Zo kies je het matras dat het beste bij jou past!

matras
Een goede nachtrust valt of staat met het hebben van een comfortabel en goed ondersteunend matras. Niets zo vervelend als dat je na een nacht slapen nog beroerder wakker wordt dan dat je het bed in ging. Het is dus belangrijk dat je een matras kiest die de juiste ondersteuning geeft.

Een nieuw matras koop je niet elke week (als het goed is), daarom kan het wat overweldigend zijn als je op zoek gaat naar een nieuw exemplaar. Zo zijn er verschillende vullingen en zeer uitlopende prijzen. De matrassen van Yousleep zijn scherp geprijsd en aan te passen aan persoonlijke eisen en wensen.

Matrasvullingen

Schuim – hierin heb je ook weer een aantal verschillende soorten schuimvulling. Als er alleen schuim staat mag je ervan uit gaan dat het gaat om polyurethaanschuim. Koudschuim heeft een hoge dichtheid en is van betere kwaliteit en heeft een hoge mate van veerkracht. Traagschuim, of ook wel bekend als memory foam, doet er lang over om zijn vorm weer terug te krijgen.

Veren – als het bij matrassen gaat over veren, heb je het niet over dierlijke veren (dons), maar over metalen veren. Pocketvering zijn metalen springveren die verpakt zijn in een zakje waarover een laag schuim zit. Deze veren werken afzonderlijk van elkaar. Bij binnenvering zijn de metalen veren onderling met elkaar verbonden en zitten dus niet in aparte ‘pockets’.

Latex – dit is gemaakt van natuurlijk of synthetisch rubber. Het is soepel en voelt comfortabel aan.

Dit zijn de drie meest voorkomende, want er zijn nog veel meer verschillende soorten vullingen.

matras

Wat is een goed matras?

Daar is eigenlijk geen eenduidig antwoord op, want iedereen is anders en heeft andere voorkeuren. Zo zegt de prijs eigenlijk niet zo veel over de kwaliteit van een matras. Sommige vullingen zijn wel duurder, waardoor je daar extra voor betaald. Een matras moet goed ondersteunen, maar moet ook comfortabel zijn. Ga dus vooral heel veel proefliggen en proefslapen.

Online aanschaffen

Tegenwoordig is online een matras kopen ook een optie. Meestal heb je hierbij recht op 30 tot 90 dagen thuis proefslapen. Mocht het toch niet bevallen, dan kun je hem gewoon retourneren. Bekijk van tevoren wel goed welke voorwaarden er gelden bij de betreffende webshop.

matras

Checklist

  • Kies de juiste hardheidsgraad
  • Kies de juiste afmeting
  • Bepaal van tevoren een budget
  • Kies een matras met het voor jou juiste slaapklimaat (koel/warm)
  • Kies het juiste matras voor jouw slaaphouding

Waar let jij op bij het kopen van een nieuw matras?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

8 gedachten over “Zo kies je het matras dat het beste bij jou past!

  1. Ik kijk bij een matras naar kwaliteit, wij hebben een Auping matras, ik kan het iedereen aanraden.

  2. We zijn er in de beddenzaak maar even op gaan liggen. Toen bleken we ieder iets anders lekker te vinden en nu hebben 2 verschillende toppers

  3. Dat is dus echt wel een dingetje. Wij moeten ook nieuwe matrassen hebben. Al een aantal zaken bezocht en wat “proef” gelegen. Ik ben blij dat je tegenwoordig ook een matras een maand of wat op proef mag hebben zodat je echt kunt ervaren of het goed slaapt. Je koopt immers geen pakje boter….

    1. Ja, thuis op proefslapen is een stuk fijner. Vaak zijn de matrassen in de winkels al wat zachter/doorgelegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *