Refurbished smartphone: niet het nieuwste, wel super voordelig!

refurbished
Smartphonegebruikers zijn er vaak in twee uitersten. De één vervangt zijn smartphone na maximaal twee jaar en loopt het liefst met het allernieuwste rond, terwijl de ander zo lang mogelijk wacht totdat de smartphone écht aan vervanging toe is. Voor die laatste groep is de allernieuwste telefoon niet interessant. Een zo laag mogelijke prijs voor een gewoon goed toestel spreekt wellicht meer aan. In de zoektocht naar een nieuwe telefoon kan een refurbished iPhone dan heel interessant zijn, want die zijn voordelig, nog jaren te gebruiken en hebben alles wat je nodig hebt om er weer jaren mee vooruit te kunnen.

Refurbished iPhone 8 en iPhone X

Als je een smartphone zoekt die nog wel een tijdje mee gaat, lekker voordelig is en waarmee je heel veel kunt doen, is een iPhone 8 refurbished kopen het overwegen waard. Dit toestel haal je voor nog geen €250 in huis en hij is lekker compact. Hierdoor past hij makkelijk in je broekzak en bedien je hem met één hand. Je kunt er natuurlijk mee bellen en WhatsAppen, maar mobiele spellen spelen, social media checken en e-mails bijhouden kun je er ook prima mee doen. De iPhone X is nét zo oud als de iPhone 8, maar is dan iets moderner. Deze iPhone heeft een groter scherm dat de hele voorkant bedekt en een dubbele camera. Er zit natuurlijk wel een prijsverschil tussen deze telefoons, maar ze zijn beide goed betaalbaar als je ze refurbished koopt. Op www.forza-refurbished.nl kun je ze beide goedkoop aanschaffen.

refurbished

Goede deals voor weinig geld

Belangrijk is dat, als je een nieuwe smartphone koopt, je er meteen een hoesje omheen doet. Zo zal je telefoon vele valpartijen overleven. Bij refurbished iPhones kun je kiezen uit verschillende opties binnen één model. Bij de optie ‘licht gebruikt’ of ‘zichtbaar gebruikt’ krijg je er gratis een beschermhoes en screenprotector bij. Die hoef je dus niet meer zelf te kopen en je smartphone is meteen goed beschermd. Ideaal. Ook zijn deze lagere opties voordelig, maar de technische kwaliteit

is bij elke optie hetzelfde. Ook krijg je er een lange garantie bij van 2 jaar. Als je een goede deal zoekt voor weinig geld, is refurbished zeker een interessante optie.

Refurbished is geen tweedehands

Net als vele anderen dacht ook ik dat refurbished hetzelfde was als tweedehands, maar dat is niet zo. Omdat refurbished smartphones eerst grondig nagekeken worden en verkocht worden met een keurmerk en 2 jaar garantie, is het veel betrouwbaarder dan tweedehands. Het is vaak iets duurder dan tweedehands, maar veel voordeliger en even betrouwbaar als nieuw. Bij tweedehands is het nog maar de vraag wat je koopt en hoelang je plezier kunt hebben van je toestel. Daarnaast biedt het vanwege de lange garantie veel meer zekerheid.

Heb jij wel eens nagedacht over een refurbished smartphone?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

14 gedachten over “Refurbished smartphone: niet het nieuwste, wel super voordelig!

  1. Ik ben zo iemand die steeds de nieuwe koopt, maar dat komt omdat ik de camera gebruik voor foto’s voor blog en insta. Wil wel steeds mooiere foto’s kunnen maken.

    1. Ik heb destijds de eerste Huawei die in Nederland uit kwam gehad, maar had toen helaas nog veel ‘kinderziektes’.

  2. Nee, nooit bij stil gestaan dat dit bestaat. Zelf koop ik altijd een nieuwe telefoon wanneer de mijne echt aan vervanging toe is. Ik koop altijd een Samsung uit de A serie

  3. Ik zou zelf niet zo snel een tweedehands kopen, omdat ik dan toch het gevoel heb dat het toestel zijn levensduur al heeft gehad. Dit is misschien nog wel te overwegen, hoewel ik liever 1x keer in de vijf jaar een nieuwe koop.

  4. Refurbished is dan meer een tweedekans artikel dan een tweedehands artikel? Begrijp ik dat goed? Wel fijn dat je er ook 2 jaar garantie bij krijgt. Ik ben van het type dat zo lang mogelijk met haar smartphone doet, dus misschien is het ooit het overwegen waard zodra deze smartphone het begeeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *