Zó ziet mijn ideale huis eruit


Iedereen heeft wel een idee hoe zijn of haar ideale huis eruitziet, helemaal als geld geen rol speelt. Nu wonen we in een nieuwbouw appartement en daarvoor woonden we in een appartement uit 1950. Over een paar jaar willen we graag een huis kopen & we weten precies wat we wel en niet willen.

Een van de grootste verschillen tussen ons nieuwbouw appartement en het appartement uit de jaren 50, zijn de stookkosten. Het nieuwbouw appartement is ontzettend goed geïsoleerd, beschikt over een zonneboiler en de ramen zijn van triple glas. Het is hier daardoor ’s morgens (zonder het aanhebben van de verwarming) nog 22 graden in huis.

Op het dak zit een zonneboiler, dit scheelt weer kosten voor het gasverbruik. Er wordt gekookt op inductie, iets waar ik in eerste instantie ontzettend tegenop zag, maar ik zou niets anders meer willen.

Bij ons ideale koophuis zouden we graag zonnepanelen op het dak willen plaatsen. Daarnaast zou ik kiezen voor triple glas van GlasGigant, dit scheelt je ontzettend veel stookkosten, doordat het zo goed geïsoleerd is. Het liefst ook grote en veel ramen, voor zoveel mogelijk lichtinval. We hebben nu vloerverwarming en dat is heerlijk als je op sokken loopt en stiekem ook wel lekker voor de katten. Dat zou ik dus ook wel weer willen in ons ideale huis.

Iets wat misschien heel klein en onbenullig lijkt, maar ik wil graag een toilet met dual-flush bediening. Zodat je bij een kleine boodschap niet meer water verbruikt dan nodig is. En een zacht sluitende wc bril, niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de buren. Evenals zacht sluitende kasten en lades, dat hebben we nu ook bij alle kasten en lades in huis en dat scheelt een hoop lawaai.

ideale huis

In de keuken wil ik graag weer een inductie kookplaat hebben (gas gaat er sowieso uit), want het is erg makkelijk in gebruik én alles is veel sneller verwarmd. Een combi magnetron op ooghoogte. We gebruiken de oven namelijk heel veel en dan is het fijn om hem op ooghoogte te hebben. Ook een stukje veiligheid, de oven zit nu onder het fornuis en daar kunnen de katten makkelijk bij.

Als het aan mij ligt komen de koelkast en de vriezer naast elkaar, die beiden even groot zijn. Nu hebben we een kleine vriezer waar ik mijn Tetris skills in moet toepassen om het allemaal passend te krijgen. Erg frustrerend soms. En ik zou absoluut niet meer zonder vaatwasser kunnen en willen, wat een top uitvinding is dat zeg!

Hoe ziet jouw ideale huis eruit?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *