Satin Pillow – Satijnen kussensloop

satijnen kussensloop
Al langere tijd was ik erg benieuwd naar het effect van een satijnen kussensloop en van Satin Pillow mocht ik er een uitproberen. Ik heb de kussensloop inmiddels een aantal maanden in gebruik en vertel je er graag meer over en ik heb een kortingscode voor je!

Gemiddeld slaap je zo’n 8 uur per nacht. Door gebruik te maken van een satijnen kussensloop verzorg je tijdens je slaap jouw huid en haar op een natuurlijke manier.

Satijn absorbeert minder vocht dan de meeste stoffen, waardoor jouw lichaamswarmte niet in het kussen gaat zitten. Daarnaast heeft de weving een hoge dichtheid, waardoor bacteriën en huisstofmijt geen kans krijgen. Dat maakt de Satin Pillow ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

De Satin Pillow is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zelf heb ik gekozen voor de zwarte variant, omdat dit voor mij makkelijk te combineren is en niet zo smettelijk is als lichte kleuren zoals wit bijvoorbeeld.

Huid
Door de gladde stof van het satijnen kussensloop is er nauwelijks sprake van wrijving met de huid. Dit heeft een kalmerende werking op een onrustige en onzuivere huid. Tevens heb je ook veel minder slaapvouwen in je gezicht bij het wakker worden en het vermindert de kans op rimpels.

Haar
Het heeft niet alleen voordelen voor je huid, maar ook voor je haren. De stof absorbeert weinig tot geen vocht uit je haar, waardoor haarverzorgingsproducten beter hun werk kunnen doen. Zo heb je last van minder uitgedroogd haar en minder pluis, doordat er minder wrijving plaats vindt. Ook heeft het een positief effect op het ontstaan van gespleten haarpunten, minder last van klitten in je haar, beter voor eventuele haar extensions (blijven beter zitten en gaan langer mee) en je haar zal meer gaan glanzen.

Voordelen op een rij

 • Verkoelende werking
 • Satijn absorbeert minder vocht
 • Hoge dichtheid weving: bacteriën en huisstofmijt krijgen geen kans
 • Geschikt voor gevoelige huid en mensen met allergieën
 • Anti allergeen
 • Zichtbaar stralende huid
 • Bestrijdt acné
 • Nauwelijks wrijving met huid en haar door de gladde stof
 • Kalmerende werking op onrustige & onzuivere huid tijdens de slaap
 • Minder slaapvouwen in het gezicht
 • Gezichtsverzorging trekt beter in de huid, doordat de stof niet absorbeert
 • Absorbeert nauwelijks tot geen vocht uit je haar
 • Betere werking haarverzorgingsproducten
 • Minder uitgedroogd haar
 • Minder klitten in je haar
 • Minder last van pluis haar
 • Minder wrijving, wat zorgt voor minder gespleten haarpunten
 • Gezondere uitstraling haar
 • Meer glans
 • Positief effect op haar extensions (blijven beter zitten en gaan langer mee)

satin pillow

Mijn ervaring met de Satin Pillow

Ten eerste is het slim om de satijnen kussensloop voor gebruik te wassen (dit mag op 40° C). Ik had verwacht dat het even wennen zou zijn om te slapen op zo’n kussensloop, maar het lag meteen prima en het voelde ook niet gekkig aan ten opzichte van een katoenen kussensloop.

Ik heb de kussensloop ruim 2,5 maand in gebruik en merk wel al een paar verschillen ten opzichte van slapen op een katoenen kussensloop. Zo zit mijn haar veel minder door de war ’s morgens, geen coupe ravage.

Ook heb ik minder last van onzuiverheden in mijn gezicht. Ik heb dit voornamelijk op mijn kin, maar met het gebruik van de Satin Pillow heb ik er aanzienlijk minder last van.

Wel wil ik graag nog een extra exemplaar aanschaffen, voor als deze in de was zit.

Gebruik de kortingscode JOUVENCE15 voor 15% korting op je aankoop!

Lijkt een satijnen kussensloop jou wat?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

19 gedachten over “Satin Pillow – Satijnen kussensloop

 1. ik heb meerdere satijnen dekbedovertrekken met kussenslopen ( natuurlijk) ik vind het fijn slapen maar dat het nu meer voor me doet dan een kussen met een katoenen sloopje…

  1. Ik moet zeggen dat ik wel echt verschil merkte. Ik heb met name minder last van onzuiverheden en mijn haar is minder snel vet en niet zo warrig ’s morgens. 🙂 Persoonlijk vind ik katoen wel mooier dan satijn, vind het wat kitsch aandoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *