De voordelen van horren

horren
Bij horren denk je wellicht meteen aan het buiten houden van vervelend ongedierte, maar daarnaast heeft het plaatsen van zo’n hor nog veel meer voordelen! Benieuwd naar de voordelen van een goed passende hor? Lees dan zeker even verder.

Ongedierte buiten houden

Zoals ik al zei houden horren vervelend ongedierte buiten wat je niet binnen wilt hebben, zodat je met een gerust hart je raam open kunt zetten (ook ’s avonds) en niet bang hoeft te zijn dat je ’s nachts helemaal lek geprikt wordt door een horde muggen.

Toen wij net waren verhuisd was dit zo’n beetje een van de eerste dingen die we hebben laten doen: horren op maat gemaakt voor alle ramen, zodat die lekker open konden zonder last te hebben van insecten in huis. Tot op de dag van vandaag nog zo ontzettend blij met die keus!

Pollen buiten houden

Horren met een speciaal fijner geweven structuur, ten opzichte van een normale hor, kunnen pollen buiten houden. Vaak zijn deze horren tegen pollen voorzien van een speciale coating waar de pollen zich aan hechten. Zo komt er dus wel frisse lucht naar binnen, maar heb je geen last van de hooikoorts klachten in je eigen huis.

Mijn partner heeft hooikoorts en is erg blij dat we desondanks toch de ramen heerlijk open kunnen zetten, doordat de hor de pollen tegenhoudt die voor irritatie zorgen.

Ventilatie

Het is belangrijk om je woning goed te ventileren, zodat er voldoende frisse lucht binnenkomt en je de kans op schimmels verkleint. Vooral het goed en regelmatig ventileren van de badkamer en slaapkamer is belangrijk voor je gezondheid. Met het gebruik van een hor kun je je woning goed ventileren zonder bijkomende ongemakken van insecten die naar binnen kunnen komen.

Keuzemogelijkheid

Tegenwoordig zijn er veel keuzemogelijkheden wat betreft horren. Zo heb je ook hordeuren, rolhorren voor je dakraam of een hor die in het raamkozijn wordt bevestigd.

Het voordeel van het op maat laten maken van horren is dat de hor altijd goed past, zodat je niet bang hoeft te zijn dat er langs een of ander kiertje alsnog muggen of andere insecten naar binnen kunnen komen. Daarnaast werkt dat ook stukken beter dan zo’n doe het zelf plakhor die vaak al binnen een week los gaan zitten en je ze van ellende na een maand in de prullenbak laat verdwijnen.

Tegenwoordig is er qua styling ook van alles te regelen, dus je hoeft niet bang te zijn dat een hor ontzettend opvalt of afbraak doet aan de rest van je interieur.

Heb jij horren in huis?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

10 gedachten over “De voordelen van horren

 1. In mijn appartement heb ik nu bij mijn keuken en slaapkamer horren en dat is echt ideaal. Vooral de slaapkamer want dat wordt echt bloedheet daar. Raam open en klaar.

 2. Ik heb toevallig net van de week een hor opgehangen in mijn zoon’s kamer. Hij vindt het fijn om het raam open te laten maar is erg bang voor insecten en toen er vorige week een enorme wesp binnenkwam ben ik meteen een hor gaan kopen haha. In het dorpje in Frankrijk waar we woonden hadden we door het hele huis horren omdat je daar de ramen vrijwel 24/24 open hebt.

 3. Ik wil dit ook gaan aanschaffen! Ik woon in een heerlijke eengezinswoning met een tuin, maar ook vlak bij veel weiland, water en meer. Het stikt hier van de insecten. Dit zou een mooie uitkomst zijn.

 4. Ik heb ook horren in mijn leefruimte en zou ze niet meer willen missen. Nu heb ik er ook besteld voor de andere ruimten in mijn appartement

 5. Nee wij hebben geen hor, maar deze heb ik voor mijn gevoel nu niet nodig. Maar toe we in een huisje op het platteland zaten, vlogen de vliegen alsmaar naar binnen. Op zo ’n plek kijkt het me ideaal.

 6. Ja horren het is altijd een vraag wel of niet
  Voordeel is inderdaad insecten buiten de deur nadeel vind ik zelf niet makkelijk in en uit lopen
  Wat wel handig is bij die van ons
  Deze haal je eruit na de zomer en kan je opbergen in de schuur bijv

 7. Bij ons nieuwe huis zijn er bijna overal horren voorzien, ben ik heel blij mee. Alleen bij de badkamer en bij het raam van de zolderkamer zijn er nog geen – komt op de to-do lijst om zeker voor de zomer te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *