Een nieuwe mobiele telefoon

mobiele telefoon
Een zoektocht wat bij mij elke twee jaar terugkeert; het zoeken en vinden van een nieuwe mobiele telefoon. Ik vind het altijd weer een heel gedoe om te besluiten voor welke mobiele telefoon ik ga en als ik daar dan eindelijk uit ben volgt nog het dilemma provider & kosten.

Zoals ik al zei vind ik het uitzoeken van een nieuwe mobiele telefoon altijd best wel een gedoe. Dan moet ik mezelf eerst dingen gaan afvragen zoals; heb ik eigenlijk wel een nieuwe mobiele telefoon nodig en kan ik het niet gewoon af met een sim only abonnement? Wat meestal ook nog eens stukken goedkoper is. Ook twijfel ik heel erg of ik bij iPhone moet blijven.

Samsung S21

Daarom overweeg ik om toch over te stappen op (of eigenlijk weer terug te gaan naar) een Samsung toestel. Na een tijd online zoeken en vergelijken lijkt de Samsung S21 met abonnement een goede kanshebber!

Hij heeft een grote opslagcapaciteit, wat ik wel nodig heb met de hoeveelheid foto’s die ik maak. Daarnaast zijn de camera’s van goede kwaliteit, kaarslicht, schemering of felle zon is geen probleem. Haarscherpe foto’s maken, wat natuurlijk niet alleen ideaal is voor mijn blog, want ik maak de hele dagen overal foto’s van. Ik gok dat op 80% van mijn foto’s op de mobiele telefoon katten staan. De overige 20% zijn selfies, eten en foto’s voor mijn blog.

Het is een 5G telefoon en hij is onder andere verkrijgbaar in het babyroze en lila! Tevens beschikt hij over een enorme batterij en is de telefoon dankzijde processor razend snel.

Het probleem is dat ik na 2 jaar toch vaak al wel ben uitgekeken op mijn huidige toestel. Komt nog eens bij dat ik de batterij van dat ding 9 van de 10 keer ook al helemaal om zeep heb geholpen (ik ga niet graag de deur uit als mijn telefoon niet goed is opgeladen). En het mag overigens bijna een wonder heten dat mijn mobiele telefoon nog geen barsten in het scherm heeft, aangezien hij minstens 3 keer per dag op de grond valt van redelijke hoogtes.

Inmiddels heb ik al heel wat verschillende merken versleten en inmiddels alweer een aantal jaren iPhones gehad. Ik ben een Apple fan als het aan komt op mobiele telefoons (de laptop vind ik maar niks), maar er zijn toch ook een paar dingen die me hieraan beginnen te irriteren. Zo kun je met een iPhone namelijk niet even simpel een muziekje naar iemand doorsturen via de app en ook jouw favoriete nummer instellen als ringtone pikt iPhone niet. Het zijn wellicht kleine dingen waar de meesten zullen denken ‘ach, is dat alles’, maar ik irriteer me eraan.

Ik vind zelf van niet, maar als je het aan mijn partner zou vragen zou hij zonder twijfelen zeggen dat ik telefoon verslaafd ben. Ik heb praktisch de hele dag mijn mobiele telefoon bij de hand en ben dan ook meteen afgeleid zodra er een berichtmelding binnen komt. Doordat ik hem de hele dag overal mee naartoe sleep maakt hij helaas ook met regelmaat een flinke knal op de grond.

Belangrijk is dan ook dat als ik een nieuw toestel krijg ik ervoor zorg dat hij een goed en degelijk hoesje erom krijgt, zodat hij de vele valpartijen zal overleven. Ik ben gewoon wat te lomp en onhandig met die dingen. En ik vrees dat alleen een schietgebedje mijn scherm uiteindelijk niet meer zal redden van de ondergang en er toch echt een telefoonhoesje omheen moet.

Welke mobiele telefoon heb jij?

12 gedachten over “Een nieuwe mobiele telefoon

  1. Ik heb een Nokia.8 lekker voordelig in een zo’n winkel voor restpartijen gescoord. Sim only abo en …klaar !

  2. Ik heb een iPhone (7 of 8), maar die heb ik inmiddels echt al wel een tijd en mijn batterij is echt een drama.. de telefoon heeft de beste tijd gehad, dus ook hier wordt het waarschijnlijk binnenkort tijd voor een nieuwe telefoon.

  3. ik heb nu nog de iphone xs max maar volgende maand mag ik verlengen en koop dan de iphone 12 pro max.ik koop het toestel los want dat vinden wij fijner

  4. Ik had altijd toestellen van Samsung, maar vind ze gewoon te duur geworden. Daarom sinds enige tijd overgestapt op Huawei en sinds vorig jaar op Motorola, deze bevalt mij erg goed. Zeer goede camera en een lange accuduur.

  5. Zelf heb ik de Samsung A 21s een hele fijne telefoon. Ik heb al jaren hetzelfde abonnement bij dezelfde provider dus ik koop altijd een telefoon niet via een abonnement.

  6. Ik heb een sim only abonement en koop ongeveer om de 3 jaar een nieuwe telefoon waarbij ik de camera en het opslag geheugen belangrijk vind. Ga altijd voor Samsung

  7. Ik heb 2 mobieltjes. Een voor mijn blog en ééntje privé. Dat zorgt ervoor dat ik mijn socials en mijn blog wat beter los kan laten. Ik vind offline tijd ook erg belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *