Maniac gellak stickers

Maniac gellak stickers
Mooi verzorgde nagels zijn prachtig, maar wie heeft daar tegenwoordig nog echt tijd voor? Daarnaast is het zelf zetten van een goede gel manicure makkelijker gezegd dan gedaan. De Maniac gellak stickers geeft iedereen thuis de mogelijkheid om een goede kwaliteit gel manicure te hebben die makkelijk, sneller en beter voor je nagels is. Door mijn allergische reactie op gellak was ik extra benieuwd en enthousiast naar de gellak stickers van Maniac, misschien kon ik wel weer gewoon genieten van een mooie manicure zonder de pijn en kwaaltjes.

De Maniac gellak stickers zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs, het is makkelijk aan te brengen en te verwijderen zonder chemicaliën of je nagels te beschadigen (thuis & onderweg), het is gemaakt van 7 lagen gel die 14 dagen blijven zitten en is vegan, toxin-free, HEMA vrij en cruelty-free.

Maniac is een Nederlands merk en is opgericht door Anna en Marlot. Die vonden het bizar dat een goede en mooie gel manicure zó veel tijd en moeite moet kosten. Daar gingen ze verandering in brengen!

Starterset

Ik ontving de starterset om uit te proberen, deze bevat een prachtige vegan leren nail tote in de kleur lila met gele details. Deze is goed stevig en aan de binnenzijde zit een vakje waar je jouw nail tools in kunt doen. De starterset is echt een complete set, je kunt er dus meteen mee aan de slag!

De starterset bevat:
– 2 Maniac gel manicures met design naar keuze (ik had Poppy pink & Baby boom)
– Maniac mini LED lamp
– Top coat
– Nagelriemolie
– Nagelschaartje
– Bokkenpoot
– Nagelvijl, houten bokkenpootje & prep pads (bijgevoegd bij de manicure)

Bron afbeelding: © Maniac-nails.com

Aanbrengen

Op de website van Maniac nails vind je zowel het stappenplan als een tutorial video, zo bepaal je zelf wat je het fijnst vindt qua uitleg en vaak is een video net wat duidelijker.

Stap 1: Je vijlt je nagels in de goede vorm en duwt je nagelriemen zachtjes naar achter. Maak je nagels schoon met de prep pad om eventuele stof en oliën te verwijderen. Bij voorkeur vermijd je handcrème en/of olie 1 uur voor het aanbrengen van de gellak stickers.

Stap 2: Houdt het stickervel met gellak stickers boven je nagels om te zien welke gellak sticker op welke nagel past. Kies de juiste maat en verwijder het beschermende plasticje van de gellak sticker. Kies bij twijfel de gellak sticker die iets kleiner is dan de breedte van je eigen nagel.

Stap 3: Haal voorzichtig de gellak sticker van het vel af en plak het op je nagel. Houd een kleine ruimte over tussen je nagelriem en de gellak sticker. Druk de gellak sticker goed aan rond de randen van de nagels. Probeer tijdens dit proces de plakkerige kant van de gellak sticker (die op je nagel komt) niet aan te raken.

Stap 4: Vouw het overige deel van de gellak sticker om de nagelrand en verwijder dit deel met de vijl of het schaartje. Het geeft niet als het er nu nog niet zo netjes uit ziet, dat vijl je zo mooi bij. Laat eerst de gellak stickers 60 seconden onder de mini LED lamp uitharden. Vijl de gellak stickers nu bij tot dezelfde vorm/lengte als je nagel en de randen mooi glad zijn. Houd de vijl horizontaal om haakjes te voorkomen.

Stap 5: Breng als laatste de Maniac top coat aan en laat deze 120 seconden onder de lamp uitharden.


Verwijderen

Maak de randjes van de gellak stickers voorzichtig los met het bokkenpootje. Druppel wat nagelriemolie langs en onder de gellak stickers en laat even ‘intrekken’. Door de nagelriemolie laat de lijm los en kan je daarna met het bokkenpootje de rest van de stickers van de nagels verwijderen. Peuter de gellak stickers er niet af zonder nagelriemolie, want dan bestaat de kans dat je de bovenste laag van je nagels beschadigt.

Wat vind ik ervan?

Ik heb al aardig wat ervaring met gellak aanbrengen, al zeg ik het zelf, maar gellak stickers waren nog totaal nieuw voor mij. In het begin was het even uitvogelen hoe alles nou precies moest, dus het kijken van de tutorial vooraf is aan te raden. Zodra de gellak stickers onder lamp zijn geweest, zijn ze hard. Het in vorm vijlen van de gellak vond ik niet altijd even soepel gaan en ook de top coat is niet zo dik als ik gewend ben met de gellak van Pink Gellac.

Daarnaast heb ik vrij smalle en kleine vingers & dus ook kleine en smalle nagels. De maten van de nagel stickers zijn voor mijn nagels helaas wat te breed/groot. Het gaat wel aanzienlijk sneller dan het aanbrengen van vloeibare gellak.

En dan nu de hamvraag: hoe ging het met de allergische reactie? Die bleef helaas gewoon, hij leek zelfs wat heftiger te reageren op de stickers dan op mijn vloeibare gellak, dus dat is jammer. Het was voor mij echt een uitkomst geweest als mijn allergische reactie was uitgebleven bij het gebruik van de Maniac gellak stickers.

Ik snap waarom dit zo populair is, maar helaas is het niet voor mijn nagels weggelegd.

Was jij al bekend met gellak stickers?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

8 gedachten over “Maniac gellak stickers

  1. Wat een fijne review! Je geeft echt een heel goed beeld van deze gellak stickers! Het resultaat vind ik mooi, maar vervelend dat je toch last had van een allergische reactie.

  2. He gatsie wat naar dat je dezelfde allergische reactie hebt gekregen. Dat is rot. Ik gebruik zelf ‘gewone’ nagellak en probeer ook af en toe rust te nemen door even een paar dagen geen nagellak te gebruiken. Wel een mooie set trouwens en ik denk dat de stickers voor veel mensen een uitkomst zal zijn.

    1. Geen gellak erop is geen optie bij mij (vind ik), want dan breekt alles meteen af of het scheurt in en dat vind ik dan ook weer zonde. Ben nog steeds zoekende in wat gaat/werkt, moet zeggen dat het de laatste tijd beter lijkt te gaan met gellak (de reactie is niet meer zo heftig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *