Zo kom je van cellulite af!

Cellulite
Helaas hebben de meesten vrouwen in meer of mindere mate last van cellulite. Volgens statistieken heeft meer dan 85% van de vrouwen boven de achttien last van cellulite. Maar wat is cellulite nou precies, hoe ontstaat het en wat kan je er tegen doen?

Wat is cellulite?

Cellulite moet je niet verwarren met cellulitis. Cellulitis is namelijk een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel. Deze ontsteking zorgt voor roodheid, zwelling, pijn en soms koorts. Cellulite daarentegen is volkomen onschuldig, hierbij zorgt onderhuids vet voor kuiltjes en bobbels op de billen, benen en bovenarmen (ook wel sinaasappelhuid genoemd).

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite ontstaat door een verstoring in je bloedsomloop waardoor de afvalstoffen in je lichaam niet meer goed kunnen worden afgevoerd. Hierdoor ontstaand onderhuidse ophopingen van vet die het bindweefsel van de huid verstoren. Oorzaken hiervan kunnen zijn; leeftijd, geslacht, erfelijkheid, hoeveelheid lichaamsvet, hormonen, etc.

Zelfs als je een gezond gewicht hebt kun je last hebben van cellulite, het heeft per definitie niet perse iets te maken met overgewicht.

CellulitePro

CellulitePro

Zeg gedag tegen je sinaasappelhuid met de CellulitePro! De CellulitePro is handzaam en makkelijk in gebruik. Dankzij de CellulitePro kun je thuis op je gemak snelle en pijnloze behandelingen uitvoeren wanneer het jou uitkomt. Het kost je zo’n 5-10 minuten per lichaamsdeel.

De CellulitePro maakt gebruik van een unieke ‘cupping’ techniek. Naast het verminderen van de sinaasappelhuid heeft het nog meer voordelen:

  • Verbeterd de teint en textuur van de huid
  • Vetvermindering
  • Reduceert vochtophopingen

Hoe te gebruiken?

De CellulitePro is eigenlijk heel makkelijk in gebruik. Eerst zorg je ervoor dat hij volledig is opgeladen voor het eerste gebruik. Aan de voorkant zit een knop waarmee je hem aan en uit kunt zetten. Aan de zijkant zit een schuifknopje, waarmee je de stand kunt bepalen (in totaal 4 verschillende standen) en bovenop zit een grote ronde knop, waarmee je het vacuüm kunt verbreken als je de CellulitePro op je huid hebt geplaatst en je hem wilt verplaatsen/eraf halen.

Het apparaat is te gebruiken zonder kabel, wat het erg prettig in gebruik maakt. Geen gehannes met onhandige kabels die in de weg zitten. Je kunt de cup eraf draaien, waardoor je hem makkelijk schoon kunt maken onder de kraan. Ook zitten er reserve ringetjes bij die tussen het apparaat en de cup zitten.

Het is aan te raden om te beginnen met stand 1 en het langzaam op te bouwen. Daarnaast werkt het apparaat het fijnst met een crème/lotion, zelf kreeg ik er het Slim & Detox thermo serum bij. Dit serum wordt warm en zorgt voor extra effect. Zonder het gebruik van een lotion of iets dergelijks glijdt het apparaat amper over je huid en dat voelt niet prettig.

Als de cellulite aanzienlijk minder of weg is, kun je het proces een keer in de twee weken of eens per maand een keer herhalen.

Mijn schoonheidsspecialiste raadde aan om tijdens dit proces veel water te drinken, zodat je lichaam de afvalstoffen goed uit je lichaam kan werken.

Mijn ervaring

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik altijd vrij sceptisch ben over dit soort apparaten en ik heb dan ook eerst informatie ingewonnen bij mijn eigen schoonheidsspecialiste over of zoiets überhaupt kan werken, wat cellulite nou precies is en hoe het ontstaat. Daarna was ik eigenlijk alleen nog maar enthousiast om aan de slag te gaan met de CellulitePro, omdat het wel degelijk kan werken! Op internet vond ik ook allerlei veelbelovende resultaten van cupping bij cellulite na een tiental weken.

Bij mij zelf zit de cellulite voornamelijk op mijn billen en dijbenen (de meest voorkomende plek van cellulite). Dit is dan ook de regio die ik weken lang zo consistent mogelijk heb proberen te behandelen. In het begin vond ik het op de een of andere manier lastig om het gebruik ervan in mijn routine te krijgen. Je kunt niet na een paar weken al verschil zien, dit is iets wat je langdurig en consequent moet doen wil je resultaat krijgen.

Zelf heb ik het idee dat mijn huid wat gladder is en aanvoelt (na ruim 10 weken gebruik). Ik heb het geprobeerd vast te leggen op camera, maar daar kreeg ik het helaas niet duidelijk op. In het begin moest ik erg wennen aan het gevoel van de CellulitePro en ik heb ook weken op stand 1 gezeten, omdat stand 2 te gevoelig was voor mij (waarschijnlijk door de fibromyalgie). Tot op heden heb ik hem ook nog niet verder gehad dan stand 2, maar ik blijf hem voorlopig trouw gebruiken. Over een lange tijd wil ik jullie graag nog een update geven over het resultaat van de CellulitePro.

Zou jij de CellulitePro proberen?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

10 gedachten over “Zo kom je van cellulite af!

    1. Wat jammer dat je al het een en ander hebt geprobeerd zonder resultaat. Over een lange tijd zal ik hier eens een update over plaatsen. Ik merkte wel dat mijn billen/bovenbenen wat gladder/strakker aanvoelden, maar kreeg geen duidelijk verschil op de camera vastgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *