Nieuwe badkamer meubels aanschaffen

badkamer meubels
Als je nieuwe badkamer meubels gaat aanschaffen, waar moet je dan eigenlijk allemaal op letten? Het veranderen van je badkamer is namelijk een investering waar je jarenlang plezier van hebt.

Een nieuwe badkamer kopen doe je als het goed is niet elke maand, het is immers een flinke investering. Niet alleen op financieel gebied, maar het kost je ook een hoop tijd en inspanning (helemaal als je alles zelf gaat doen). Het is daarom slim om je van tevoren goed voor te bereiden op het aanschaffen van nieuwe badkamer meubels.

Wensen & behoeften

Misschien wel de belangrijkste vraag; wat zijn jouw wensen en behoeften omtrent de badkamer? Wil je een douche of een bad (of allebei)? Een of twee wasbakken? Wel of geen toilet? Opbergruimte? En is er al nagedacht over de kleur en materiaalkeuze? Kortom, genoeg om over na te denken. Wat kan helpen bij je keuzes is het maken van een visionboard (knip of scheur afbeeldingen uit folders, woonmagazines en zoek online).

Praktisch

Meet de ruimte op die je hebt in de badkamer. Niet alleen de oppervlakte, maar houdt ook rekening met deuren, ramen, verwarming en waar bepaalde aansluitingen zitten.

En niet geheel onbelangrijk voor het aanschaffen van nieuwe badkamer meubels; bepaal vooraf je budget. Houdt hierbij rekening met 10% extra aan onvoorziene kosten en ga je het uitbesteden of kun je een hoop zelf doen? Allemaal dingen om van tevoren rekening mee te houden en over na te denken.

Opbergruimte

Door goed te oriënteren op badkamer meubels kun je veel opbergruimte creëren. Hoeveel plaats heb je nodig voor je spullen? Wat ga je allemaal op de badkamer plaatsen? Waar laat je de handdoeken en de wasmand? Niets zo vervelend als te weinig opbergruimte in je badkamer.

Kies voor een wastafelmeubel met genoeg ruimte voor je spullen en kies eventueel voor een spiegelkast waar je jouw dagelijkse producten in kwijt kunt zoals je borstel, deodorant, dagcrème, etc.

Tevens oogt het een stuk rustiger in de badkamer als alles een eigen plekje heeft uit het zicht.

Verlichting

Iets wat te vaak wordt onderschat is de verlichting in de badkamer. De verlichting bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer in je badkamer. Kies dus voor een combinatie van sfeer en functioneel. Als je jezelf wilt opmaken, epileren of scheren dan is het fijn dat je goed licht hebt om te zien wat je doet. Maar wat sfeerverlichting is prettig als je even tot rust wilt komen in een warm bad.

Waar je ook voor kiest, zorg dat je jezelf van tevoren goed laat informeren naar de mogelijkheden en zorg dat jouw wensen & behoeften duidelijk zijn.

Ben jij tevreden met jouw badkamer meubels?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

13 gedachten over “Nieuwe badkamer meubels aanschaffen

  1. Wij hebben net nieuwe badkamermeubels gekocht, nu wil ik er bijpassende tegels voor op de muur bij, we krijgen dus eigenlijk een make-over.

  2. We hebben een huurhuis dus ik ben er niet zo mee bezig, maar ik moet zeggen dat onze badkamer wel heel fijn ingedeeld is. We hebben een bad en een douche wat ik bijv heel prettig vind.

  3. Wij willen nog graag een andere kast in onze badkamer, de oude past eigenlijk niet meer bij de rest van de inrichting, maar hebben door alle drukte nog niet de tijd gehad om er echt gericht naar te kijken.

  4. De badkamer zit er al zo lang in. Ik ben wel heel blij dat we destijds (nieuwbouwwoning onder architectuur gebouwd) níet hebben gekozen voor de zwart/wit tegels op de vloer. Dat zouden we echt zo snel zat zijn geweest. Onlangs hebben we wel in plaats van een simpele wasbak zo’n meubel gekocht met lades. Maar een hele nieuwe badkamer zit er niet in. Fijne tips om op te letten in ieder geval.

  5. Wij hebben nu een aantal jaar geleden ons badkamer onderhanden genomen en zijn er nog steeds zo blij mee. Mooi zwart, grijs en witte details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *