Mijn ochtend routine

ochtend routine
Mijn ochtend routine verschilt zo nu en dan & het hangt ook heel erg af van of ik wel of niet een afspraak heb staan die ochtend. Ik heb mijn ochtend routine beschreven van een dag zonder afspraken/in het weekend.

Ik zet eigenlijk altijd een wekker, ook als ik geen afspraken heb staan voor die dag. Al is die wekker de laatste paar weken niet echt nodig, want ik heb ontzettend last van mijn rug op het moment. Hierdoor ben ik voor het af gaan van de wekker al mijn bed uit van ellende. Ik weet gewoon niet hoe ik liggen moet, omdat mijn rug zo’n pijn doet.

Zodra ik wakker ben komt Bengel mij meteen vol enthousiasme begroeten, want vrouwtje is wakker en dat betekent brokjes! Ik ga vrijwel altijd eerst naar het toilet om te plassen. Boefje is inmiddels ook wakker en uit zijn mandje gekomen (die heeft wat langer nodig om wakker te worden). Vervolgens geef ik Bengel & Boefje eerst hun brokjes en schoon water, zodat ik rustig verder kan zonder voor mijn voeten gelopen te worden.

Ik haal de kleding die ik aan wil doen uit de kledingkast en verruil mijn pyjama voor kleding & mijn sloffen. Vervolgens borstel ik mijn haren & maak er een knotje van, ga met een wattenschijfje met micellair reinigingswater over mijn gezicht, was mijn gezicht na met water en een reinigingsgel, gebruik de deo roller van Borotalco, parfum of body mist & een borsteltje door mijn wimperextensions heen.

Daarna ga ik richting de keuken om ontbijt te maken. Meestal is dit yoghurt of kwark met fruit en muesli of volkoren brood met ei of kipfilet. Daarbij drink ik water en thee, nu het buiten weer kouder wordt is het meestal thee. Ik plant mezelf achter het bureau met mijn ontbijt. Zo kan ik tijdens het ontbijten blogs lezen of werken aan mijn eigen blog. Uiteraard check ik ook mijn social media via mijn telefoon en moet ik mijn ontbijt verdedigen tegen Bengel & Boefje.

Als ik mijn ontbijt eindelijk op heb, schuifel ik op mijn sloffen richting het aanrecht. Hier doe ik het gebruikte servies in de vaatwasser, ruim het aanrecht verder op (mocht er nog wat staan) en ga naar de badkamer om mijn tanden te poetsen.

Wat daarna komt is net wat er die dag gepland is of op mijn pad komt. Denk aan de was doen, met de katten spelen/knuffelen, bankhangdag, opruimen, kattenbak aanzetten, op visite bij iemand, boodschappen doen..

Wanneer ik vroeg op moet (iets waar ik slecht in ben & dus het liefst zo lang mogelijk in bed blijf) dan kan aankleden, wassen, ontbijten, tandenpoetsen, naar de wc gaan, katten eten/drinken geven in zo’n 15 minuten. Wereld van verschil hé!?

Hoe ziet jouw ochtend routine eruit?

20 gedachten over “Mijn ochtend routine

  1. Vanmorgen bij de huisarts geweest, hij denkt dat ik een spier verrekt heb in mijn rug, dit kan 6 tot 12 (!!!) weken duren. Elke dag 2 naproxen & 6 paracetamol slikken totdat het over is.

 1. Sinds de kinderen naar school gaan is het hier altijd 7.30 opstaan, behalve in het weekend dan slaap ik uit. Hier wel een vast routine aangezien de kids op tijd op school moeten zijn. Wat naar van je rug, sterkte!

 2. Wat vervelend van je rug!

  Ik heb het mezelf ook echt aangeleerd de laatste tijd om óók een wekker te zetten als ik vrij ben. Anders lig ik echt te lang in bed en dat is toch wel zonde van de dag.

 3. Leuk om te zien hoe jij je ochtend indeelt. Mijn ochtend is opstaan, aankleden, brood uithalen, rondje wandelen, eten en tv kijken, wassen en gel in doen en dan de fiets pakken voor het werk.

 4. Leuk om zo mee te lezen hoe jij je dag begint. Op een doordeweekse dag, als ik mijn dochtertje naar school moet brengen, dan ben ik in een half uurtje klaar met alles. Ontbijten/koffie drinken, douchen aankleden en opmaken. Dan nog even snel mijn dochtertje. Maar anders neem ik graag lekker rustig de tijd.

 5. o, wat rot om wakker te worden van de pijn. Bij ons gaat traditie getrouw de wekker om 7 uur. Maar meestal ben ik dan al wakker, maar blijf nog even liggen. Manlief brengt me namelijk iedere ochtend een kopje koffie. En dan begint mijn dag!

 6. Op werkdagen rinkelt de wekker om half 7 en op mijn parttimedagen meestal om 8 uur terwijl ik vaak in het weekend de wekker bewust niet zet. En ja, dan is het inderdaad richting badkamer om vervolgens te ontbijten, op werkdagen snel snel en op vrije dagen lekker relax met zijn tweetjes aan tafel.

 7. Ik heb heel vast schema van eten en drinken door de operatie.. Ik moet dan ook om half 9 wakker worden elke dag om te beginnen met drinken. Om half 10 ontbijt en daarna elk 2 uur eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *