Shampoo bar van Shampoobars.nl

shampoo bar
Dat ik een groot fan ben van shampoo bars is inmiddels geen geheim meer. Maar wat is er nou zo fijn aan shampoo bars, wat zijn de voordelen ervan, hoe gebruik je ze, hoe berg je ze op en wat is het eigenlijk?

Of je het gebruik van een shampoo bar fijn vindt is vooral erg persoonlijk denk ik, maar naast dat het beter is voor het milieu, maken ze mijn haar een stuk voller/meer volume en zijn mijn haren minder snel vet.

Wat is een shampoo bar?

Een shampoo bar is shampoo voor je haren, maar dan in vaste vorm in plaats van vloeibaar in een fles. Qua uiterlijk lijkt het vooral op een blokje zeep. Één shampoo bar staat gelijk aan zo’n 3 plastic flessen shampoo, dat zijn gemiddeld 80 wasbeurten. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens beter voor je portemonnee.

Ze zijn onder andere te vinden op shampoobars.nl je kunt hier tevens terecht voor conditioner bars, body bars, bath bombs en andere duurzame & plasticvrije items/accessoires voor in je badkamer. Zo zijn wasbare wattenschijfjes ook echt een aanrader!

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Het gebruik is in het begin even wennen, maar als je eenmaal eraan gewend bent dan wil je niks anders meer (ik niet althans)!

 1. Zorg dat je handen nat zijn.
 2. Wrijf de shampoo bar tussen je handen tot deze gaat schuimen. Je kunt de shampoo bar ook direct over je natte haar wrijven.
 3. Masseer het schuim zorgvuldig/grondig door je haren.
 4. Goed uitspoelen.
 5. Leg de shampoo bar na gebruik op een droge plek (zo gaat je bar het langste mee).

Welke shampoo bars zijn er?

Er is veel keus in shampoo bars en dus voor ieder wat wils. Ze zijn er in allerlei lekkere geuren, maar ook voor droog haar, vet haar, anti roos shampoo, zilvershampoo, droge hoofdhuid, geverfd haar, krullend haar, pluisvrij, 2 in 1, zonder SLS, palmolievrij en ga zo maar door..

Zelf koos ik een shampoo bars proefpakket voor normaal tot vet haar. Dan ontvang je dus 3 super schattige kleine shampoo bars, waardoor je kunt uitproberen welke jij het fijnst vindt werken voor je haar.

Voordelen shampoo bar

 • één bar staat gelijk aan 3 flessen shampoo
 • gemiddeld 80 wasbeurten per shampoo bar
 • duurzaam, geen plastic
 • milieuvriendelijker
 • omgerekend goedkoper dan de meeste reguliere shampoos
 • verpakking volledig biologisch afbreekbaar
 • verpakking zakjes zijn recyclebaar
 • duurzaam productie proces, veel hergebruik
 • opvulmateriaal bestaat uit 100% natuurlijke grondstoffen
 • neemt minder ruimte in

shampoo bar

Plastic afval

Per persoon gebruik je zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar! Dat is ontzettend veel, daarvan gebruiken we zo’n 50% maar één keer voor we het weggooien. Het grootste deel van het plastic komt in de oceaan terecht. Dit richt veel schade aan vogels, zeedieren en vissen. De voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw uit meer plastic dan vis zal bestaan.

Wist je dat..

 • we jaarlijks ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic maken.
 • de productie van plastic stijgt jaarlijks met 8%.
 • 91% van al het plastic wordt niet gerecycled.
 • het bijna 400 jaar duur om plastic af te breken.

Heb jij al eens een shampoo bar geprobeerd?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

15 gedachten over “Shampoo bar van Shampoobars.nl

  1. Ja, die heb ik ook en zijn erg fijn in gebruik! Onlangs ook een 2 in 1 shampoo en conditioner bar van Bee Honest en die is ook erg fijn.

 1. Een goed alternatief voor de plastic fles, en aangezien wij met 5 man in een huishouden leven en ieder zijn eigen shampoo fles heeft is dat nogal wat…maar ieder zijn eigen bar? Ik weet het niet, minder rotzooi geeft het wel.

 2. Mij lijkt dat echt zo een gedoe dat je die steeds moet laten drogen. Ik zou daar gewoon veel te nonchalant in zijn en die in de douche laten liggen. 🙂
  Bovendien vind ik de bars gewoon echt duur, onlangs stond ik op het punt er eentje te kopen en was 7€. Als ik een beetje promo’s afwacht koop ik voor 7€ of zelfs minder ook 3 shampooflessen denk ik dan.

  1. Ik heb hem ook gewoon op het douche schapje liggen hoor 😉 Qua prijs redelijk mee eens, maar dit scheelt natuurlijk wel plastic afval.

 3. Ik heb nog nooit een shampoo bar gebruikt maar had er al wel van gehoord )via mensen die ook zelf zeep en verzorgingsproducten maken, net als ik). Het lijkt mij best fijn inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *