Netflix kijktips

netflix
Buiten is het donker en koud, de hoogste tijd om mijn nieuwste Netflix kijktips met jullie te delen. Dus pak gauw je fleecedeken, kop thee en wat lekkers erbij! Met deze films & series kom jij de koude gure dagen wel door..

Series

Wednesday (S1)
Wie kent de Addams family niet!? Deze Netflix original serie gaat over Wednesday Addams. Ze is slim, sarcastisch en een beetje dood van binnen. Ze onderzoekt een reeks moorden terwijl ze nieuwe vrienden en vijanden maakt op Nevermore Academy.

Goed nieuws voor de fans: seizoen 2 is al bevestigd (2024).

Dahmer (S1 – 10 afleveringen)
Dit is geen gezellige serie die je met het hele gezin kijkt, maar desondanks vond ik het toch erg interessant om te zien hoe het kon dat Jeffrey Dahmer 17 tieners & jonge mannen kon vermoorden in een periode van 10 jaar, zonder gepakt te worden. Maar ook hoeveel fouten er zijn gemaakt vanuit de politie (veel moorden hadden daardoor voorkomen kunnen worden), je ziet het einde van Jeff Dahmer, de fanmail die hij ontvangt in de gevangenis en de hele nasleep.

netflix

Manifest (S1 – 4)
Manifest is een bovennatuurlijke dramaserie. Het gaat over de passagiers en bemanning van vlucht 828 dat plotseling weer verschijnt nadat het ruim 5 jaar lang verdwenen is geweest (terwijl ze maar een paar uur onderweg zijn geweest). Terwijl de passagiers opnieuw integreren in de huidige samenleving, moeten ze het feit onder ogen zien dat niets meer is zoals het vroeger was. Ze ervaren stemmen en visioenen.

1899 (S1 – 8 afleveringen)
Een migrantenschip op weg naar New York moet in 1899, na mysterieuze voorvallen, haar koers verleggen. De passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel. Een schip dat 4 maanden daarvoor verdween, blijkt rond te dobberen op de Atlantische Oceaan met slechts één passagier aan boord. Maar de werkelijkheid is niet wat het lijkt..

Voer voor liefhebbers van tijdreisgepuzzel, getallensymboliek en parallelle werelden. Van de makers van de serie Dark. Helaas komt er geen tweede seizoen meer van.

Films

Troll
Als een ontploffing diep in de Noorse bergen van Dovre een oude trol wekt. Er ontwaakt iets gigantisch dat na duizend jaar gevangen te hebben gezeten. Het wezen vernietigt alles op zijn pad en nadert snel de hoofdstad van Noorwegen. De dappere paleontoloog (Nora) wordt aangesteld om te voorkomen dat de trol een dodelijke ravage aanricht, maar hoe stop je iets waarvan je dacht dat het alleen in de Noorse folklore bestond?

Slumberland (Sluimerland)
Een meisje (Nemo) wordt op jonge leeftijd wees, als ze een geheime kaart ontdekt naar de droomwereld van Slumberland. Met de hulp van de excentrieke outlaw Flip (Jason Momoa) doorkruist ze andermans dromen en vlucht ze voor nachtmerries. In de hoop dat ze haar overleden vader weer zal kunnen zien.

Dit is oprecht een erg leuke en vermakelijke film voor de hele familie. En had ik al gezegd dat Jason Momoa erin speelt?

The Croods
De film gaat over een holbewoner familie; The Croods. De omstandigheden buiten de grot zijn gevaarlijk en de vader van de familie is dan ook van mening dat ze alleen door zijn extreme voorzichtigheid nog leven. Maar tienerdochter Eep is helemaal klaar met hele dagen in een grot leven en verveelt zich dood. Op een nacht gaat ze er stiekem vandoor en ontmoet ze Guy. Met onder andere de stemmen van Nicolas Cage, Emma Stone & Ryan Reynolds.

Deze animatiefilm hebben wij van de week gekeken en vonden we erg leuk. De film is al van 2013, ik weet ook niet of die al langer op Netflix staat, wij kwamen hem nu pas tegen.

Uncharted
De jonge Nathan Drake (Tom Holland) is een schatzoeker die de hele wereld rondreist en daarbij allerlei mysteries ontrafelt. Hij ontmoet de oudere zakenman Victor Sullivan (Mark Wahlberg), eveneens schatzoeker, die de jongen onder zijn hoede neemt. De twee gaan samen op avontuur en moeten het daarbij opnemen tegen de meedogenloze man Santiago Moncada (Antonio Banderas).

kijktips

Morbius (Marvel)
Biochemicus Michael Morbius probeert zichzelf te redden van een zeldzame bloedziekte door medicijnen te ontwikkelen en ze op zichzelf uit te testen. Tijdens een van deze tests verandert hij in een soort van vampier, met de bijbehorende dorst naar bloed. Hij walgt van zijn eigen bloedlust & gaat op zoek naar een tegengif. Met Jared Leto & Matt Smith.

Purple hearts
Cassie werkt ’s nachts in een bar Texas om de eindjes aan elkaar te knopen, terwijl ze haar droom nastreeft om zangeres en songwriter te worden. Luke is een soldaat in opleiding die op het punt staat uitgezonden te worden. Cassie, die met medische rekeningen worstelt nadat bij haar diabetes is vastgesteld, wil met een oude bekende trouwen voor een betere ziektekostenverzekering. Als hij weigert, schiet Luke haar te hulp. Hij wil met haar trouwen vanwege zijn eigen wanhopige redenen. Ze zullen hun meningsverschillen opzij moeten zetten om het op een echt huwelijk te laten lijken.

Wat zijn jouw Netflix kijktips?

Hier vind je nog meer Netflix + Amazon Prime aanraders & kijktips.

2 gedachten over “Netflix kijktips

  1. Bedankt voor de leuke tips! Troll, Slumberland, Dahmer, 1899 en Wednesday hebben wij ook gezien en Slumberland en Wednesday vonden wij ook super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *