Behind Jouvence #47 | Opnames Kassa, Boemba een TIA & kerstspullen neerzetten

Boemba
& toen waren we alweer een maand verder: aangekomen in de laatste maand van 2023. Het was een wat hectische maand afgelopen maand: mijn laptop begaf het ?, Boemba kreeg een hersenbloedinkje/TIA, ze kwamen hier thuis opnames maken voor het programma Kassa, de kerstspullen werden tevoorschijn gehaald, ik ging een aantal keer uit eten & m’n stofzuiger is overleden.


Samen met mijn zusje en ouders lunchen in het dorp. Ik ging voor de kipsaté en een warme chocolademelk achteraf.


Voor het programma Kassa (BNN VARA) kwamen ze mij interviewen voor een reportage over allergische reactie op gellak. De foto’s die zijn gebruikt in het programma zijn ook allemaal van mijn vingers. Je begrijpt: ik moest in de make-up steigers. Na het zien van de beelden vind ik ze persoonlijk erg overbelicht, maar daar verander ik nu niks meer aan..


Met Wessel even een hapje eten bij de Gouden M.

& er kwamen een hoop perspakketjes binnen.


Mijn maandelijkse bestelling van Prozis kwam weer binnen. Echt het proberen waard! En deze sprays zijn echt geweldig fijn! Met de code HAPPYFITLIFE krijg je 10% korting op je bestelling. Hun sauzen/siropen zijn ook echt top!


Portretfoto ?

Ik had een mini LEGO Disney set van Moana gekocht voor mezelf, lekker fröbelen.


Boemba moest bloed prikken bij de dierenarts, want we hadden al 2 x urine ingeleverd en de concentratie daarvan was telkens wat te laag. Hij heeft beginnende nierfalen kwam uit het bloedonderzoek. Hij hoeft er verder geen medicatie of speciaal voer voor te hebben.

Wessel scoorde deze salontafel bij de kringloop, exact hetzelfde als een hoektafeltje wat we al hebben.


Maandag de 13e begon ‘lekker’, mijn laptop wilde met geen mogelijkheid opstarten. Hij bleef maar hangen op het ASUS inlogscherm. Van alles geprobeerd, maar ik kreeg hem niet meer aan de praat. Uiteindelijk de laptop ’s middags weggebracht naar een expert. ? Uiteindelijk had ik hem pas een week later terug, gelukkig kon ik Wessel z’n MacBook Pro zo lang gebruiken.

Deze lekkere Kinder chocolaatjes scoorde ik bij de Action.


>> Dinsdag 14-11 rond een uur of 14:30 u zie ik dat Boemba moet spugen, vervolgens loopt ‘ie zwalkend weg. Dat vind ik raar dus ik loop hem achterna, hij gaat op de grond liggen en ik zie dat zijn ogen kei snel van links naar rechts bewegen. Ik twijfel geen moment en bel meteen de dierenarts, die zegt dat we meteen langs mogen komen. Ik bel Wessel op z’n werk (want ik ben alleen thuis), terwijl ik Boemba zijn reismandje pak, zodat we elkaar bij de dierenarts kunnen treffen.

Langste rit van 10-15 minuten ooit voor je gevoel. Ze hebben Boemba daar helemaal onderzocht. Hij zwalkte daar ook heen en weer en viel telkens om, zo zielig. Ze denken dat hij een TIA//hersenbloedinkje heeft gehad, maar de prognose is gelukkig goed. ? Boemba kreeg spuiten mee tegen de duizeligheid/misselijkheid en verder is het advies: rust en zo min mogelijk prikkels. Doordat hij zo onstabiel is mag hij ook niet klimmen, maar het kan zijn dat ‘ie hierdoor nooit meer kan springen (edit: de dag erna sprong meneer al op de bank, zo goed en kwaad als dat ging).


Het is echt hét weer voor warme chocolademelk met slagroom & mini marshmallows.

Diezelfde avond (dat Boemba een TIA heeft gehad) belt mijn tante mij ’s avonds laat op. Mijn nichtje is aangereden met de scooter en heeft ernstig letsel en ligt nog in het ziekenhuis. Ze heeft haar scheenbeen en kuitbeen gebroken & haar knie is verbrijzeld (+ ribben gekneusd, kin kapot, stuk lip is losgescheurd aan de binnenkant van d’r mond). Als ze die zaterdag tijdelijk naar huis mag (met een fixateur om haar knie te fixeren), ga ik even langs met een mandje met wat lekkers erin. Een week later moet ze geopereerd worden (kon niet meteen i.v.m. zwelling) en hebben ze alles met 17 pinnen aan elkaar gezet + donorbot gebruikt. Ze mag er 12 weken niet op lopen en moet 1 jaar revalideren.. ?


We kochten een extra camera voor in de woonkamer, zodat we Boemba kunnen monitoren. Elke dag zien we hem met stappen vooruit gaan gelukkig ? Hij was in het begin heel wankel en viel veel om, ik slaap ook met Boemba in de woonkamer (zodat ‘ie niet op de hoge krabpaal op de slaapkamer kan en eraf zou vallen).


Maandag ga ik uit eten, even het huis uit..

Woensdag is het tijd om te stemmen, ik had Wessel gemachtigd, zodat ik bij Boemba kon blijven.


Er kwamen nog meer perspakketjes binnen, o.a. van The Body Shop. & mijn My Jewellery bestelling kwam binnen, 1 shirtje moet terug, want die zit wat strak/trekt rondom de armen. Ik vind het altijd erg jammer/vervelend als van één merk/winkel de maten bij elk kledingstuk weer anders vallen..


De uitzending van Kassa bekijken.

De arme drommel had, alsof het nog niet genoeg was, heeft Boemba ook nog een loopoor gekregen en obstipatie (dus toen moest ik ook nog z’n oortje 2x per dag schoonmaken en een klysma geven).


Met mijn moeder & zusje boodschappen doen in Duitsland.

’s Avonds lekker een spelletje doen op de laptop.


Wessel gaat de dag erna met zijn moeder naar een grote curiosa markt in het GelreDome (terwijl ik bij Boemba blijf), er staan wat prachtige spullen tussen, maar helaas echt veel te duur.. Zo vroegen ze voor het glas in lood raampje €450 en de Bijbel €135.


We maakten een begin met de kerstspullen. ?

Op mijn Happyfitlife account (leefstijl coaching) staat een toffe winactie online!


De bestelling van Zooplus kwam binnen, inclusief de Vitakraft adventskalender.

Met Boemba gaat het (nu 2,5 week verder) gelukkig elke dag iets beter. Ik slaap nog wel in de woonkamer met hem, want de krabpaal op gaat nog niet. Zo af en toe valt ‘ie nog om.


Aan de studie. ??‍?

It’s that time of the year..


Ik maakte voor Wessel zelf een adventskalender, daar zat o.a. dit stenen beeldje in. ?

Ik moest 4 nieuwe all season autobanden bestellen, maar vond dit wel een erg enthousiast bedrag, gelukkig wel gratis levering (krijg je hier een huis bij ofzo?).


In de AH lag een groot deel van het kerst assortiment er al. ?

Nog even langs Intratuin voor wat laatste dingetjes & omdat er een setje lampjes kapot was gegaan.


Spontaan mee uit eten last-minute, het is wel even fijn om soms even de deur uit te kunnen (er moet namelijk continu iemand bij Boemba zijn zolang hij onstabiel is, dus wisselen we elkaar af).


Mijn zusje is jarig, dus een taartje ? eten en ’s avonds pizzarette ?.


Onze buren hebben een baby’tje gekregen, dus even een kaartje door de brievenbus gestoken.

& alsof het allemaal nog niet genoeg was: mijn stofzuiger heeft het gisteren begeven. Dus even een nieuwe uitzoeken.


Uitgeteld op de bank met.. mijn favoriete kerstkoekjes van de AH (met ganache!!).

Dat was de Behind Jouvence van afgelopen maand, tot de volgende!

11 gedachten over “Behind Jouvence #47 | Opnames Kassa, Boemba een TIA & kerstspullen neerzetten

  1. Wauw, wat een week!
    Gelukkig dat Boemba weer opknapt, je maakt je dan zoveel zorgen, ik ken het.
    En je nichtje…heftig hoor!
    Gelukkig ook leuke kanten aan je week, leuk al die tweedehands vondsten van jullie!

  2. Pfff, er is behoorlijk wat op je bordje terecht gekomen. Gelukkig gaat het met jullie kat weer de goede kant op, maar ik begrijp je bezorgdheid goed hoor. Wij hebben iets soortgelijks meegemaakt met onze vorige kat. En ja, gelukkig was er ook nog tijd voor leuke dingen zoals de kerstinkopen!

    1. Met Boemba gaat het elke dag iets beter gelukkig. Mijn nichtje is inmiddels geopereerd en mag 12 weken er niet op lopen en moet 1 jaar revalideren. Is thuis en ligt in een ziekenhuisbed in de woonkamer, kan geen kant op. 🙁 Krijgt thuis fysiotherapie en slachtofferhulp i.v.m. de impact van het ongeluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *