Netflix kijktips!

Netflix
Netflix heeft haar aanbod wederom vernieuwd. Door de kerstvakantie en omdat ik veel ziek ben helaas, is Netflix zo’n beetje mijn grootste vriend hier in huis momenteel, naast een lekker warm dekentje en een kop thee. Daarom heb ik weer een aantal Netflix kijktips voor jullie!

Voor de kerstvakantie deelde ik ook al een aantal Netflix aanraders, maar inmiddels zijn daar weer nieuwe films & series bij gekomen!

Bird box
Dit is een thriller en meestal kan ik niet zo goed tegen enge films, maar dit is echt een super goede film! Je volgt een moeder (Sandra Bullock) en haar twee kinderen die proberen te overleven, nadat een duistere kracht het merendeel van de bevolking tot zelfmoord heeft gedreven. Je switcht continu tussen heden en wat er in de loop van de afgelopen 5 jaar is gebeurt.

Tidying up with Marie Kondo
De wereldberoemde opruimexpert Marie Kondo helpt in een reeks woning make-overs. Ze helpt haar cliënten om spullen uit te zoeken en te kiezen voor wat hun blij maakt (sparks joy). Na het kijken van deze afleveringen kreeg ik zelf ook helemaal zin om ons appartement onder handen te nemen. Ook vind ik dat er handige tips tussen zitten.

Lees ook: Opruimen a la Marie Kondo

Coco
Coco gaat over de twaalfjarige jongen Miguel die in Mexico woont. Tijdens Dia de los Muertos komt Miguel terecht in de wereld van de doden. Daar ontmoet hij zijn voorouders en leert Miguel hoe families door de tijden heen verbonden blijven door een eeuwenoude herinnering. Door de film heen zitten een aantal leuke Engels/Spaans talige liedjes. Ik vond dit een erg leuke film en heb er zelfs een traantje om gelaten.

The American Meme 
Dit is een documentaire over mensen die bekend zijn geworden met en hun geld verdienen dankzij het internet. Het laat ook de meer negatieve kant zien, wanneer de druk hoog is om te blijven presteren. Met onder andere Paris Hilton & DJ Khaled. Ik vond het erg interessant om deze kant van het internet/influencers te zien.

The Princess and the Frog
Een wat oudere animatiefilm van Disney uit 2009, maar daarom niet minder leuk om te kijken! Disney heeft altijd geweldige humor in zijn films en met deze film heb ik me ook weer erg geamuseerd.

Follow me
Gelijknamig aan de documentaire van de VPRO, maar toch een andere. In deze documentaire volg je een jongen die online rijk en beroemd wilt worden. Hiervoor reist hij de wereld over om de kneepjes van het vak te leren van influencers op social media. En vooral, hoe krijg je snel zoveel mogelijk volgers op Instagram?

Wat zijn jouw Netflix kijktips?

16 gedachten over “Netflix kijktips!

 1. Ik ken alleen Coco en The Princess and the frog. Birdbox heb ik voorbij zien komen, maar is absoluut niks voor mij, hahah!
  Die documentaires lijken me wel heel interessant om te kijken! Ga er eentje vandaag kijken.

  Liefs,
  Marloes

 2. Bird Box vond ik niet zo eng als ik hoopte, en veel te gehyped, desondanks keek hij lekker weg. Ik zou als tip Riverdale zeggen! Die serie vind ik echt heel tof. Oh en Sabrina!

 3. Ah man! Coco!! Absoluut mijn favoriet. Heerlijke film. Misschien dat ik toch nog Bird Box een kans geef, maar horror is niet mijn favoriete genre.

 4. Ik probeer mij zo lang mogelijk bij Netflix vandaan te houden. 😉 Ik vind het alleen maar veel geld voor iets wat je natuurlijk eigenlijk niet echt nodig hebt. Veel series komen ook gewoon op tv. 😀

 5. Ik ken de meeste niet. Ben wel benieuwd naar Tidying up with Marie Kondo. Haar boek heeft me helaas niet tot actie aangezet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *