Mijn 2018 in Instagram foto’s

mijn 2018Het lijkt net of elk jaar steeds sneller voorbij gaat, ik kan me vorige oud & nieuw nog ontzettend goed herinneren, alsof het vorige week was. Het was voor mij een erg hectisch jaar met ups & downs. Zo kregen we er twee kittens bij, moesten we noodgedwongen ons appartement verlaten en was het een lange, warme zomer. Hierbij mijn 2018 in Instagram foto’s.

Bestnine op Instagram (n.a.v. aantal likes)

Van links naar rechts en van boven naar beneden: tijdens een dagje Utrecht maakte ik de eerste twee foto’s bij de Lush // ik deelde op mijn blog rond Sinterklaas een recept voor zelfgemaakte gevulde speculaas // de sleutels van ons nieuwe appartement waar we begin juni in konden // we kregen gezinsuitbreiding: Mickey. Onder deze foto vroeg ik naar leuke namen voor ons katje // Mickey (toen nog Parel) & Kaylo // in de zomer in de polder kwam deze Koninginnenpage bij Wessel op zijn hand zitten // throwback vakantie foto’s van Spanje // verstandskies links onder laten verwijderen, wat een ellende. Zag eruit als een hamster en de pijn kwam door alle pijnstilling heen.

Mijn bestnine 2018 op Instagram (met foto’s die voor mij belangrijk zijn)best nine 2018

Van links naar rechts en van boven naar beneden: toen we eind maart noodgedwongen binnen 2 weken moesten verhuizen // 27 februari waren Wessel & ik 1 jaar getrouwd // Bengel & Boefje werden 12 mei 1 jaar oud // begin juni de sleutels van ons nieuwe appartement // zomer selfie // met Wessel naar het Openluchtmuseum in Arnhem // we kregen gezinsuitbreiding met 2 kittens; Kaylo & Mickey // Bengel als Rudolph het rendier // kerst selfie

Mijn 2018 in Instagram foto’s

Dankzij een winactie mochten we met vier personen naar het nieuwe ABC restaurant in Sevenum. 27 februari waren Wessel & ik 1 jaar getrouwd. Ook startte ik een revalidatietraject bij het CIR, wat 2 x 10 weken zou duren. Ik vond het er verschrikkelijk en heb alleen de eerste 10 weken afgemaakt.

Na een hoop gezeik met de ‘verhuurder’ van ons vorig appartement, moesten we noodgedwongen binnen 2 weken de woning uit zijn. Bengel snapte er niets van en pakte elke keer zijn snoepjes weer uit die ik had ingepakt.

Via via vonden we gelukkig binnen die 2 weken een nieuw appartement, maar die kwam pas per 1 juni vrij. We hebben 2 maanden bij mijn ouders kunnen wonen met de katten. Dit gaf ons tijdelijk onderdak, de tijd om tot rust te komen en even te sparen voor ons nieuwe appartement.

Onze meubels hebben we al die tijd opgeslagen in een opslagbox.

Wessel, vriendinnetje Cindy & ik gingen een dagje Oberhausen: CentrO en naar Zoo Zajac (een mega dierenwinkel). Even onze gedachten verzetten en wat leuks voor onszelf kopen.

Wessel en ik gingen regelmatig een stuk wandelen om even uit te waaien in de polder.

Het was al vroeg zomer dit jaar, dus gingen we geregeld naar het Waalstrandje.

Ik maakte pasta met asperges en het was echt super lekker! Nu ik deze foto zo zie krijg ik er weer zin in.

Omdat het zo warm was kochten we tuigjes voor de katten, in het begin vonden ze het allemaal erg eng, maar gelukkig ging het steeds beter.

Bengel sloopte met z’n dikke billen nog even onze wasmand, door er bovenop te gaan zitten en er doorheen te zakken. Zie hem eens trots erbij liggen.

5 mei werd ik 25 jaar, halve Sarah! Bij de HEMA mocht ik een gratis tompouce ophalen. Ik vierde het klein met familie en een paar vrienden, niet in eigen huis, maar door omstandigheden bij mijn ouders thuis. Van Wessel kreeg ik een bos bloemen, de dvd & cd van Vaiana (die ik heel graag wilde).

Helemaal verslaafd aan de film ‘The Greatest Showman’ echt een aanrader! Inmiddels heb ik hem al zo’n 15/20 keer gekeken. Heerlijke liedjes om mee te zingen.

Bengel & Boefje werden 12 mei 1 jaar oud! Ze kregen wat lekkers, extra snoepjes en een paar nieuwe speeltjes (alsof ze nog niet genoeg hadden).

Boefje kreeg helaas last van een ontstoken oogje. Van de dierenarts kregen we een zalfje, maar daar bleek Boefje allergisch voor en maakte het nog erger. Nogmaals naar de dierenarts en toen hebben we druppels gekregen.

Bengel had het drinken uit de kraan ontdekt, veel lekkerder dan uit een bakje uiteraard.

De hele situatie rondom het noodgedwongen verhuizen was op z’n zachtst gezegd vervelend, maar Wessel en ik vonden het vooral erg zielig voor Bengel & Boefje. Gelukkig deden ze het ontzettend goed, trotse cat mom hier!

Toen we eind mei eindelijk de sleutels kregen van ons nieuwe appartement, gingen we meteen aan de slag. We hadden een datum geprikt met de vader van Wessel voor het schilderen, maar dit moest op het laatste moment verzet worden. De oma van Wessel was die nacht met spoed opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze bloed ophoestte. Nu gaat alles gelukkig weer goed.

Een dag later ging het schilderen alsnog door en een paar dagen later hielpen mijn ouders en de ouders van Wessel met het over verhuizen van alle meubels en spullen. Het was erg heet die dag, ontzettend afzien..

Thuis bij mijn ouders hadden Bengel & Boefje even huis gehouden in onze slaapkamer. Ze hadden mijn la met ondergoed en sokken open getrokken en die lagen nu overal door de slaapkamer.

Bengel zag voor het eerst in z’n leven een plafond ventilator in ons nieuwe appartement, schatje.

Bezoekje aan de IKEA voor de laatste spulletjes en daar meteen wat gegeten.

De Nijmeegse wandel vierdaagse komt langs het huis van mijn ouders, dus gingen Wessel en ik daarheen. Het was ontzettend warm, dus wij hebben met een tuinslang langs de kant gestaan om mensen op te frissen en heel veel flesjes bij te vullen.

Mijn zusje, nichtje en vriendinnetje Cindy liepen ook mee. Helaas heeft vriendinnetje Cindy de tweede dag moeten stoppen door heel veel pijn. Mijn zusje en nichtje hebben de 40 km helemaal uitgelopen!

Ik geloof dat ik een weekabonnement heb bij de huisarts, ik zit er echt bijna wekelijks. Ik kreeg helse rugpijn, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds mee loop (huisarts, fysio en bedrijfsarts weten niet wat ze ermee moeten).

Iets wat je vaak niet leest/merkt op mijn Instagram/blog is dat ik dagelijks veel pijn heb en regelmatig erg ziek ben door de fibromyalgie. Op een goede dag, wanneer ik mezelf mooi heb opgemaakt, maak ik een heleboel foto’s & selfies. Op een slechte dag kan ik dit soort foto’s dan gewoon gebruiken op Instagram, zonder dat anderen weten dat ik dan half dood en kotsmisselijk op de bank lig.

De waterijsjes waren niet aan te slepen deze zomer en dat resulteerde in lege schappen. Zo hebben de meeste vriesvakken met ijs er in de supermarkten uitgezien afgelopen zomer.

Bij onze nieuwe verhuurders (ontzettend fijne én lieve mensen) hadden we met nog een paar andere huurders een barbecue. Het was allemaal super lekker, erg gezellig en het was heerlijk weer. Naderhand mochten we nog frambozen plukken in hun moestuin, heerlijk!

Na het verwijderen van mijn verstandskies kregen we op de terugweg een bijna ernstig auto ongeluk. Het hele verhaal lees je hier, maar Wessel heeft de tegenliggende auto nèt kunnen ontwijken. 112 is er zelfs aan te pas gekomen. Thuis beseften we pas hoe het allemaal anders had kunnen lopen.

Mijn hamsterwang door het trekken van mijn verstandskies en in september ging de andere verstandskies eruit. Ik heb ruim 2 weken lang pijn en veel last gehad van het trekken. Ik kon bijna niks eten, liep continu te koelen met een ice pack en de pijn kwam door alle medicatie heen.

Bij de H&M bestelde ik een badpak voor mezelf. Ik draag eigenlijk altijd bikini’s, maar ik vond deze badpak zó leuk!

In de polder kwam deze Koninginnenpage bij Wessel op de hand zitten. Gauw een foto gemaakt. Ze schijnen namelijk vrij zeldzaam te zijn in Nederland.

Samen met Wessel en onze buurman gingen we heerlijk uit eten bij Bistro Robin Hood in Arnhem. Ik koos voor een spies van de grill.

Ik kreeg de herfst/winter update van Essence toegestuurd en ging meteen lekker aan de slag met fotograferen, uittesten en reviewen.

In onze zomervakantie gingen Wessel en ik naar Burgers Zoo. We hadden de nieuwe mangrove nog niet gezien, maar wat is het prachtig geworden! Het mooiste vond ik denk ik de rondvliegende vlinders.

Ook deden we een dagje Openluchtmuseum in Arnhem. Hoogtepunt van de dag? Katjes aaien! Zo’n dagje erop uit lijkt voor anderen heel vanzelf sprekend, maar voor mij is dit vaak een hele opgave, met als resultaat dat ik aan het einde van de dag en de dagen erna ziek ben. Ook hier moesten we halverwege het park stoppen en naar huis gaan, omdat het niet meer ging.

Thuis lijkt het inmiddels op een half drugslab door alle medicijnen die ik moet innemen. Zo slik ik momenteel 6 tramadol per dag, amitriptyline, 2 naproxen, maagbeschermers, paracetamol, vitamine D, calcium, magnesium & laxerende poeder.

En er werd weer bloed geprikt op onder andere suiker, ontstekingswaarden, schildklier en meer.. Ik weet niet hoe vaak ik wel niet bloed heb laten prikken dit jaar, er is echt op vanalles geprikt, maar er komt telkens niks afwijkends uit.

Aanschouw het verwijderen van mijn andere verstandskies rechtsonder. Dit was gelukkig de laatste, maar ik was super zenuwachtig door de vorige keer. Ook van deze helaas weer vrij veel last gehad.

Gezinsuitbreiding: op dierendag konden we Kaylo een gouden mandje geven en ruim een maand later kwam Mickey daar nog bij.

Voor Jouvence mocht ik naar LEGO World in de jaarbeurs in Utrecht. Het was erg leuk en we hebben een hoop mooie dingen gezien. Naderhand gingen we nog even Hoog Catharijne door, waar ik even de Lush in wilde en we daarna nog wat aten bij de gouden M.

Wessel was jarig en werd 26 jaar jong! Als cadeautje gingen we met z’n tweeën uit eten bij een restaurant in de buurt.

Ons interieur was aan een update toe, dus kochten we het een en ander bij de Pronto. We hebben ook een nieuwe salontafel en tv-meubel besteld, maar deze is pas eind maart/begin april leverbaar.

Ik liet sinds lange tijd weer eens wimper extensions zetten (hier komt binnenkort nog een uitgebreide blogpost van online).

Verwijzing naar het Sint Maartenskliniek voor mijn klachten/fibromyalgie. Weer bloedonderzoek en röntgenfoto’s gemaakt. In januari heb ik de vervolg afspraak staan en dan wordt er misschien nog een MRI scan gemaakt.

Kaylo had een navelbreukje, dit hebben we preventief laten opereren. 10 dagen lang heeft hij een mooi rood rompertje aan gehad. Ook deden we een urine en ontlastingsonderzoek, om het een en ander uit te sluiten.

Eerste kerstdag kwam de moeder van Wessel bij ons gourmetten. Ik ben de hele dag druk geweest met het klaarmaken van het vlees etc. dat ik ’s avonds gewoon met schort en al aan tafel ben gaan zitten. Geen zin of tijd meer om om te kleden.

Mickey kon zich niet druk maken om alle kerst heisa.

Bengel in dit super leuke kerst pakje van de HEMA.

Eerste kerstdag met de moeder van Wessel bij ons thuis met de diner4all set.

Tweede kerstdag gingen we gourmetten bij mijn ouders, die ook een diner4all set hebben (echt ideale dingen, geen olie o.i.d. nodig met bakken en geen rook/stank in huis). Ik deed mijn kerstoutfit van OppoSuits aan.

Doordat deze post eerder is ingepland staan de dagen tussen kerst en oud & nieuw er niet meer bij. Deze zien jullie in de volgende Behind Jouvence terug.

Iedereen een gelukkig én gezond 2019!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *