Nieuwe badkamer inrichten

Witte badkamer met ligbad en witte wastafel
Dat ik bijna ga verhuizen naar mijn nieuwe appartement is voor velen geen verrassing meer, want inmiddels heb ik het al weet ik het hoe vaak gezegd. Het aftellen is nu echt begonnen, nog maar een paar nachtjes slapen en dan krijg ik eindelijk de sleutels! Ik heb al een paar interieur inspiratie posts gedeeld. Nu wil ik jullie graag laten zien hoe ik mijn droom badkamer het liefst zou willen inrichten.

De badkamer in het nieuwe appartement wat ik krijg is helaas niet zo heel groot. Dat wil niet zeggen dat je er niet alsnog wat moois van kunt maken. Als je slim gebruikt maakt van de mogelijkheden en materialen die er zijn, kun je meer ruimte creëren in je badkamer en hem optisch groter laten lijken.

Het idee is om grote badkamertegels te plaatsen in de badkamer in een lichte kleur & misschien ook wel grote wandtegels, hierdoor lijkt de badkamer een stuk ruimer dan hij in werkelijkheid is en het oogt meteen een stuk rustiger dan wanneer je allemaal kleine mozaiek tegeltjes gaat leggen.

Het liefst zou ik een mooi groot ligbad willen hebben in de badkamer, maar daar is helaas echt geen ruimte voor. De douche willen we voorzien van glazen wanden en deuren. Doordat de deuren van glas zijn kun je er doorheen kijken en lijkt de badkamer ruimer.

Een mooie grote lange spiegel is niet alleen heel erg handig om je outfit ’s morgens eens goed in te bekijken. De spiegel vergroot ook de reflectie van de badkamer waardoor de ruimte groter lijkt.

Tevens zou ik graag een design radiator willen ophangen in de badkamer. Dit neemt een stuk minder ruimte in dan een normale radiator en het ziet er een stuk mooier uit. Je hebt ook meteen plek om je gebruikte handdoeken op te laten drogen. Of nog beter; vloerverwarming. Maar dan zal ik een andere oplossing moeten vinden voor het ophangen van de handdoeken.

badkamer

In de douche cabine komt een rek aan de wand te hangen waar de douchegels en shampoo op kan staan. De wastafel willen we vervangen voor een wastafelmeubel, zodat we hierin ook wat spullen kwijt kunnen. Ook willen we er graag een lange, smalle kast neer zetten waar we de handdoeken en washandjes in kunnen opbergen.

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

43 gedachten over “Nieuwe badkamer inrichten

 1. Klinkt nice! Wij hebben vorig jaar ook gekozen voor lichte tegels en ipv een bad een grote inloopdouche met glazen schuifwand 😀 Wij hebben de radiator weggehaald en een spiegel met ingebouwde verwarming geplaatst, misschien is dat nog een leuke tip 😀 Dan heb je ook geen last van een beslagen spiegel 🙂

 2. Een kleine badkamer zou ik groter laten lijken door zo veel mogelijk te spelen met het licht! Onze badkamer is ook niet zo héél groot, maar toen we ‘m lieten uittekenen door de architect, hebben we zo veel mogelijk lichtinval laten binnenkomen zodat alles groter leek! Ook onze tegels zijn licht, met enkele bruine ‘hammam’-mozaiektegels. Een oase van rust! Goede verhuis gewenst trouwens!

 3. Die badkamers zien er mooi uit! Ik haal vooral veel inspo van pinterest voor al mijn home deco. Wij zijn volop aan het kijken voor een huis dus daar kijk ik echt naar uit .

 4. De badkamer in ons huidige huurhuis voldoet aan al mijn dromen (ligbad, twee wastafels, designradiator en nog veel meer).

 5. Met lichte kleuren kun je inderdaad je badkamer een stuk groter laten lijken. Ik zou zelf in zo’n geval niet voor een bad gaan, sowieso heb ik weinig met een bad, maar ik vind douchen in bad al helemaal niks en daar ontkom je in een kleine badkamer dan zowat niet aan.

 6. Dat ziet er erg goed en strak uit. Wij willen heel graag de badkamer aanpakken. De tegels zijn een soort terracotta/rosé en bijna tot boven betegeld, dus dat wordt veel breek en sloopwerk.

 7. Die badkamer ziet er mooi uit. Ik zou graag een grote douche in de badkamer willen. Zo’n inloop douche lijkt mij geweldig, haha! En een wastafel met een grote spiegel natuurlijk!

 8. Mijn badkamer heeft maar één design-element: een smal randje zwarte tegels op de verder crèmekleurige muur. Schijnt reuze ouderwets te zijn, maar ik kijk er graag naar. Vloerverwarming lijkt me fantastisch. Succes met de verhuizing!

 9. De foto’s komen aardig in de buurt van wat ik zou willen, alleen als ik die stenen naast de spiegel zie..denk ik.. ai ai, dat is lastig schoonhouden..Dus mijn badkamer moet licht, zen en vooral makkelijk schoon te maken zijn 😉

 10. mijn droom badkamer, die heb ik thuis : zwart wit,en vooral heel makkelijk schoon te houden. Alles leuk en aardig bij een badkamer, maar ik moet er geen uren op hoeven soppen! 🙂

 11. Wat een prachtige badkamer zeg. Mijn droom badkamer is op zn minst 5 keer groter als wat ik nu heb haha.

 12. Wij willen onze klein badkamer echt opnieuw bouwen. De tegels zijn echt somber kleur. Op de plaatjes zijn alle badkamer erg mooi. Lekker licht en echt schoon

 13. Grote tegels, grote spiegel… Door in een kleine ruimte ‘grootse’ elementen te gebruiken lijkt het allemaal groter dan het in werkelijkheid is. Goed bedacht! Nu komt dan wel de uitdaging om er niet teveel kleine dingen in het zicht te zetten. Dus een kast met een deur waar je alles achter opbergt?
  Ben benieuwd naar de foto’s straks hoe het allemaal geworden is… 🙂

 14. Ik heb het badkamermeubel op maat laten maken waardoor de ruimte maximaal benut werd. Was trouwnesn goedkoper en bovendien helemaal naar mijn smaak.

 15. Klinkt erg mooi! Toen wij dit huis hadden gekocht hebben de vorige bewoners er net een nieuwe badkamer ingezet, grijs beton met hout, erg mooi vinden wij! 🙂

 16. Ik zou ook graag een bad in mijn droombadkamer hebben. En meer ruimte. Om dingen op te bergen maar ook om te lopen en te bewegen. Ik zou ook voor heel andere tegels gaan.

 17. Ik houd van de stijl die je hier beschrijft! Mijn badkamer is ook licht, heeft een douche met glazen wanden én een designradiator. Ik ben er super blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *