Wasbare wattenschijfjes van Paper & Boo

wasbare wattenschijfjes
We verbruiken met z’n allen meer plastic en andere wegwerp producten dan eigenlijk nodig is. Hiermee vervuilen we voor een groot deel ook onze eigen natuur en dat terwijl er duurzame alternatieven zijn. Zo mocht ik de wasbare wattenschijfjes van Paper & Boo uitproberen.

Paper & Boo

Paper & Boo

Paper & Boo staat voor papier en bamboe. Dit zijn duurzame alternatieven voor plastic producten en verpakkingsmaterialen. Het is opgericht door een gemotiveerde groep mensen die willen helpen de wereld een stukje mooier te maken. Het doel is om het gebruik van (wegwerp) plastic te reduceren, het milieu te helpen en de ‘plastic soep’ te verminderen.

Ze willen laten zien dat een duurzame lifestyle helemaal niet moeilijk, duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Wist je dat we per persoon zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar gebruiken? Een groot deel komt in de oceaan terecht, wat veel schade aanricht. De voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw meer plastic dan vis zal bevatten.

wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes

Zoals ik al zei mocht ik de herbruikbare wattenschijfjes van Paper & Boo uitproberen. In een set wasbare wattenschijfjes zitten 12 zachte pads, 4 scrub pads en een waszakje. Hiervoor betaal je €14,95.

Deze wasbare wattenschijfjes zijn een perfect duurzaam alternatief om je make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen.

Per persoon gebruiken we zo’n 1500 wattenschijfjes per jaar, door de overstap te maken naar wasbare wattenschijfjes bespaar je erg veel afval. Evenals het plastic zakje waar de wattenschijfjes normaliter in zitten.

De wasbare wattenschijfjes zijn gemaakt van katoen en bamboevezel. Het waszakje wat erbij zit is gemaakt van katoen en het kartonnen doosje waarin het geleverd wordt is gemaakt van gerecycled karton. Alles is 100% biologisch afbreekbaar en volledig plasticvrij.

De wattenschijfjes zijn gemaakt van katoen en bamboevezel. Ze zijn drielaags, zijdezacht en erg gebruiksvriendelijk. Het meerendeel van je make-up kan verwijderd worden met alleen water, voor waterproof make-up is het handig om een kleine hoeveelheid reinigingsproduct te gebruiken.

Doordat ze super zacht zijn, zijn ze ook erg geschikt voor de gevoelige huid. Ze zijn makkelijk te wassen in het bijgeleverde waszakje. Je wast ze op 40° tot 50° graden in de wasmachine (zonder wasverzachter, niet strijken en niet in de droger).

Ze reinigen mijn huid en verwijderen make-up makkelijk met alleen wat lauwwarm water. Al gebruik ik ze liever gewoon met mijn dagelijkse reinigingsproducten (micellair water en tonic 2 x daags).

Doordat het er 12 zijn hoef je niet dagelijks te wassen, wat wel het geval was met de make-up remover doek van de Action (dupe Makeup Eraser), omdat ik er daar maar 1 van heb.

Het wassen gaat erg makkelijk. Ik was ze op 40° graden in het bijgeleverde waszakje mee met mijn dagelijkse was (ik gebruik nooit wasverzachter, maar witte natuur azijn – ook beter voor je wasmachine). Na het wassen in de wasmachine voelen ze nog net zo zacht aan als daarvoor.

Hierboven het verschil tussen een zachte pad (links) en een scrub pad (rechts). Tevens zijn ze fijn van formaat en net wat groter dan de wegwerp wattenschijfjes.

Je ziet dat de scrub pad (links) wat grover van structuur is dan de zachte pad (rechts).

Wat vind ik ervan?

Zelf ben ik ontzettend enthousiast over de wasbare wattenschijfjes! Ze zijn makkelijk en fijn in gebruik, ook het wassen ervan is geen hogere wiskunde of een extra handeling. Ze kunnen namelijk gewoon bij je dagelijkse was.

De scrub pads gebruik ik zo’n 2 keer per week om te exfoliëren (verwijderen van dode huidcellen) in combinatie met een milde gezichtsscrub.

wasbare wattenschijfjes

Ik vind het ook een prima prijs voor 12 zachte pads, 4 scrub pads en een waszakje. Je hoeft dit niet nog apart erbij te kopen, het is gewoon één handige en volledige set die je aanschaft.

Wasbare wattenschijfjes

Greep uit de duurzame alternatieven van Paper & Boo

Naast de wasbare wattenschijfjes heeft Paper & Boo nog veel meer duurzame alternatieven in hun assortiment zitten. Zo vind je er shampoo bars, body bars, conditioner bars, bruisballen, bamboe wattenstaafjes, bamboe tandenborstels, natuurlijke deodorant, bamboe zeepbakjes en zeepzakjes.

Was jij al bekend met wasbare wattenschijfjes en wat vind je ervan?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

16 gedachten over “Wasbare wattenschijfjes van Paper & Boo

  1. Ik overweeg al een tijdje om over te stappen. Alleen de prijs houdt me dan een beetje tegen. Ik gebruik weinig make-up, dus zou aan 4 schijfjes wel genoeg hebben inclusief wasbeurten.

    1. Ik gebruik ook niet dagelijks make-up, maar reinig mijn huid toch minstens 2 x per dag met micellair water en tonic.

  2. Ik ben ermee bekend , maar vind het teveel gedoe én duur. Per dag gebruik ik er toch wel 3, bij make-up 5, dus om een week rond te komen en niet alle dagen te moeten wassen heb ik er best veel nodig. En als je steeds een kookwas moet gaan doen om vlekken er uit te krijgen (wat zo is), is dat ook milieubelastend… Als je ze gewoon bij de handdoeken op 50/60 graden wast blijven er mascara-vlekken op zitten en dat ziet er niet hygiënisch uit, dus ik pas.

    1. Ik doe ze op 40 graden bij de ‘dagelijkse was’ erbij en tot nu toe alle vlekken er prima uit gekregen. Ik snap als je er 5 nodig hebt per dag je er aan 12 niet genoeg hebt, wil je niet dagelijks hoeven te wassen. 🙂

  3. Dit spreekt me erg aan! Ik ga eens kijken of het iets voor me is. We gooien zoveel weg tegenwoordig! Dankjewel voor de duidelijke en uitgebreide review. Erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *