Behind Jouvence #8 | Kerst, oud & nieuw en kittens naar de dierenarts

behind jouvence

De laatste Behind Jouvence plaatste ik in oktober vorig jaar. Daarna volgden er een heleboel ziekenhuisbezoeken & (bloed)onderzoeken, waardoor ik weinig foto’s maakte en een tijd lang geen updates plaatste. Deze Behind Jouvence bevat daardoor onder andere dus nog foto’s van kerst en oud & nieuw.

Even een x aantal weken terug (zo’n 3 weken voor pakjesavond), toen de postbode mij blij kwam maken met een heerlijk pakket van Kruidvat! Ontzettend leuk én lekker, want er zaten chocolade pepernoten bij.

Weer (voor de zoveelste keer) bloed prikken op van alles, hier kwam niets uit. Daarop weer bloed geprikt op suikerziekte, ook hier kwam niets uit (gelukkig). Toen doorverwezen naar het ziekenhuis waar ze me wederom op van alles hebben geprikt (+ lichamelijk onderzoek, urine onderzoek, röntgenfoto’s & een hele waslijst aan vragen). Uiteindelijk zijn ze erachter, ik heb fibromyalgie. Ik ga hier nu niet te veel op in, omdat ik hier nog een aparte blogpost over wil maken, maar aanstaande donderdag heb ik mijn intake gesprek/onderzoek bij een revalidatiecentrum.

Boefje in de relax modus (uncensored).

Even langs de Ikea, waar we meteen wat aten. De kipsaté bij de Ikea vind ik erg lekker (aanrader). We bleven er echter niet lang, want dit soort dingen kosten mij erg veel energie en zijn slopend. We kochten een nieuw vloerkleed voor in de woonkamer en nog wat andere kleine spulletjes.

Dankzij vriendinnetje Cindy kon ik een afval programma van Herbalife 3 dagen proberen, het beviel eigenlijk best goed, waardoor ik nu serieuzer bezig ben met afvallen/gezond(er) leven, inclusief coach.

Iets waar ik al een langere tijd over twijfelde, overstappen naar WordPress, maar ik wist niet precies hoe en was bang dat ik al mijn blogposts en reacties kwijt zou raken. Het heeft even geduurd, maar het is gelukt!

De kittens zagen voor het eerst in hun jonge leventje een kerstboom en voor ons was het de eerste kerst in ons eigen huisje. Bengel vond het maar wat interessant en heeft uiteindelijk 2 keer een kerstbal uit de boom gehaald. Verder hadden we op het bureau en op de boekenkast een guirlande liggen ter versiering.

Sneeuw! Op 10 december was het wit buiten. We waren niet echt van plan om naar buiten te gaan, maar ik was een paar ingrediënten voor het avondeten vergeten, dus besloten we even naar de Aldi te lopen (lees: zo’n 100 meter lopen, euhm, glijden..). Het was echt super glad en de auto’s reden heel zachtjes. Het was koud, maar ik vind het altijd wel een erg mooi gezicht zo met de sneeuw.

Op het dochtertje van een vriendin passen, gezellig! Samen gespeeld, Winnie de Poeh gekeken (onder andere), selfies gemaakt en gekleurd. Mijn zusje kwam ’s middags ook nog even langs.

Ontbijtje met croissants en thee. Er lag een speeltje onder het kastje, waardoor Bengel er dan zo onder duikt (doet ‘ie vaker), ik vind dit er zo komisch uitzien en moet er altijd erg om lachen.

Spikey had een ontsteking aan z’n pootje waar hij antibiotica en zalf voor kreeg, hij mocht er niet aan likken. Dus een sokje om gedaan en vast gemaakt met een veter, omdat meneer het anders continu uittrekt.

Tony’s Chocolonely repen gewonnen bij de postcodeloterij, altijd goed!

Boefje denkt; give me the food & no one gets hurt!

In de wasbak spelen, helemaal leuk.

Voor iedereen die denkt dat je alleen met kinderen totaal geen privacy meer hebt heeft het mis..

Schijnbaar heb ik met kerst helemaal geen foto’s gemaakt, maar eerste kerstdag waren we bij mijn ouders thuis om te gourmetten samen met opa & oma en een collega/vriend van mijn vader.

Tweede kerstdag hebben we bij mijn schoonmama gegourmet, we maakten het niet laat, want..

Meteen na kerst stond er een afspraak gepland bij de dierenarts voor de kittens om ze te castreren (stiekem toch wel spannend of alles goed zou gaan). Om 9 uur waren ze aan de beurt en om kwart over 9 waren ze al klaar! Echter moesten ze hun roes nog uitslapen en konden we ze pas om 14:00 uur ophalen.

Ondertussen kwam er een ontstoppingsbedrijf om de boel door te spuiten thuis, omdat we verstopping hadden. Om 14:00 uur mochten we de jongens weer ophalen, ze waren nog een beetje suf, maar thuis wilden ze eigenlijk ook al voorzichtig weer spelen. ’s Avonds mochten ze pas voorzichtig weer wat eten. Alles is goed gegaan en ze hebben er weinig last van gehad gelukkig.

Van Ziaja ontving ik een pakketje met een aantal producten, die ik inmiddels uitbundig aan het testen ben.

Boefje speelt verstoppertje achter de lamellen.

Zodra er ook maar een beetje ruimte is in de boodschappenkrat, wurmt Bengel zich tussen de boodschappen.

Ik maakte kipsalon (een soort van gezondere variant op de bekende kapsalon).

Wessel wilde graag een klein beetje vuurwerk halen, dus kochten we een paar sierpijlen en potten met siervuurwerk.

Boefje, onze kleine charmeur.

Oudjaarsdag begon ik bij mijn ouders thuis met oliebollen (traditie), mijn moeder en oom bakken elk jaar zelf de oliebollen voor de hele familie. Jummie!

Foto gemaakt door mijn zusje tijdens het toetje (beetje verkeerde volgorde dus) oud & nieuw bij ons thuis.

Bij ons thuis gourmetten (ik was lekker creatief geweest met de servetten) op oudjaarsavond met mijn ouders, zusje Bo, schoonmama & vriendinnetje Cindy. Erg lekker en gezellig, later keken we nog tv en deden we spelletjes, totdat het tijd was om af te tellen naar het nieuwe jaar.

Mijn vader en zusje buiten om wat vuurwerk af te steken.

Happy new year! Nieuwjaarsdag sliepen we uit, hadden we een uitgebreid ontbijt en.. haalden we meteen alle kerstspullen weg. Wessel was er helemaal klaar mee, haha.

Afgelopen zaterdag was ik bij mijn ouders. Papa moest de foto van mijn zusje en mij photobomben.

Zondag vulde ik een tiental vragenlijsten in (er zat een vragenlijst bij met 64 en een met 90 vragen!) voor het revalidatietraject wat ik ga starten binnenkort. Aanstaande donderdag heb ik het intake gesprek met de psycholoog, fysiotherapeut en coördinator. Het kennismakingsgesprek heb ik al gehad en volgende week maandag heb ik het eindgesprek met de revalidatiearts en coördinator. Aan de hand daarvan wordt er een traject voor mij samengesteld.

Nu weten jullie een beetje wat ik de afgelopen tijd zo’n beetje uitgespookt heb.

12 gedachten over “Behind Jouvence #8 | Kerst, oud & nieuw en kittens naar de dierenarts

 1. Bengel onder de kast, zo grappig als ze helemaal plat op hun buikje liggen. En je pa op de foto erachter, hihi, grappig!
  Vorig jaar zijn mijn katten ook gecastreerd. Omdat ik toen in het ziekenhuis lag liet Jeroen mij de foto s zien van 2 toch best zielig kijkende mannekes. Ben blij dat dat ook achter de rug is.
  Ik zit te denken of zij mij wel eens getest hebben op fibromyalgie, als ik erover lees kloppen de symptomen behoorlijk bij mij.
  Ben reuze benieuwd naar je verhaal hierover!

  1. Met het uitslapen van de roes (& tijdens de castratie) blijven de oogjes open staan, ziet er ook niet zo prettig uit, maar het is gelukkig allemaal goed gegaan.

   Dat is dus het lastige van fibromyalgie, heel veel pijn/klachten & ze kunnen er niet op testen. Dus dan zullen ze alle andere dingen moeten uitsluiten (reuma, etc.) door middel van allerlei onderzoeken.

 2. Leuke foto’s! Fijn dat je nu eindelijk weet,wat er met je aan de hand is..al is de uitslag erg naar voor je.
  Heel veel sterkte en succes bij het revalidatieentrum

  1. Inderdaad ‘fijn’ om te weten wat er is, want al die onderzoeken elke keer (ben bang voor bloedprikken en heb het zo vaak moeten doen hierdoor) en nu kan ik het een naam geven. Dankjewel!

 3. Wat een vervelend nieuws voor je, maar ook opluchting om nu te weten wat er aan de hand is met je. Misschien kun je informatie verkrijgen via een patiëntenvereniging.
  Ik wens je veel sterkte tijdens je revalidatie, ik denk aan je.
  Groeten ome J.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *