Nooit meer strijken met deze tips!


Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel strijken. Zo zonde van de tijd en moeite die je erin steekt, want zodra je iets aantrekt kreukt het toch wel weer. Sinds ik op mezelf woon (inmiddels alweer ruim 2,5 jaar) heb ik nog nooit iets gestreken.

Nooit? Nee, nooit. Ik heb wel degelijk een strijkplank en strijkijzer in huis, maar ik heb ze werkelijk nog nooit gebruikt. Alhoewel, de strijkplank wel, voor het opvouwen van de was.

Meteen ophangen

Zodra de wasmachine klaar is met het wasprogramma draaien, meteen alle was eruit halen en ophangen. Even goed uitslaan en/of strak trekken en je hebt er geen omkijken meer naar. Broekspijpen rechttrekken, mouwtjes uitrekken en strak/gespreid ophangen (liefst zonder wasknijpers).

Direct opvouwen

Vouw je droge was direct op nadat je het uit de droogtrommel haalt of van de waslijn. Niets kreukelt zo erg als kleding wat eerst nog een paar dagen opgepropt in een wasmand moet zitten. Let er wel op dat je er zelf geen lijnen invouwt.

Was wat nog wat warm is dat uit de droogtrommel komt en waar wat lichte kreukels in zitten, kun je er met de hand uit strijken/vegen alvorens je het opvouwt.

Strijkvrije kleding

Kledingstukken zoals ondergoed en sokken hoef je bij voorbaat al niet te strijken (ik ken mensen die dit doen, I kid you not). Overhemden, truien, polo’s en shirts zijn een ander verhaal, deze zijn een stuk gevoeliger voor kreukels en zitten ook nog eens in het zicht. Ik probeer er altijd rekening mee te houden als ik kleding koop of het relatief makkelijk te wassen en vouwen is. Er bestaat ook kleding die je niet hoeft te strijken, er zijn zelfs strijkvrije overhemden.

Katoen & linnen de deur uit

De stoffen katoen en linnen zijn het meest kreukel gevoelig. Geen zin in strijken? Vermijd dan bij voorbaat deze twee stoffen in je kleding.

tips tegen kreukels

Niet te vol

Iets wat ook helpt: je wasmachine niet te vol proppen tot aan de nok, hierdoor heeft je was wat ruimte om te bewegen.

Sorteren

Sorteer je was op gewicht, ofwel: broeken bij broeken en shirts bij shirts. Broeken zijn een stuk zwaarder en helemaal als ze nat zijn, hierdoor creëer je allemaal extra onnodige kreukels in je lichtere kleding zoals je shirts en tops.

Wasverzachter

Wasverzachter is een goed anti-strijk wapen, evenals een scheut azijn. Zelf gebruik ik bij elke wasbeurt een scheut azijn, omdat wasverzachter niet goed is voor de leidingen van de wasmachine.

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

15 gedachten over “Nooit meer strijken met deze tips!

  1. Ik strijk ook echt nóóit! Heb wel een strijkijzer, maar gebruik hem niet. Gewoon meteen goed ophangen en de rest gaat altijd in de droger. Vind het onzin om bv spijkerbroeken te strijken maar ze komen nooit kreukelig uit de droger

  2. oke verklaar mij voor gek maar ik vind het heerijk om te strijken haha maar doe het niet vaak want ik heb nu we geleerd het zo strak op te vouwen dat het gewoon netjes is 😀 en als ik strijk heb dan zijn het alleen mijn blousjes

  3. Vroeger streek ik alles! Maar dat heb ik afgeleerd toen ik alleenstaand moeder werd. Nu gaat de was na het wassen kort de droger in en dan hang ik het op. Ik kan de was dan zo meteen opvouwen. Al moet ik zeggen dat gevoel van gestreken kleding en beddengoed wel heel fijn is hoor.

  4. God ophangen zonder knijpers zorgt inderdaad voor minder strijkwerk.
    Trucje wat ik al jaren toepas. Ik haat strijken namelijk ook en wil dit tot een minimum beperken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *