigens nog steeds sneeuw & opgevroren sneeuw, dus op sommige plaatsen is het vrij glad. Voor aankomend weekend is er weer sneeuw voorspeld hier, ben benieuwd.

Dat was de Behind Jouvence alweer.

15 gedachten over “Behind Jouvence #31 | Coronatest, nieuwe auto & sneeuw

  1. Prachtig de sneeuw foto en leuk weer even terug naar oud en nieuw. Hier is de kat ook dol op dozen 🙂 en ik bestel ook altijd bij zooplus! Ik maak de laatste tijd een stuk minder mee. Leuk om zo even te lezen wat er zo al gebeurd bij jou.

    1. Gevalletje pech, heeft waarschijnlijk al een barst/breuk in de kies gezeten. 🦷 Wat vervelend dat je bang bent voor de tandarts. 🙁

  2. Deze Gelderse heeft in Elst ook van de sneeuw mogen genieten. Iedere dag een frisse neus gehaald, maar zal blij zijn als de sneeuw weer weg is. Wandelt zonder toch een stuk comfortabeler.

  3. Fijn dat de Corona test negatief was en dat je het niet vervelend vond. Ik moest hem ook ondergaan, al was ik het er niet mee eens, aangezien er te weinig dagen tussen het contact met de besmette persoon en mij zat. Maar goed, ik was ook negatief, maar vond het een onplezierige ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *