Mijn skincare favorieten

skincare
Wie mij al langer volgt (ook op Instagram) weet dat ik skincare erg belangrijk vindt. Het verwijdert het vuil van je huid en zorgt ervoor dat het in optimale conditie blijft. Je zult mij dan ook nooit met make-up op naar bed zien gaan, dat is echt een no-go wat mij betreft! Een consistente skincare routine helpt je huid gezond te blijven. Het helpt niet alleen om bestaande huidproblemen aan te pakken, maar kan ook helpen om toekomstige problemen te voorkomen. Uiteraard heb ik door de jaren heen een aantal absolute skincare favorieten bij elkaar gesprokkeld.

Wat voor mijn huid en skincare routine goed werkt hoeft voor jouw huid niet hetzelfde effect/werking te hebben. Iedereen is anders en elke huid heeft andere behoeften. Ga dus vooral op onderzoek uit naar jouw absolute holy grails!

Van de meeste producten heb ik ooit al wel eens een review geschreven, ik zal dus ook even linken naar de eerder geplaatste reviews.

Etos cleansing exfoliating peeling

De Etos cleansing exofliating peeling gebruik ik max. 2 keer per week en is een goede manier om onzuiverheden minder kans te geven, omdat je op deze manier verstopping van je talgklieren voorkomt. Na gebruik voelt mijn huid een stuk gladder en zachter aan en lijkt het wat meer te stralen (natuurlijke glow).

Etos sensitive skin gentle face wash

Het reinigen van je huid is de basis van je huidverzorgingsroutine en dus ontzettend belangrijk. Ik reinig mijn huid elke avond (soms ook nog in de ochtend) met een face wash gel, gevolgd door micellair water en verzorgende producten. De Etos sensitive skin gentle face wash bevat tevens geen alcohol en geen parfum.

Garnier SkinActive micellair water

Ik ben dol op de micellair waters van Garnier. Het is een product wat dagelijks terug komt in mijn skin care routine. Vooral deze variant micellair water met rozenwater gebruik ik erg graag in combinatie met mijn andere skincare. Gebruik micellair water nooit als enige manier om je gezicht te reinigen. Ik gebruik ’s morgens vaak alleen micellair water om mijn gezicht te reinigen (dat kan prima), maar ik zorg dat ik ’s avonds altijd minstens een face wash gebruik.

Banila Co clean it zero cleansing balm

Banila Co is een trendy Koreaans huidverzorgingsmerk (K-beauty). De clean it zero cleansing balm original is een reinigingsbalsem en verzorging in één speciaal voor de normale tot gecombineerde huid. De balsem reinigt de huid en verwijdert make-up, zonder dat het de huid irriteert. Ook waterproof make-up/mascara is geen probleem. Na aanraking met de huid verandert de balsem in een zijdezachte olie. Ik gebruik deze vooral als ik full face make-up op heb gehad (foundation, concealer, de hele rambam).

Lancaster sun sport spf 30

Dit is een spf 30 in sprayvorm speciaal voor het gezicht en die gebruik ik vooral graag als ik ga wandelen. Hij laat geen zichtbare waas achter en plakt niet, dus ideaal! Lancaster is overigens sowieso een erg fijn merk in gebruik.

IK Skin Perfection Mineral sun spf 30

Het gebruiken van een goede spf is ook belangrijk, ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet altijd trouw dagelijks doe, maar als ik voor langere tijd naar buiten ga (wandeling of veel buiten) dan gebruik ik het wel. De IK Skin Perfection mineral sun spf 30 is een fluweelzachte, watervrije zonnebrand met een mineraal UVA- en UVB-filter. De prebiotische werking draagt bij aan een gezonde huid. Het zorgt voor een natuurlijke glow & een gehydrateerde huid.

Laneige cream skin refiner mist

Laneige is een high-end Koreaans merk dat gelooft dat de sleutel tot een mooie huid ‘vocht’ is. De Laneige cream skin refiner mist is een multifunctionele mist die werkt als een toner, als hydraterende oppepper en als verfrissende mist. De mist is namelijk verrijkt met antioxidant rijk theewater, wat de huid kalmeert en de beschermende huidbarrière versterkt. De cream skin refiner mist combineert de functies van een toner en crème in één om langdurige hydratatie te bevorderen. Ik gebruik hem vooral als ik merk dat mijn huid droog en trekkerig aanvoelt.

I’m From rice toner

Een toner is de laatste stap in het reinigingsproces voordat je verder gaat met je skincare. Het haalt de achtergebleven restjes vuil weg en hydrateert de huid. Tevens zorgt een toner ervoor dat andere huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen door de huid. I’m From rice toner is gemaakt van 77,78% rijst extract, effectief voor het verhelderen van de huid en het verbeteren van de elasticiteit.

Filorga regenererende lotion

Deze lotion van Filorga (eigenlijk meer een essence) is echt mijn livesaver als ik een onrustige huid heb met rode plekjes. Dan pak ik deze flacon erbij en dep het in op mijn huid. Vaak zie je al na één dag aanzienlijk verschil.

Louis Widmer oogcontour gel

In een skincare routine kan een fijne oogcrème speciaal voor de gevoelige huid rondom de ogen niet ontbreken. Deze van Louis Widmer vind ik erg fijn en heeft een fijne applicator om het mee aan te brengen.

G.M. Collin Sensiderm crème

De sensiderm cream is een zijdezachte crème die maximaal comfort biedt voor de gevoelige huid. Hij is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige, rode en/of droge huid. Wanneer je last hebt van een gevoelige huid, kun je het beste zo mild mogelijk producten gebruiken. Waardoor de kans op irritatie en uitslag zo klein mogelijk is. Ik heb vorig jaar voor het eerst kennis mogen maken met dit merk en ik ben fan! Deze crème gebruik ik ook als basis onder mijn make-up, want hij trekt ontzettend goed in en maakt je huid superzacht.

Clarins Double serum – Complete age control concentrate

Dit serum van Clarins is een bestseller en dat vind ik niet gek! Hij is erg fijn in gebruik, verzorgd en hydrateert mijn huid en na je 25e kun je het beste al beginnen met anti-age producten.

G.M. Collin Vital C15 serum

Het Vital C15 serum van G.M. Collin bevat een krachtige combinatie van vitamine C en ferulinezuur, wat zorgt voor verfijning van de huidtextuur en vermindering van de verschijning van rimpels. Daarnaast verbetert het serum de helderheid van de huid en de elasticiteit & stevigheid ervan. Breng het serum aan in de ochtend en/of avond, na het reinigen van de huid. Vitamine C voor de huid is altijd een goed idee en zou onderdeel moeten zijn van je skincare routine.

Pixi DetoxifEYE eye patches

De DetoxifEYE eye patches zijn op water gebaseerde gelpatches voor onder de ogen en neemt vochtophopingen en zwellingen weg dankzij maximale hydratatie. Het vermindert zwelling, hydrateert de huid, verstevigt en vermindert fijne lijntjes. Ik gebruik dit niet wekelijks, vooral als ik zie dat ik wallen begin te krijgen, bijvoorbeeld na een paar nachten slecht slapen.

Balea neusstrips met actieve kool

Deze neusstrips gebruik ik zo af en toe voor wat extra skincare. Voor het verwijderen van mee-eters, onzuiverheden en opgehoopt vuil in de poriën. Ik heb al eens van andere merken gebruikt, maar deze blijven tot nu toe het fijnst.

Louis Widmer acnecare creme

Deze was ik vergeten op de foto te zetten, maar de Louis Widmer acnecare creme is echt mijn livesaver bij opkomende puistjes. Ik gebruik het echt als spot treatment. Voor gebruik wel echt even goed de gebruiksaanwijzing lezen!

Wanneer gebruik ik wat?

De Etos sensitive skin gentle face wash (’s avonds) gebruik ik dagelijks in combinatie met het micellair water van Garnier (ochtend & avond). De Etos peeling gebruik ik 1 keer per week. De Louis Widmer oogcontourgel gebruik ik dagelijks. De spf alleen indien nodig, evenals de actieve kool neusstrips, acnecare crème van Louis Widmer & Pixi oogpatches. De Banila Co cleansing balm alleen bij full face make-up.

De overige verzorgingsproducten Filorga, Clarins, Laneige, G.M. Collin, etc. gebruik ik afwisselend met elkaar, afhankelijk van wat mijn huid nodig heeft. Ik gebruik dit dus niet allemaal op een dag en gebruik het naar behoefte. De laatste tijd gebruik ik voornamelijk het serum van Clarins, de essence lotion van Filorga en het Vital C15 serum van G.M. Collin.

Wat zijn jouw skincare favorieten?

10 gedachten over “Mijn skincare favorieten

  1. Wauw! Dat zijn een hoop producten. Ik gebruik allee een gezichtsreiniger wanneer ik make-up draag (Dr Organic met Charcoal) en heel af en toe smeer ik een natuurlijke olie op mijn gezicht. En dat werkt perfect! Mijn huid is nog nooit zo rustig geweest.

  2. Super leuk om te zien! Gebruik je dit allemaal in je dagelijkse routine? Ik gebruik 2 producten: de Carrot Cleanser van Food for Skin en Tallow cream met vitamine E van Tallow Cosmetics 🙂

    1. Nee, alleen de face wash gel, het micellair water en de oogcontour gel zijn vaste dagelijkse producten, de rest gebruik ik naar behoefte van mijn huid en ook niet alles tegelijk uiteraard. 😉

  3. Leuk om te lezen wat jouw favroiete skincare producten zijn. Ik gebruik vooral nivea en olcay gulsen beauty. Heb ook wat producten van het finse lumene, maar die heb ik nog niet gebruikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *