Netflix & Amazon Prime kijktips!

prime kijktips
Nu we allemaal wat meer aan huis gekluisterd zijn is een lijst met kijktips van Netflix & Amazon Prime Video erg handig! Wessel en ik kijken ontzettend veel op deze twee streamingdiensten (kijken eigenlijk nooit gewone tv). Kijk je mee naar mijn aanraders?

Series

The Wheel of Time (S1 – Prime)
De serie is gebaseerd op de boekenserie ‘Het Rad des Tijds’ en valt in het genre fantasy. De serie kwam onlangs uit op Amazon Prime en wij vonden hem erg goed en spannend, uiteraard een open einde en naar verluidt is seizoen 2 al gefilmd. Ze verwachten dat seizoen 2 dit jaar nog verschijnt op Prime.

In de serie volg je Moiraine, een tovenares die lid is van de Aes Sedai. Ze zoekt naar de herrezen draak, de teruggekeerde ziel van een machtige tovenaar uit het verleden die in zijn vorige leven de wereld ten onder liet gaan en zich mee liet slepen door het kwaad.

Volgens de legenden zal de herrezen draak in zijn volgende leven de wereld kunnen redden van het kwaad of opnieuw ten onder laten gaan. Vijf mogelijk jonge kandidaten die de herrezen draak zouden kunnen zijn, beginnen aan een reis om het kwaad te stoppen.

The Witcher (s1 + 2 – Netflix)
The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige Poolse boekenserie en valt in het genre fantasy. In december kwam seizoen twee online, dus je kunt even vooruit. Persoonlijk vind ik deze serie echt een aanrader, al is het alleen al om weg te zwijmelen bij Henry Cavill.

Geralt van Rivia is een witcher, een gemuteerde, bovennatuurlijk sterke monsterjager. Hij laat zich inhuren om op monsters te jagen. Het lot verstrengelt hem met prinses Cirilla van Cintra (Ciri) en tovenares Yennefer. Ciri moet vluchten als Cintra wordt aangevallen en veroverd door Nilfgaard. Geralt treedt op als Ciri’s beschermer, mede door de Wet der Verrassing.

The Queen’s Gambit (Netflix)
In een weeshuis in de jaren ’50 ontdekt een jong meisje (gespeeld door Anya Taylor-Joy) dat ze een groot schaaktalent is. Onverwachts wordt ze een grote ster, terwijl ze worstelt met haar verslaving.

De eerste aflevering moest ik er echt even inkomen, maar daarna wilde ik hem toch graag blijven kijken. Je wilt weten hoe het afloopt. Door deze serie werd schaken ook weer immens populair.

Lupin (S1 + 2 – Netflix)
Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin, de gentleman-dief, probeert de galante en meester in vermommingen Assane Diop (Omar Sy) zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

De serie is Franstalig, maar dat vind ik persoonlijk niet storend. Ik kijk films en series ook altijd in de originele taal. Als je houdt van mysterie, actie, spanning en films als ‘Now you see me’, dan is deze serie wat voor jou!

Films

Red Notice (Netflix)
Een FBI-profiler zit achter de meest gezochte kunstdief ter wereld aan en wordt met tegenzin zijn partner om een boef te pakken die hem altijd net een stap voor is.

Een actiefilm met humor, daar houd ik van! En helemaal als ze dan ook nog Ryan Reynolds, Dwayne Johnson en Gal Gadot als hoofdrolspelers hebben. Ik vond de film geweldig, heb hem inmiddels al 2 keer gezien, en een plot twist op het einde. Echt een aanrader deze film, deze moet je gezien hebben! Het schijnt overigens de duurste Netflix film gemaakt tot nu toe te zijn.

The Prodigy (Netflix)
In de categorie horror: Sarah en John Blume zijn dolblij als hun zoontje Miles tekenen van extreme intelligentie begint te vertonen. Hun gezinsgeluk verandert al snel in een nachtmerrie wanneer Miles’ gedrag tegen zijn achtste verjaardag steeds grilliger en gewelddadiger wordt. De moeder gaat op zoek naar antwoorden en vermoedt dat er iets kwaadaardigs in het spel is.

Mother / Android (Netflix)
Deze film staat er net een paar dagen op, maar wat mij betreft een aanrader! Hij valt onder het genre thriller/sciencefiction/futuristisch.

De jonge, zwangere vrouw Georgia (Chloë Grace Moretz) en haar vriend zoeken wanhopig naar een veilige plek om te bevallen in een postapocalyptische wereld, die geteisterd wordt door een gewelddadige opstand van androïden. ‘We are all programmed to survive’.

Greenland (Amazon Prime)
Wanneer de mensheid wereldwijd dreigt weggevaagd te worden door een naderende catastrofe, heeft John Garrity (Gerard Butler) vier dagen de tijd om zijn vrouw Allison en zoon Nathan veilig te stellen. Terwijl enorme chaos heerst, moet John zich enorm haasten om zijn geliefden van New York naar een geheime militaire bunker in Groenland te brengen. Echter stuiten ze onderweg op een aantal problemen.

Army of Thieves (Netflix)
De film is een prequel van de film Army of the Dead (ook op Netflix te vinden). Ludwig Dieter is al van jongs af aan bezig met het kraken van kluizen. Hij wordt ingehuurd door een groep om drie legendarische kluizen verspreid over Europa te helpen kraken. Hij is echter het buitenbeentje van deze ambitieuze dievengroep.

The Tomorrow War (Amazon Prime)
De wereld staat versteld wanneer een groep tijdreizigers uit het jaar 2051 arriveert om een dringende boodschap te brengen: dertig jaar in de toekomst verliest de mensheid een wereldwijde oorlog tegen een dodelijke buitenaardse soort. De enige hoop op overleving is dat soldaten en burgers uit het heden naar de toekomst worden getransporteerd en zich bij de strijd voegen. Onder degenen die zijn gerekruteerd is Dan Forester (Chris Pratt), leraar op de middelbare school en huisvader. Vastbesloten om de wereld te redden voor zijn jonge dochter, werkt Dan samen met een briljante wetenschapper en zijn vervreemde vader in een wanhopige zoektocht om het lot van de planeet te herschrijven.

Infinite (Amazon Prime)
Infinite vertelt het verhaal van een groep vrijwel onsterfelijke mannen en vrouwen die door de eeuwen heen worden gereïncarneerd en bekend staan als ‘The Infinite’. Om een boosaardige schurk tegen te gaan, moet de groep de hulp inschakelen van een man die lijdt aan schizofrenie. Deze man (Mark Wahlberg) moet leren te beseffen dat zijn vreemde dromen eigenlijk herinneringen aan voorgaande levens zijn.

Hier vind je meer kijktips & aanraders.

Wat zijn jouw kijktips?

18 gedachten over “Netflix & Amazon Prime kijktips!

 1. Red Notice hebben we toevallig net gisteren gezien. Gewoon een lekkere actiefilm met een twist aan het einde, vonden wij. Ook Lupin en Queens Gambit vonden wij erg goed.
  Ik ben persoonlijk ook fan van Bridgerton (in 1 keer uitgekeken. Oeps!), La Casa de Papel en als (een tikkie foute) feelgood serie Superstore.

  1. Bridgerton wil ik eigenlijk nog steeds kijken en La Casa de Papel vind ik inderdaad ook geweldig! MAar had La Casa al eens getipt, vandaar dat hij er hier niet tussen staat. 🙂

 2. Ik kijk haast geen films dus helaas kan ik je geen goede tips geven. Voor de fimkijkers is deze periode wel “ideaal”

 3. The witchers hoor ik veel over maar ik heb totaal niks met dat genre.. ik heb gister disney+ aangeschaft, even kijken wat daar allemaal op staat. Prime heb ik ook niey

  1. Wij hebben in het begin Disney+ gehad, maar al bijna een jaar niet meer nu. Er kwam maar geen nieuw aanbod op Disney+ en we hadden alles op een gegeven moment al gezien. 🙂

 4. Queen’s Gambit en Lupin zijn inderdaad super goede series, wij hebben nog niet zo lang Netflix, maar zou het nu echt niet meer willen missen. Een tip? Natuurlijk Peaky Blinders, over een zigeunerfamilie die zich in de jaren 30 in Birmingham opwerkt en steeds meer de touwtjes in handen krijgt. Super goede serie!

 5. De films ken ik eigenlijk allemaal niet, dus daar is nog genoeg werk aan de winkel. The Witcher en Lupin staan bij mij nog hoog op de lijst. The Queens Gambit vond ik ook echt heel gaaf. Ik kijk momenteel de serie Queen of the South op Netflix.

 6. oooh wat kijk jij veel series! ik kom niet verder dan the queens gambit en Lupine, maar die waren dan ook wel heel erg goed! Vaak haak ik bij een serie na 1 aflevering al af omdat ik het niet boeiend vind.
  wie weet heb jij nog goede tips, ik ga je lijstje eens bestuderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *