Ondergoed; goedkoop is duurkoop

goedkoop ondergoedOndergoed is er tegenwoordig in allerlei kleuren, kwaliteit, materiaal, vormen en maten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Zelf kocht ik altijd goedkoop ondergoed, het zit immers toch onder je kleding en in principe ziet niemand het. Tot ik een paar jaar geleden wat problemen hiermee kreeg, waardoor ik nu nog alleen maar kwalitatief goed ondergoed koop.

Problemen met het ondergoed? Jazeker! Zoals ik al zei kocht ik vooral goedkoop ondergoed bij onder andere de Primark, het zit namelijk toch onder je kleding en in principe ziet dus praktisch niemand het. Mijn vriend kocht dure onderbroeken van bekende merken, maar rond de €15,- of meer neerleggen voor een onderbroek vond ik echt van de zotte.

Doordat het ondergoed zo goedkoop was had ik een redelijke collectie en zo kon ik er lekker vaak mee variëren. Het plezier was echter van korte duur, want na een tijdje kreeg ik problemen met mijn intieme zone. Dit werd op een gegeven moment zodanig vervelend dat ik ervoor langs de huisarts ging. Uiteindelijk werd ik doorverwezen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis voor verder onderzoek. Daar bleek dat ik een ectropion van de baarmoederhals had. Door het goedkope niet ademende ondergoed kreeg ik last van afscheiding. Door datzelfde ondergoed te blijven dragen hield ik zelf een vicieuze cirkel in stand.

Calvin Klein ondergoed

Na een behandeling onder plaatselijke verdoving bij de gynaecoloog, het aanpassen van een aantal dingen in mijn levensstijl en het weg doen van al mijn goedkope ondergoed ben ik hier nu gelukkig van af. Zo heb ik nu alleen nog maar ondergoed van Calvin Klein (ja, dat ondergoed van rond de €15 per stuk) van katoen (dit ademt en ventileert) en heb ik ’s nachts geen ondergoed meer aan in bed. Goedkoop was hier in mijn geval dus duurkoop.

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

11 gedachten over “Ondergoed; goedkoop is duurkoop”

    1. Het gaat daarbij met name om de stof waarmee het ondergoed is gemaakt. Katoen ademt en ventileert, dit zorgt ervoor dat de zuurgraad van je vagina minder snel verstoord raakt, dan bij het dragen van de meeste andere stoffen.

      Door het verstoren van de zuurgraad van je vagina kun je dus allerlei vervelende klachten krijgen down under waar je eigenlijk niet op zit te wachten.

  1. Wow hier heb ik nog nooit van gehoord! Ik draag zelf ook altijd goedkoop ondergoed van de Primark, HEMA, New Yorker, etc. Bizar dat het zulke gevolgen kan hebben!

  2. Ik draag ook best veel van dat goedkope ondergoed. Maar ik merk ook dat het gauw rafelt en kapot gaat. Dus in die zin is het eigenlijk ook al duurkoop. Maar dat je er ook medische klachten van kon krijgen wist ik niet.

  3. Ik wist niet dat dit kon, vreemd! Ik koop eigenlijk altijd goedkoper ondergoed bij Hema oid. Moet het wellicht iets vaker vervangen omdat het na verloop van tijd kapot gaat. Maar eigenlijk valt het op zich wel mee.

  4. Oh wauw heftig, wist niet dat ondergoed dit kon veroorzaken. Ik draag verschillende merken maar voornamelijk livera en hunkemoller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *