De mooiste tweepersoonsbedden + tips

tweepersoonsbed
Het vinden van het juiste tweepersoonsbed kan een hele opgave zijn, want er is tegenwoordig ontzettend veel keuze. Een goed bed is ontzettend belangrijk voor je nachtrust en je lichaam. Niemand is hetzelfde, daarom is het belangrijk om goed te kijken welk bed bij jouw wensen past. Daarnaast geef ik je nog 7 handige tips om op te letten voordat je een nieuw bed gaat kopen.

Wellicht is je huidige tweepersoonsbed helemaal op (oud of versleten), je ligt niet meer lekker en wordt met pijn of niet uitgerust wakker. Ontzettend vervelend, maar gelukkig is er wel wat aan te doen. Kies een nieuw tweepersoonsbed wat bij jouw wensen past en val als een blok in slaap!

Boxspring

Wellicht een van de meest populaire tweepersoonsbedden op het moment; de boxspring. Een boxspring is een bed waarbij het matras en de ombouw samen één geheel vormen. Boxsprings zijn vaak ook wat hoger qua instap dan een klassiek bed met lattenbodem, dit maakt het makkelijker om in en uit je bed te stappen. Ze hebben een optimaal ligcomfort en het zorgt voor ondersteuning van je lichaam waar nodig. Een groot bijkomend voordeel van een boxspring, is dat je het uiterlijk ervan zelf kunt bepalen. Zo kun je zelf het ontwerp, de kleur en het materiaal kiezen. Sommigen zijn zelfs elektrisch verstelbaar.

Hemelbed

Waan je als een prins/prinses in je eigen slaapkamer met een hemelbed! Een hemelbed is een ware eyecatcher in je slaapkamer. De balken vormen samen een overkapping (hemel) met daaroverheen stof gespannen die als een gordijn tot aan de vloer drapeert. De ideale plek om jezelf heerlijk terug te trekken met een fijn boek.

Futonbed

Vergeet het waterbed! Een futonbed is een typisch Japans bed en wint momenteel aan populariteit. Dit tweepersoonsbed is laag bij de grond en heeft een vlakke (niet verende) houten lattenbodem in combinatie met een speciaal bijpassend matras. De basis heeft een stevige kern met daaromheen een tot zes lagen katoen en omhuld met een zachte vlies.

7 tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw bed

1. Oriënteren
Zorg dat je eerst een beetje oriënteert op wat je wel en niet wilt, er zijn namelijk ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Maak desnoods een wensenlijstje voor jezelf en schrijf eventueel op wat je echt niet wilt.

2. Informeren
Informeer bij vrienden, familie en/of kennissen waar hun hun bed hebben gekocht, welk matras zij hebben, wat voor een soort bed ze hebben, wat hun ervaring is en of ze tevreden zijn met de service van de betreffende winkel. Op deze manier krijg je een eerlijk en onafhankelijk advies van mensen die je vertrouwd.

3. Afmetingen
Kies een bed dat bij jouw wensen past en dus ook lang & breed genoeg is. De juiste afmetingen van je bed zijn afhankelijk van jouw lichaamslengte- & bouw. Kies bij voorkeur een bed dat minstens 20 cm langer is dan jij zelf. 140 x 200 cm is de meest gangbare maat voor een tweepersoonsbed.

Daarnaast moet je ook rekening houden met of het bed wel past in je slaapkamer en of je hem überhaupt door de deur en het trappengat naar boven krijgt.

4. Prijs
Let goed op de prijs en met name wat er wel en niet bij inbegrepen is. Boxsprings bestaan uit meerdere elementen en de prijs die aangegeven staat in de winkel is niet altijd de totaalprijs van wat je ziet staan. Voorkom vervelende verrassingen en vraag dit goed na bij de winkel waar je van plan bent om te kopen.

Let er ook op of de prijs inclusief bezorging en/of montage is en of eventueel je oude bed (gratis) door hen wordt afgevoerd.

5. Proefliggen
Een nieuw bed kopen is een redelijke uitgave, laat jezelf daarom goed informeren en ga proefliggen in de winkel. Houdt wel in je achterhoofd dat een nieuw matras altijd wat harder is dan in de winkel, doordat daar nog nooit op gelegen is door iemand en in de winkel wordt dat met regelmaat wel gedaan.

Bij sommige winkels kun je je aankoop binnen 90 dagen alsnog omruilen of retourneren als het toch niet goed ligt.

6. Uitgerust
Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent als je nieuwe matrassen en/of bedden gaat uitproberen, want als je moe bent dan ligt alles natuurlijk comfortabel. Dat kan ten koste gaan van het slaapadvies en het uitkiezen van het juiste bed en dat zou zonde zijn.

7. Service & garantie
Kijk hoe het zit met de garantie (haken & ogen) en de service van de betreffende winkel. Kijk of er eventueel lopende acties/aanbiedingen zijn, wat de levertijd is en verdiep je van tevoren ook in recensies over de winkel.

Wat voor een tweepersoonsbed heb jij?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

7 gedachten over “De mooiste tweepersoonsbedden + tips

  1. na heel lang nadenken over wat we wilden, zijn we naar IKEA gegaan, hebben het aller-aller goedkoopste bedframe gkocht wat we konden vinden en een redelijke matras. Dat alles onder het motto: nu hebben we zeker 5 jaar om verder te denken

  2. Wij hebben een Auping. Toen was het een grote uitgave, maar de beste keuze ooit. Ik slaap elke dag heerlijk.

  3. Wij hebben een Auping van 30 jaar oud met een gloednieuw matras van Matt Sleeps, echt een hemelse combi, we slapen er heerlijk op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *