Prozis – Collageen hair, skin & nails tabs

Prozis collageen
Collageen is een lijmvormend (lichaamseigen) eiwit dat onze bindweefsels elastisch, gezond en bij elkaar houdt. Na je 25e levensjaar maakt je lichaam minder collageen aan. Het is daarom aan te raden om collageen te suppleren, zoals deze collageen tabs van Prozis voor haren, huid en nagels. Ik gebruik met enige regelmaat collageen producten, zoals beauty shots en poeder, en daar ben ik altijd erg over te spreken geweest. Ik was dan ook erg benieuwd naar de collageen tabletten van Prozis.

Prozis collageen hair, skin & nails tabs bevatten niet alleen collageen, het is een synergetische formule die ook magnesium, calcium, vitamine C, vitamine D en bamboe extract bevat.

Prozis collageen

Magnesium draagt bij aan een normale eiwitsynthese, het behoud van botten en tanden & speelt een rol in het proces van celdeling. Het draagt ook bij aan vermindering van vermoeidheid en aan een goede spierfunctie.

Calcium is nodig voor het behoud van gezonde botten en tanden & speelt een rol in het proces van celdeling.

Vitamine C draagt bij aan collageenvorming en het goed functioneren van de huid, kraakbeen, botten en bloedvaten.

Vitamine D speelt een rol bij een normaal calciumgehalte in het bloed, het behoud van sterke botten en in het proces van celdeling. Het draagt tevens bij tot de opname en benutting van calcium en fosfor.

Bamboe extract met 70% kiezelzuur. Er is veel moeite gedaan om het kiezelzuurpercentage zo hoog mogelijk te krijgen, om de kwaliteit van het extract en die van het product als geheel te verhogen. Bamboe extract zit boordevol antioxidanten, draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten, het behoud van sterke botten en het ondersteunt de luchtwegen. Het beschermt de eiwitten elastine en collageen in de huid, waardoor deze elastischer is en minder rimpels heeft.

Ingrediรซnten: Hydrolysed Collagen, Magnesium Carbonate, Calcium carbonate, Bulking Agent (Microcrystalline Cellulose), Magnesium Hydroxide, Anti-Caking Agent (Magnesium Salts of Fatty Acids), L-Ascorbic Acid, Anti-Caking Agent (Silicon Dioxide), Bamboo Stem Extract, Cholecalciferol.
Kan sporen bevatten van: gluten, crustaceans, fish, soya, milk and sulphites.

Mijn ervaring

Het advies is om 4 keer per dag 1 tablet in te nemen, dit vind ik persoonlijk wat enthousiast, dus ik heb er 2 keer per dag 1 ingenomen met wat water. De tabletten zijn van een redelijk formaat, maar niet te groot om weg te krijgen. Ze glijden gelukkig makkelijk weg met wat water en ik ben iemand die niet makkelijk pillen wegslikt (lees: kokhalzen).

Ik heb de collageen tabs nu een maand in gebruik en ik merk verschil aan mijn nagels en haren. Mijn nagels zijn een stuk steviger dan voorheen en ze scheuren minder snel in (iets waar ik erg blij mee ben, want ik gebruik al een aantal maanden geen gellak meer door mijn allergische reactie erop). Mijn haren vallen een stuk mooier/voller (maar dit kan uiteraard ook met mijn shampoo te maken hebben), wel zijn mijn gespleten punten en sprieterige haar aan de punten zo goed als verdwenen.

Mijn huid lijkt wat egaler, maar heel veel verschil hierin zie ik niet. Ik verzorg mijn huid natuurlijk altijd al erg goed (altijd goed reinigen, peeling, serums, maskertjes, crรจmes, etc.) en ik heb momenteel nauwelijks last van rimpels (gelukkig maar).


Een potje met 90 collageen tabs kost โ‚ฌ9,99 en met de code HAPPYFITLIFE krijg je 10% korting op jouw bestelling. Neem zeker even een kijkje op hun site, want ze hebben echt heel veel fijne producten!

Gebruik jij iets met collageen erin?

22 gedachten over “Prozis – Collageen hair, skin & nails tabs

    1. Gelukkig zijn de potjes niet zo heel erg aan de prijs, maar ik vind 4 tabletten per dag ook wat overdreven (maak de tabletten met samenstelling dan wat groter).

  1. Ik heb de laatste tijd ook veel last van uitvallende haren. Een goed anti middel heb ik tot nu toe nog niet kunnen vinden. Wie weet is dit een goede tip.

  2. Ik zou zeker niet 4 tabletten per dag gaan gebruiken, dat vind ik echt te veel van het goede, maar ik prijs mij dan ook gelukkig met een bos gezond haar en sterke nagels.

  3. Vier per dag klinkt inderdaad als erg veel. Ik gebruik echter niets met collageen en heb me er ook nooit in verdiept. Wellicht gaat die dag ooit komen.. ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *