‘Door het oog van de naald kruipen’


Door het oog van de naald kruipen. Een spreekwoord wat erg van toepassing was op Wessel en mij afgelopen maandag toen we in de auto zaten op weg naar huis..

Afgelopen maandag had ik om 12 uur een afspraak staan bij de kaakchirurg in Nijmegen om mijn verstandskies linksonder te laten verwijderen (daarover een andere keer meer, misschien heb je al het een en ander op Insta stories voorbij zien komen). Wessel en ik besloten om daarna even door te rijden naar de Blokker in Elst voor het kopen van een nieuwe wasmand en wasrek. Vervolgens nog een tussenstop in Bemmel om bij de apotheek pijnstilling op recept op te halen en spoelmiddel. Daar kwamen we de oma van Wessel nog tegen waar we nog even mee hebben staan praten.

Naar huis

Inmiddels was het al bijna half 2 en gingen we op weg naar huis, van Bemmel naar Huissen (een ritje van een kleine 10 minuten). & toen gebeurde het..

Op de tegemoetkomende rijbaan rijden 3 auto’s, niet ver van ons vandaan. Vanuit het niets trekt de middelste auto zijn auto abrupt naar links onze rijbaan op, al spookrijdend rijdt hij ons met een rotgang tegemoet (buiten bebouwde kom, dus wij reden ook 80 km/uur). Het eerste wat bij mij door het hoofd schiet is ‘wat een malloot, nu nog inhalen? Dat redt ‘ie nooit!‘. Wessel drukt op de claxon en moet heel hard remmen. Hij trekt de auto rechts de berm in en nog voor we stil staan, zien we de bestuurder van de ‘spookrijdende’ auto met dezelfde rotgang op een boom achter ons klappen. De boom wordt gelanceerd en de auto komt iets verderop in een geul tot stilstand.

– Dit alles in een tijdsbestek van zo’n 5 seconden.

Niet goed

We kijken elkaar aan en zeggen allebei iets in de trant van ‘oh, dit is niet goed!‘. We stappen allebei uit, Wessel rent naar de bestuurder toe, die op wonderbaarlijke wijze al zelf naast de auto staat. Ik pak mijn mobiel en bel meteen 112 om een ambulance te regelen. De man lijkt in shock en klaagt meteen over pijn op de borst. Wessel vraagt of hij kan lopen en begeleidt de man bij de auto weg en zet hem bij ons in de auto neer. Aangezien er overal auto onderdelen liggen, benzine en er komt rook van de auto af.

Beiden zijn we ontzettend kalm in alle handelingen die we doen. Geen stress, geen paniek, gewoon doen wat we moeten doen op dat moment.

‘De malloot’ in de auto, blijkt een man van in de 70. Hij was op weg naar huis en is waarschijnlijk onwel geworden in de auto.

Ambulance

Na zo’n 5 tot 7 minuten komen er 3 politiewagens aan en 2 ambulances. Het ambulance personeel neemt meteen de zorg over de man over en er wordt een paar keer aan ons gevraagd of wij niets hebben. Uiteindelijk moeten we een verklaring afleggen aan een van de politie agenten & onze gegevens achter laten. Daarna mogen we onze weg vervolgen naar huis.

Nu merk ik pas dat door alle hectiek mijn wond na het trekken van de verstandskies weer is gaan bloeden. Dus prop ik er een nieuwe gaasje tussen.

naald

Thuis

Eenmaal thuis beseffen we eigenlijk pas hoeveel geluk we hebben gehad en wat er nou allemaal precies gebeurd is. Thuis komt het besef pas wat er zich zojuist heeft afgespeeld. Hoeveel geluk we hebben gehad, dat Wessel zo snel reageerde in de auto en dat het bij een paar seconden later heel anders had kunnen zijn.

Het spreekwoord: door het oog van de naald kruipen was hierop erg toepasselijk.

Edit

Edit (12-07-2018): Afgelopen vrijdag werd Wessel gebeld door de politie met de mededeling dat het met de man in kwestie naar omstandigheden goed gaat. Daarbij vroeg de politie ook of de tegenpartij onze gegevens mocht, omdat ze ons wilden bedanken. Een uur later werden we gebeld door de vrouw van de betreffende meneer. Ze vond het fijn dat we zo snel gehandeld hadden en dat wij er goed vanaf waren gekomen/niks hadden. Haar man is in het ziekenhuis helemaal onderzocht, maar ze hebben gelukkig niets kunnen vinden (geen hartproblemen/tia of iets dergelijks). Hij klaagde over pijn op de borst toen Wessel hem bij de auto aantrof. Dit blijkt een gekneusd borstbeen te zijn door de klap tegen de boom. De man zelf wil ook nog graag contact opnemen met ons, maar hij was nog te beduusd van wat er allemaal is gebeurt. Hij is waarschijnlijk onwel geworden door het warme weer. We vinden het fijn dat we nu ook weten hoe het met die meneer gaat/is afgelopen, anders hadden we dit ons altijd afgevraagd.

37 gedachten over “‘Door het oog van de naald kruipen’

  1. Phew, wat een schrik zeg! Dat je zo’n ongeluk van dichtbij ziet gebeuren lijkt me me niets. Ik kan me voorstellen dat je misschien nog wel een soort ‘aftershock’ gaat krijgen. Maar fijn dat jullie er heelhuids afkwamen!

  2. Jeetje zeg wat heftig en wat schrikken. En wat een geluk heeft deze meneer gehad zeg, het had voor jullie allemaal heel anders af kunnen lopen.

  3. Oh wow jullie hebben echt allemaal geluk gehad, dit kan zo naar aflopen. Jullie hebben echt een beschermengel op jullie schouder gehad. En hoop dat jullie een beetje van de schrik bekomen zijn!

  4. Heel erg begrijpelijk dat je hier even niet goed van bent en dat alles even goed moet bezinken! Wat een nare ervaring zeg, vreselijk!

  5. Jeetje, wat een verhaal zeg! Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Vind het wel super van jullie dat jullie zo snel en adequaat gehandeld hebben. Er zullen ook zeker mensen zijn die hadden doorgereden (onbegrijpelijk, maar het gebeurt). Fijn dat jullie er behalve schrik niets aan over hebben gehouden. Hopelijk gaat het ook snel beter met de genezing van je verstandskies. Ik weet wat het is en het is afzien… beterschap!

    1. Zijn afgelopen vrijdag gebeld door de politie met de vraag of de tegenpartij onze gegevens mocht, omdat ze ons wilden bedanken. De betreffende meneer is in het ziekenhuis helemaal onderzocht, maar hij mankeert niks (gelukkig), hij heeft alleen een gekneusd borstbeen overgehouden door de harde klap en hij was helemaal beduusd van wat er nou was gebeurt. Waarschijnlijk onwel geworden door het warme weer.

  6. Wat heftig! Ontzettend knap dat jullie beiden rustig bleven, ik zou helemaal in de stress raken (iets wat je juist niet moet doen). Gelukkig is het goed afgelopen!

  7. Ik vind het ook echt goed dat jullie beide zo adequaat gereageerd hebben, en het besef pas later kwam. Het laatste wat iedereen kan gebruiken is paniek en stress, maar het zou wel een normale reactie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *