Mistero Milano gellak

Mistero Milano gellak
Ik kreeg van Mistero Milano hun gellak starterset en remove set thuisgestuurd om uit te proberen en vertel je er graag meer over. Het is mijn eerste ervaring met gellak en ik was er dan ook erg benieuwd naar! In een ver verleden heb ik wel een lange tijd gelnagels laten zetten bij een salon.

De gellak starterset & de remove set zijn erg mooi verpakt in een grote roze doos met strik, roze papiersnippers, roosjes en een lakstempel.

Mistero Milano gellak

De gellak starterset bevat een uv/led lamp met kabel en stekker, nail prep, primer, rubber base coat, 3 kleuren gellak en no wipe top coat.

Op de site van Mistero Milano vind je een handige blog over hoe je stap voor stap gellak aanbrengt. Handig, want dit is voor mij de eerste keer.

De remove set bevat een 100/180 vijl, buffervijl, nagelriemolie, remover, houten bokkenpootjes en celstofdeppers.

Ik koos bovenstaande drie kleuren van Mistero Milano (v.l.n.r): Frappe, This is it! & Holo-lolo.

Stap voor stap & tips

In het begin was het even uitproberen, maar het viel me alles mee en ik vond het erg makkelijk in gebruik. Hieronder stap voor stap hoe je de gellak aanbrengt en wat handige tips om te onthouden.

 1. Als eerste duw je je nagelriemen terug met een bokkenpootje.
 2. Dan vijl je je nagels in de gewenste vorm.
 3. Je nagels mat maken met de buffervijl.
 4. Nagels behandelen met de nail prep (droogt tijdelijk de nagelplaat uit).
 5. Nagels voorzien van een laagje primer.
 6. Dan de flexi base erop (30-60 seconden uitharden onder de lamp).
 7. Kleurlaagje erop (30-90 seconden uitharden onder de lamp). Indien nodig nog een laagje erop en wederom uitharden.
 8. No wipe top coat erop (30-90 seconden uitharden).
 9. Nagelriemolie op de nagelriemen inmasseren en je bent ready to go!
 • De flexi base, kleurlaag en top coat niet te dik opzetten. Dit in verband met het goed kunnen uitharden onder de lamp en dat het product niet gaat ‘lopen’.
 • Je kunt beter 2 dunne kleurlagen opzetten dan 1 dikke laag.
 • Duim apart uitharden.
 • Tussendoor niet meer aan je nagels komen.
 • Hard de lagen tussendoor elke keer goed uit.
 • Doe eerst helemaal je ene hand en dan pas de andere.
 • Verzorg je handen en nagelriemen goed met nagelriemolie en/of handcrΓ¨me.

Wat vind ik ervan?

Ik ben ontzettend enthousiast over de gellak producten van Mistero Milano! Ik zag het eerlijk gezegd eerst niet zo zitten, maar het is ontzettend fijn & makkelijk in gebruik en na een paar keer oefenen heb je een hele nieuwe ‘set’ er in een uur op zitten.

Het blijft (als je het goed hebt aangebracht) makkelijk 2 tot 4 weken zitten. Wat ik een groot voordeel vindt ten opzichte van nagellak, is dat het niet chipt. Na een grondige schoonmaak in huis zit de gellak er nog prachtig op en heb ik geen ingescheurde nagels. De gellak maken mijn eigen nagels steviger, waardoor ze minder snel scheuren/afbreken en de kans krijgen om mooi lang te worden. Ik voel een nieuwe verslaving opkomen.

De gellak is goed gepigmenteerd, waardoor 1 a 2 lagen volstaan. Het kwastje is vrij smal en dat vind ik persoonlijk erg fijn, want ik heb vrij kleine en smalle nagels en dan zijn brede kwastjes echt een ramp.

Ik wil ook zeker nog meer kleuren erbij halen van Mistero Milano, geen gewone nagellak meer voor mij! Mijn zusje en moeder heb ik ook al aangestoken, die hebben inmiddels ook al een set voor thuis aangeschaft.

Ben jij al bekend met de gellak van Mistero Milano?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf.Β Lees mijn disclaimer.

18 gedachten over “Mistero Milano gellak

 1. klinkt wel fijn allemaal ! maar ik ben echt juffertje ongeduld hoor, ik weet niet of het mij zou lukken dat net zo mooi als jij te doen

  1. Op zich heb je het zo gedaan, maar ik ben wel een pietje precies hierin. Bij gewone nagellak had ik er altijd vingerafdrukken in staan, dus dit is echt een uitkomst. πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *