Terugblik op 2023

2023
Hierbij mijn terugblik op 2023! Ik heb dit jaar in ieder geval een stuk consequenter mijn ‘Behind Jouvence‘ bijgehouden. Het jaar waarin: we helaas nog steeds geen andere woning hebben gevonden, ik last had van BPPD, de 4Daagse weer liep, naar We Love the 90’s ging, we op kraamvisite gingen, ons interieur wat omgooiden, bruiloft gehad van Sylvana, Boemba een hersenbloedinkje heeft gehad & het Mega Piraten Festijn bezochten.

Maar in 2023 ging ik ook regelmatig uit eten, had ik een vrijgezellenfeest, waren alle 5 de katten tegelijk ziek, werd ik 30 jaar jong, deed ik voor het eerst mee aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, oude collega’s/vriendinnen weer terug in mijn leven, we bezochten een hoop kastelen dankzij de museumkaart, onze autoruit ging kapot, ons vaste tripje naar Burgers Zoo & uiteraard kon Valkenburg ook niet ontbreken.

terugblik 2023
Januari begint voor mij met wat pech, want ik sta een ochtend ineens op met enorme duizeligheid en elke beweging met mijn hoofd zorgde ervoor dat alles draaide en ik super misselijk werd. 😵‍💫🤢 Na contact met de huisarts is het hoogstwaarschijnlijk positieduizeligheid (BPPD) & er zit niks anders op dan het uitzitten..

Ik liet mijn haren verven bij de kapper.


Ik ging met mama mee naar het ziekenhuis, afdeling mond-, kaak- & aangezichtschirurgie voor het verwijderen van een wortelpunt (apexresectie).

Wessel & ik zijn 27 februari 6 jaar man & vrouw ❤️


Op kraamvisite bij mijn vriendin & haar zoontje. 💙

We gooiden ons interieur wat om. Als ik iets in mijn hoofd heb moet het het liefst ook meteen gebeuren. Ik bestelde een mooi vintage rond kleedje. De oude eikenkast stond bij mijn ouders en hebben we opgehaald. We zijn zo ontzettend blij met het eindresultaat! Hadden we veel eerder moeten doen.


Toen moest het vloerkleed bij de salontafel er ook aan geloven.

In deze prachtige agaatsteen zit een koker met as van oma.


Mijn DIY project.

Lekker samen brunchen met Pasen. 🐣🐰


Vrijgezellenfeest: workshop bonbons maken & ’s avonds lekker uit eten.

5 mei moest ik eraan geloven: ik werd 30!


Bruiloft van vriendinnetje Sylvana 👰🏼‍♀️

Als je 30 wordt mag je ook meedoen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker: uitslag was gelukkig goed.


Ook ging ik regelmatig uit eten.

Regelmatig doen we bij oma een grote schoonmaak.


Op de bruiloft kwam ik een oud collegaatje tegen en we besloten iets af te spreken en samen te gaan lunchen + bijkletsen.

Druk met de studie.


De katten werden helaas allemaal ziek (oké, behalve Bengel). Ze hadden diarree + overgeven te pakken en ik zal je de foto’s besparen, maar we hebben weinig geslapen en het was alleen maar poetsen.. Proberen dat virus zo snel mogelijk het huis uit te krijgen. Echter hield Boemba niks binnen: diarree + overgeven + al niet zoveel bij te zetten. Met hem zijn we dus naar de dierenarts geweest. Hij kreeg medicijnen tegen het overgeven, diarreeremmers en er werd bloedonderzoek gedaan. Meneer blijkt een te snel werkende schildklier te hebben, dus nu krijgt ‘ie daar ook tabletjes voor.


We gingen in de zomer een aantal keer naar het Waalstrandje en we kochten weer kleurrijke plantjes voor op de galerij.


Ik liep voor de tweede keer de Vierdaagse, de laatste dag helaas niet gestart i.v.m. blessures. 2024 nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Foto bij de barometer van 2023, voor de start.


‘Nieuwe bril’ uitgezocht, alhoewel; ik heb exact hetzelfde montuur gekozen.

Flinke barst in de voorruit, dus tijdens de reparatie kregen we een elektrische leenauto mee.


Een bezoek gebracht aan Kasteel huis Bergh.


Lekker veel gewandeld op de Veluwe.

& ons jaarlijkse festival: We Love the 90’s! Kaartjes voor volgend jaar zijn ook al binnen.


Dagje Valkenburg.


& uiteraard Burgers Zoo.


Mijn oren speelden weer op (jeuk en schilfers), dus ik kreeg druppels en zalf mee.

Bij Pets Place wonnen we onder andere dit mandje voor dierendag en Boemba had hem meteen geclaimd.


Het huis versieren voor Wessel die 31 werd. Als cadeau kreeg hij Hogwarts Legacy voor op de PlayStation en kaartjes voor André Rieu op het Vrijthof in juli 2024.

Er werden nog wat nieuwe kerstspullen ingeslagen.


Opnames bij ons thuis voor een aflevering van Kassa BNN Vara over allergische reactie op gellak.

Boemba ter controle naar de dierenarts i.v.m. plasongelukjes, hij heeft beginnende nierproblemen. Kan hij prima oud mee worden, voor nu houden ze het goed in de gaten.


Eerst crashte mijn blog (die ik gelukkig snel weer online had dankzij mijn host) , vervolgens kreeg ik mijn laptop niet meer opgestart. Een week weg geweest voor reparatie en gelukkig doet hij het weer, maar binnen nu en 2 jaar moet ik wel echt een nieuwe (wordt het besturingssysteem niet meer ondersteund).

14 november zie ik Boemba zwalken en z’n oogjes snel heen en weer gaan. Gauw ga ik met hem naar de dierenarts toe. De dierenarts denkt dat hij een hersenbloedinkje heeft gehad. >> Het hele verhaal lees je hier.

2023
Diezelfde dag blijkt m’n nichtje aangereden door een auto op haar scooter. Ze heeft ernstig letsel eraan overgehouden en moet nu een jaar revalideren.

Verkiezingen!


Op de valreep spontaan mee uit eten bij ABC Velp & dag erna pizzarette bij mijn ouders voor de verjaardag van mijn zusje.


Naar het Mega Piraten Festijn 2023 in het Gelredome, was gezellig!


Nieuwe autobanden besteld en eronder laten leggen. Half januari moet de auto op APK + beurt.

Oma is jarig, dus met z’n allen gezellig Chinezen.


In 2024 wil ik graag wat meer gebruik gaan maken van mijn make-up. Ik vind het doorgaans niet nodig, maar als ik het zo op heb full face vind ik het toch wel erg mooi staan.

In de laatste paar weken van 2023 ook nog ff Corona meegepakt & Wessel ook.


Kerstavond zijn we bij de opa van Wessel en gourmetten we, 1e kerstdag gourmetten we hier thuis met Wessel z’n moeder en 2e kerstdag bij mijn ouders. 🎄


Mijn teen is ontstoken door een ingegroeide nagel en ik krijg hem maar niet rustig. Ik moet naar een waarnemende huisarts die mij met antibiotica zalf naar huis stuurt. Als het volgende week niet over is ga ik langs mijn eigen huisarts om een stukje nagel te laten verwijderen.

Mijn stofzuiger was gesneuveld na ruim 5,5 jaar trouwe dienst. Ik had een nieuwe besteld, maar deze kon de dag erna meteen retour, want hij had al meteen een defect met het oprollen van het snoer. Dat wordt dus gewoon weer een Samsung!


Op Oudjaarsdag bakken mijn moeder en oom altijd zelf oliebollen voor de hele familie, waarna de familie tegen het eind van de ochtend altijd binnen komt druppelen.


Oudjaarsavond zijn Wessel & ik gewoon thuis bij de katten, want we hebben er een paar tussen zitten die bang zijn voor het vuurwerk. We hebben hapjes, kijken tv, bekommeren ons om de katjes, tellen 2023 af naar 2024, bekijken het vuurwerk van achter het raam en liggen uiteindelijk om half 3 in bed.

Heb jij goede voornemens voor 2024?

13 gedachten over “Terugblik op 2023

 1. De allerbeste wensen, een mooi nieuw jaar toegewenst!
  Wij bakken ook altijd zelf oliebollen, zoveel lekkerder en stukken voordeliger.
  Je hebt een druk en leuk jaar achter de rug, sneu dat de katten zo ziek waren, maar gelukkig weer goed gekomen.

 2. Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar.
  Wow alle katten (buiten eentje) ziek, dat is pittig zeg. Ikzelf heb 7 katten en ik kan me niet voorstellen hoe ik me daar bij zou voelen. Ik ben blij dat onze oudste kater, Pepoes, die 12 is het zo goed doet.
  Zo reageren onze katten niet echt op vuurwerk maar 1 van onze honden is er best wel bang voor.
  Ik hoop dat jullie zoektocht naar een nieuwe woonst er dit jaar beter uit ziet.

 3. Ik heb de duizeligheid ook wel eens een paar dagen. ik dacht dat het mijn evenwichts orgaan was, meestal schud ik dan heel hard met mijn hoofd heen en weer. Dit doe ik wel in bed, maar helpt vaak wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *