Handige keuken accessoires

keuken accessoires
Wessel en ik zijn op zoek naar een grotere woning. En terwijl ik in onze keuken bezig ben met eten maken fantaseer ik een eind heen over mijn nieuwe keuken in spe. Een met veel meer ruimte, een dubbeldeurs koelkast, een grote vriezer en voorzien van handige accessoires die het allemaal net even wat makkelijker maken in de keuken.

De nieuwe keuken moet voor mij vooral lekker ruim zijn, zodat ik genoeg aanrecht heb om allerlei gerechten op uit te proberen. Daarnaast is het fijn als alles zo duurzaam mogelijk is, dat is beter voor het milieu en voor je eigen portemonnee dus.

Zo zou ik heel graag een kokend water kraan willen in de keuken. Dit zorgt er ten eerste voor dat ik de waterkoker de deur uit kan doen, want met een kokend water kraan heb je meteen 100° C kokend water uit je kraan (net zo heet als het water uit de waterkoker dus). Je hoeft niet meer te wachten tot het water kookt, je kunt meteen een kop hete thee pakken, bouillon maken of gebruiken voor het koken. Op deze manier gebruik je nooit meer kokend water dan dat je nodig hebt. Dat is dus niet alleen erg fijn in gebruik voor jezelf, maar ook nog eens duurzaam.

Wel zou ik graag weer een inductie kookplaat willen in de keuken, maar dan een met meerdere pitten (nu heb ik maar ruimte voor 4 pannen tegelijk) en geïntegreerde afzuiging. Lijkt me echt ideaal, want zo heb je geen grote afzuigkap meer boven je kookplaat hangen.

Een grote combi oven/magnetron op ooghoogte lijkt me ook erg prettig. Hier in huis wordt de oven namelijk ontzettend veel gebruikt en het is fijn als je deze op een normale hoogte kunt gebruiken zonder elke keer te hoeven bukken. Met het oog op de toekomst lijkt het me ook een stuk veiliger om de oven hoog te hebben.

Daarnaast nog wat handige keukenaccessoires die het werk in de keuken net wat makkelijker én leuker maken, zoals goede verlichting boven het aanrecht, een dubbele spoelbak en soft close op alle kasten en lades.

Een ingebouwde afvalemmer lijkt me overigens ook wel wat. Dat is niet alleen heel praktisch, maar vooral voor het aanzien van de keuken ook erg mooi. Een apothekerskast of een grote la onder de kookplaat voor al mijn kruiden zou ik ook graag willen.

Zou jij een kokend water kraan willen of heb je er een?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

25 gedachten over “Handige keuken accessoires

  1. Ik zie je keuken helemaal voor me, Amy. Alleen hoeft voor zo’n kokend waterkraan voor mij niet zo. Waterkoker werkt prima en verbruikt geen energie als hij niet aan staat. Accessoires als een XL vaatwasser daarentegen lijkt me wel wat …

  2. Nee dat hoeft van mij niet. Ik was vroeger wel van dat soort gadgets maar vind het nu maar onnodig. Ik kook mijn water wel, net zo snel en makkelijk. Een goede oven vind ik veel belangrijker of inderdaad zoals je zegt een magnetron op ooghoogte.

  3. Ik zou ook graag een kokend water kraan willen hebben. Maar de hoge prijs plus het feit dat ik een huurhuis heb, houden mij tegen. Misschien als ik een huis koop, zou ik er eentje overwegen

  4. ik ben wel dol op keuken gadgets en mooie pannen en natuurlijk ook mooie serviezen, ik zou wel willen dat ik een keuken kon hebben met 10 kasten!

    1. Ik heb ook het liefst zo min mogelijk op het aanrecht, daarom lijkt zo’n kokend waterkraan me zo ideaal. De waterkoker kan de deur uit.

  5. Zo een kokende waterkraan lijkt me ook zo fijn om te hebben.
    maar verder ben ik net van hoe minder accessoires in de keuken, hoe beter. Ik heb weinig apparaten en mis ze ook niet. Mijn ex had er veel, dus toen die wegging heeft die de apparaten meegenomen. Ik vond het een ware verademing daarna.

  6. Toevallig zijn wij momenteel bezig met onze nieuwe keuken samen te stellen. Wij gaan de keuken dit jaar namelijk verbouwen. Nou ja in begin 2022 ik kies bewust niet voor een cooker omdat ik dat zelf niet zo fijn vindt. Maar waar ik wel voor kies is een prachtige stoomoven op ooghoogte waarvan de deur in de oven schuift als je die open doet. Op die manier hoef ik dus niet meer te bukken of over de deurtjes heen te hangen. Hoewel een keuken zonder grepen helemaal in is nemen wij een keuken met greepjes omdat ik zoveel last van mijn handen heb en de deurtjes zonder grepen niet open krijg. Verder komt er een grote koelkast in een vaatwasser een 5 a 6 pits kookstel en wij kozen voor een super mooie afzuikap juist als statement in de keuken. maar je moet echt niet aan zo’n standard ding denken want deze loopt schuin en lijkt eerder op een tv scherm. We kiezen voor houtlook kastjes met een antraciet stenen blad zwarte grepen en een donkere vloer. W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *