Kipsalon

kipsalonZin in een kapsalon, maar dan een wat gezondere versie? Wessel en ik vinden deze zelfgemaakte kipsalon heerlijk en hij staat dan ook geregeld op het menu!

Tijd: 30/40 minuten
Portie: 2 personen

Ingrediënten
– halve komkommer
– 1 tomaat
– zakje ijsbergsla (met tuinkruiden)
– 300 gr. kipfilet
– zakje mix voor kip pikant (Verstegen)
– scheut ketjapmarinade
– scheutje wokolie
– (oven)friet of (zoete) aardappelblokjes
– Knoflooksaus
– Sweet chili saus
– 2 plakken kaas

– 2 aluminium wegwerp bakjes (o.a. te koop bij de Action & Makro) of 2 kleine ovenschalen.

Hoe te maken
01. Maak in een kom marinade door een kwart van de kruidenmix (hoe meer je gebruikt, hoe sterker gekruid) voor de kip, een scheutje wokolie en een scheutje ketjapmarinade in de kom te doen en dit door te roeren.
02. Snij de kipfilet in kleine stukjes en leg deze zo’n 10 minuten in de marinade, zorg ervoor dat alle stukjes kip goed gemarineerd zijn.
03. Bak de kip gaar in een koekenpan (zonder boter of olie).
04. Verwarm ondertussen de oven voor en doe de ovenfriet erin (afhankelijk van hoelang dit erin moet volgorde aanpassen, ik gebruik snelle ovenfriet van 6-8 minuten).
05. Snij ondertussen de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
06. Als de friet (beetje zout erop) en de kip klaar zijn, doe je de friet in het aluminium bakje, daar bovenop de stukjes kip. Hier overheen doe je de knoflooksaus en de sweet chili saus, plak kaas erop leggen en dit nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is.
07. Als de kaas gesmolten is dan nog de ijsbergsla erbovenop doen samen met de komkommer en de tomaat.

* Je kunt er eventueel ook nog blokjes feta kaas of stukjes groene peper op doen.
* Geen fan van kip? Dan kun je dit ook met shoarmavlees of vleesvervangers maken.

kipsalon

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

3 gedachten over “Kipsalon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *