De 5 oorbellen trends van 2022 die jij echt niet mag missen!

oorbellen
Ken jij ze nog? De grote ring oorbellen met bloemen of de tijd dat we echte veren aan onze oorbellen knoopten. Zo’n tien jaar geleden was je helemaal hot met deze items, maar tegenwoordig is het aanbod net even iets anders. Wil jij er dit jaar helemaal afgestyled bijlopen of ben je gewoon benieuwd naar de laatste oorbellen trends? In dit artikel neem ik je mee langs de 5 oorbellen trends van 2022, zodat jij er helemaal trendy bijloopt dit jaar. Laten we beginnen!

1. Diamanten

Stralen in 2022 moet zeker lukken, want de diamanten zijn weer helemaal terug van weggeweest. We zien ze vooral in het zilver, goud of rosé goud en allemaal even blinkend en opvallend. Met één of meerdere diamanten op je oorbel, straal je de gehele dag aan iedereen voorbij. Bang voor de gevolgen van deze trend in je portemonnee? Geen zorgen, gelukkig zijn lang niet al deze diamanten echt. Tegenwoordig wordt er veel gebruikt gemaakt van namaak diamantjes, waardoor de prijzen van de oorbellen normaal blijven.

2. Gepersonaliseerde oorbellen

Het toevoegen van je initialen of het laten graveren van de naam van je partner, ook de gepersonaliseerde oorbellen zijn weer helemaal hip. Buiten initialen of het toevoegen van een naam zijn er nog veel meer mogelijkheden. Denk aan het toevoegen van een sterrenbeeld, datum, coördinaten of een symbool. Deze oorbellen hebben een extra persoonlijke touch en zijn dan ook super leuk om als cadeau te geven.

3. Combineren en matchen

We hoeven al een tijdje niet meer binnen de lijntjes te blijven wat accessoires betreft. In 2022 is dit ook terug te zien in de oorbellen branche. Tegenwoordig bestaat een oorbel vaak uit verschillende kleuren en is het absoluut geen taboe meer om gouden met zilveren oorbel te combineren. Ook alle vormen kunnen samen gecombineerd worden. Van klein tot mini en van ring oorbel tot een oorbel in de vorm van een groot hart. Alles kan en alles mag. Heerlijk om eens buiten de lijntjes te gaan en zo ook nog eens deel te nemen aan de laatste trend.

4. Lange oorbellen

Oorbellen die niet mogen ontbreken in je collectie zijn de lange oorbellen. De lange oorbellen waren in het najaar van 2021 al veel te zien, dus misschien heb jij er ondertussen al een paar. Lange oorbellen trekken natuurlijk meteen de aandacht en zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er zelfs oorbellen van maar liefst 10 cm lang. Ook is er op het gebied van details meer mogelijk op de lange oorbel. Lange oorbellen hebben vaak een extra element. We zien op de lange oorbel vaak een parel of zirkonia terugkomen. Zie jij jezelf al lopen met deze oorbel? Of pak je het liever wat subtieler aan?

5. Ear cuffs

Kom jij uit de jaren 90? Dan zal dit fenomeen je wellicht bekend voorkomen. Een ear cuff is een oorbel waarvoor je geen gaatje nodig hebt. Niemand ziet dat dit eigenlijk een nep oorbel is. De ideale oplossing dus voor als je geen gaatje durft te laten schieten of voor gebruik bij jonge kinderen. Heb jij wel gaatjes? Dan ook is het mogelijk om deze oorbellen te dragen of te combineren met de rest van je oorbellen.

Welke is jouw favoriet?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

9 gedachten over “De 5 oorbellen trends van 2022 die jij echt niet mag missen!

  1. Ik hou wel van lange oorbellen maar nu niet té lang. Waar ik bij mezelf moeilijk kan aan wennen zijn creolen of ronde oorbellen, net of die mij niet leuk vinden. Oh ja die pijnlijke ear cuffs lol, wat was ik blij dat ik gaatjes had.

  2. Vroeger droeg ik grote ronde oorbellen, nu al een tijdje niks meer. Maar ik vind het wel altijd vrouwelijk staan.

  3. Ooooh ik denk dat ik nu een beetje buiten de boot val… Maar ik denk dat ik voor geen enkele oorbel in de wieg gelegd ben. Ik sloop ze altijd. Of blijf hangen en sloop daarbij mijn oor… Inmiddels ben ik maar gestopt met het dragen van sierraden hihi. Dus misschien zijn de ear cuffs dan wel de beste oplossing voor mij.

  4. ik draag altijd korte oorbellen dat past beter bij mijn gezicht. Maar misschien moet ik toch eens langere oorbellen proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *