Zo wordt boekhouden leuk!

boekhouden
Boekhouden is voor veel ondernemers een doorn in het oog. Een groot deel van de zelfstandig ondernemers ziet dan ook enorm op tegen het doen van de administratie. Wat nou als ik je vertel dat jij jouw hele administratie in nog geen 10 minuten per maand geregeld kunt hebben?

Boekhouden moeilijk

Hoeveel tijd ben jij maandelijks eigenlijk kwijt door het doen van jouw boekhouding? Gelukkig kan boekhouden een stuk sneller dan je denkt en dat je er nu aan kwijt bent. Er is namelijk een speciaal online boekhoudprogramma die jouw boekhouding verwerkt, controleert, facturen sturen en het geeft je pro-actief fiscaal advies. Op deze manier is jouw boekhouding in nog geen 10 minuten per maand gedaan en is elke dag netjes bijgewerkt.

Toch zijn er een hoop ondernemers die het zichzelf helaas nog te vaak onnodig moeilijk maken doordat ze veel dingen handmatig willen doen in verschillende systemen en programma’s als Word en Excel, zoals facturen maken, urenregistratie, bankmutaties, etc. Dit zorgt voor een hoop extra werk en het is een stuk onoverzichtelijker, wat de kans op het maken van fouten een stuk groter maakt helaas. Als je deze fouten dan moet herstellen kost je dat nog eens extra tijd. Op deze manier snap ik dat je als ondernemer opziet tegen het doen van je administratie.

Aanbod

Bij Jortt heb je alles op één plek, wel zo handig. Zo bieden ze een boekhoudprogramma aan, maar ook urenregistratie, het maken van facturen, het doen van de BTW aangifte, automatisch incasseren en daarnaast kun je er een boekhoudcoach vinden die jou verder op weg helpt en het maximale uit jouw bedrijf haalt. En wil je een webshop beginnen? Ook dan kun je hiervoor terecht, kant-&-klaar, zonder gedoe, speciaal gemaakt voor creatieve ondernemers. Met onder andere een integratie met Mollie, PostNL en het Jortt boekhoudprogramma.

Tips

  • Gebruik één systeem (zoals Jortt) voor je gehele administratie en alles wat erbij komt kijken (facturatie, urenregistratie, activa register). Dit zorgt voor overzicht en voorkomt fouten.
  • Boekhouden kun je echt zelf! Jortt is duidelijk, overzichtelijk en alles wordt in simpele taal uitgelegd. Jij geeft aan wat er op je bankrekening is gebeurd en Jortt doet het boekhouden voor je.
  • Zorg voor een bankkoppeling met je boekhoudprogramma. Je bij- & afschrijvingen zijn immers de basis van je boekhouding.
  • Plan elke maand een vaste dag en tijd in voor het doen van jouw administratie. Zo is jouw boekhouding altijd up-to-date.
  • Houd privé en zakelijke kosten gescheiden, zorg dus voor een zakelijke rekening.
  • Vraag hulp indien nodig, je staat er niet alleen voor!

Hoe heb jij jouw boekhouding geregeld?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

9 gedachten over “Zo wordt boekhouden leuk!

  1. Ik heb even gekeken bij Jortt, zeker interessant! Jeroen doet gelukkig de boekhouding.. als ik cijfers zie, ik ben daar zo onhandig mee. Was ook echt een talenmens op school. 😉

  2. Ik had vroeger ook een compleet boekhoudprogramma, met mijn werk als blogger is het overzichtelijker, dus doe ik het zelf.

  3. Voor mij is bloggen puur een hobby, dus ik hoef daar gelukkig geen administratie voor bij te houden, maar zulke programma’s zijn absoluut een goede hulp daarbij.

  4. Ik heb enorm moeite met boekhouden en ben er superslecht in. Daarom gebruik ik moneybird, want anders gaat het nog meer mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *