Voetverzorging stap voor stap

voetverzorging
Voeten zijn een beetje het ondergeschoven kindje en helemaal als het gaat om goede voetverzorging. Heel erg jammer eigenlijk, want je voeten regelmatig verwennen is een must als je wilt dat ze er verzorgd uitzien. Ik moet toegeven dat ik dit voorheen ook nooit goed bij hield, maar tegenwoordig heb ik met regelmaat een ‘voetenuurtje’ voor mezelf.

Voetenbad

Begin je voetverzorging met het nemen van een rustgevend lauwwarm voetenbad van zo’n 15 minuten. Er bestaan speciale voetbad bruistabletten, badolie en lotions die je onder andere bij de drogisterij kunt kopen. Dit maakt je voeten zachter zodat je makkelijker droge huid kunt verwijderen. Daarnaast is een voetenbad ook gewoon heerlijk ontspannend. Ik zou zeggen: kopje thee en tijdschrift erbij.

Eelt verwijderen

Eelt verwijderen kan met een puimsteen, voetvijl, eeltrasp, een voetenscrub voor het verwijderen van de dode huid en tegenwoordig zijn er zelfs speciale eeltsokken (hierbij komt de eelt na een paar dagen zelf los).

De eeltrasp laat ik liever over aan de pedicure, zelf gebruik ik voor mijn voetverzorging met enige regelmaat een voetvijl voor het verwijderen van overtollig eelt en dat werkt prima.

Verzorgen

Spoel na het vijlen je voeten af en dep ze droog. Breng een verzorgende voetencrème, voetenmasker, butter, zalf of balsem aan voor het verzorgen van de huid van je voeten. Als je toch een crème aanbrengt masseer je voeten dan meteen even, dit is goed voor de bloedsomloop en verrassend fijn.

Teennagels

Als je toch bezig bent met een uitgebreide voetverzorging vergeet je teennagels dan niet. Knip of vijl je teennagels netjes en voorzie ze van een mooie kleur nagellak. Knip je nagels aan de bovenkant recht af, zodat ze niet ingroeien. Voorzie je nagellak van een topcoat, zodat je langer plezier hebt van je nagellak.

voetverzorging stap voor stap

Nagelriemen

Verzorg je nagelriemen door ze in te masseren met een nagelriemcrème. Mijn absolute favoriet hiervoor is Lemony Flutter van Lush. Deze maakt de nagelriemen niet alleen heerlijk zacht, maar ruikt ook nog eens erg lekker.

Pedicure

Mocht je last hebben van bijvoorbeeld een likdoorn, aarzel dan niet om eens een afspraak te maken bij een pedicure (of de huisarts). Zij kunnen je er vanaf helpen en je goed & passend advies geven.

Wat doe jij aan voetverzorging?

15 gedachten over “Voetverzorging stap voor stap

  1. Wat ik aan voet verzorging doe? Srubben, voetenbadje, eelt verwijderen, voeten laten masseren door manlief, nagels mooi verzorgen en een fijn kleurtje aanbrengen, zo zijn mijn voeten weer tip tip toonbaar.

  2. Voorheen veel meer. Vlak voor we met vakantie gingen deed ik het nog even extra goed. Dit jaar blijven we thuis en – nu ik naar buiten kijk en ik stromende regen zie – dan merk ik dat ik het toch minder doe. Kneipp heeft ook zo’n lekkere mini foot spa. Heb ik al een keer gebruikt, dat dan weer wel.

  3. Ik heb nogal problematische voeten dus ik moet wel aan de voetverzorging. Ik ben ook vaste klant bij de pedicure. Na een behandeling loop ik een aantal weken dan wel weer als een kievit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *