De voordelen van dubbel glas

dubbel glas
Bijna iedereen weet wel dat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas, maar wat is nou het verschil, hoe werkt het precies en wat zijn eigenlijk de voordelen van dubbel glas?

Verschil

Laten we eerst beginnen met wat nou het verschil is tussen enkel glas, dubbel glas en driedubbel glas? Enkel glas, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit een glasplaat. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een tussenruimte, deze tussenruimte wordt ook wel de spouw genoemd en bevat niks anders dan droge lucht. Driedubbel glas bestaat uit 3 glasplaten en 2 spouwen (tussenruimten).

Functie tussenruimte

De tussenruimte (de zogenaamde spouw) zorgt voor isolatie in huis en meteen ook voor minder tot geen condensvorming op je glas. Door enkel glas ontsnapt warmte naar buiten als het koud is en koude lucht komt naar binnen. Daarnaast kan glas hitte niet goed weren, waardoor het erg warm wordt in je huis als de zon er een tijdje op staat. Tevens treedt er bij enkel glas condensvorming op als de warme binnenlucht in aanraking komt met het koude enkel glas.

Dubbel glas is ook verkrijgbaar in een hoogrendement uitvoering (ook wel HR++ genoemd) van GlasGigant. Hierbij wordt de tussenruimte (spouw) gevuld met een edelgas. Dit omdat edelgas nog beter isoleert dan droge lucht.

Voordelen dubbel glas

Het vervangen van enkel glas voor dubbel glas heeft een aantal voordelen voor jou en je woning:

 • Energiebesparing door betere isolatie. Doordat dubbel glas veel beter isoleert dan enkel glas heb je lagere energiekosten, je hoeft namelijk minder hard te stoken en je verliest veel minder warmte via je ramen. Daarnaast blijft je huis in de zomer een stuk koeler dankzij het isolerende glas, zo hoeft je airco er minder hard aan te trekken.
 • De dubbel glas prijs valt enorm mee en is zeker zijn investering waard! Hoe hoger de isolatiewaarde is, hoe hoeger de prijs per m² zal zijn.
 • Verhoogd wooncomfort doordat je geen last hebt van koudeval (koude tochtstroom) of ramen die kou afstralen.
 • Geen of minder condensvorming op je ramen.
 • Aanzienlijk minder geluidsoverlast, doordat dubbel glas een geluiddempende werking heeft. Hierdoor dringen omgevingsgeluiden, zoals verkeer en spelende kinderen, veel minder door in je huis. Driedubbel glas is nog effectiever op het vlak van geluidsisolatie.
 • Doordat dubbel glas steviger is dan enkel glas zorgt het voor een betere versteviging van de gevel.
 • Dubbel glas is beter bestand tegen inbraak. Met enkel glas is een inbreker zo binnen, maar met dubbel glas gaat dit een stuk moeilijker.
 • Beter binnen klimaat, omdat de warmte beter wordt verspreid door je huis.
 • Verkrijgbaar in verschillende soorten; zonwerend, extra sterk en zelfreinigend.
 • Waardestijging van je woning.

Heb jij dubbel glas in huis?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

15 gedachten over “De voordelen van dubbel glas

  1. Mijn ouders hebben een oude boerderij met enkel glas (boven) en dat was ook altijd zo koud, haha! Nu wonen we in een mega goed geïsoleerd appartement.

 1. Wij hebben een paar jaar geleden ook dubbel glas laten installeren. Het zou in de winter de kou buiten houden en in de zomer de hitte! Win-win dus : )

 2. Wij hebben dubbel glas in huis , je merkt het verschil duidelijk zodra je bij mijn moeder thuis komt. Zij heeft enkel glas.

 3. Jazeker en op een enkele plek bijvoorbeeld in de voordeur hebben we over het enkele glas raamfolie geplakt. Dat werkt goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *