VicoBlue – Gezond afvallen

VicoBlue
VicoBlue is een uniek concept waar voeding, beweging en mindset centraal staan. Door het samenbrengen van kennis en ervaring begeleiden ze consumenten en bedrijven bij het proces naar een gezonde body & mind. De focus ligt hierbij op preventie, met de nadruk op het bevorderen van een gezonde leefstijl. Velen van ons willen maar al te graag wat kilo’s verliezen, maar in de praktijk blijkt afvallen, én vervolgens op gewicht blijven, erg moeilijk. Waarom dit zo lastig is? Dit heeft alles te maken met aanleg, ons DNA speelt namelijk een belangrijke rol hierin.

Waarom is een gezonde leefstijl belangrijk?

Door een gezonde leefstijl aan te houden, verklein je de kans op ziekten als overgewicht (obesitas), kanker en diabetes type 2. Een gezonde leefstijl bevat voeding die onder andere rijk is aan vezels, eiwitten, groenten & fruit. Daarnaast staat voldoende bewegen centraal, een goede nachtrust is van belang, het verminderen van stress, niet roken, geen alcohol drinken en je mindset zijn ook punten van aandacht. Bij VicoBlue kun je coaching krijgen op het vlak van voeding, beweging & mindset.

Mensen met een gezonde leefstijl zijn beter beschermd tegen ziekten en hebben een betere levensverwachting in goede gezondheid. Met een gezonde leefstijl is het mogelijk om tot op late(re) leeftijd je fit en vitaal te voelen. Wie wilt dat nou niet?

MetaCheck

De MetaCheck van VicoBlue is een DNA test die jouw genetische aanleg bloot legt. Het is een once in a lifetime test die een levenslange oplossing biedt (je hoeft de test maar één keer te doen)! Zo kom je er met de MetaCheck achter in welke verhouding jij het beste koolhydraten, vetten en eiwitten verwerkt tot energiebron. De test kan worden toegepast bij mensen met overgewicht (obesitas), maar ook voor het verkrijgen van energie door het nuttigen van de juiste voeding. Het biedt uitkomst om gezond en snel (efficiënt) af te vallen, je energieker te voelen en jouw algehele welzijn te verbeteren. Bij VicoBlue krijg je persoonlijk advies voor snel afvallen en meer energie met de DNA test MetaCheck.

Genetische aanleg is dus een belangrijke factor om succesvol af te vallen. Onze genen bepalen namelijk grotendeels de mate waarin ons lichaam energie opslaat. Het doen van de MetaCheck DNA test van VicoBlue zorgt dus voor inzicht in jouw genen. Hoe jouw lichaam bijvoorbeeld macronutriënten verwerkt en hoe het calorieën verbruikt. Dit verklaart ook waarom de een wel snel en efficiënt kan afvallen, maar een ander juist weer niet.

MetaCheck DNA test

Hoe werkt het?

Na het bestellen van de Gen-Dieet MetaCheck Analyse verstuurt VicoBlue binnen 24 uur de testen gratis naar jouw adres. Met de testkit neem je zelf eenvoudig een wangslijmvliesmonster af, dit stuur je vervolgens retour met de bijgeleverde retourenvelop. Je ontvangt jouw persoonlijke testresultaten vanuit het laboratorium (ISO gecertificeerd) uiterlijk binnen 2 weken.

Aan de hand van het genetisch profiel worden 4 metatypes bepaald; Alfa, Bèta, Gamma & Delta. Elk van deze metatypes heeft een andere verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast wordt, aan de hand van genetische aspecten, ook een sporttype bepaald. Zo kom je erachter of je meer calorieën verbrandt tijdens duursport (Endurance) of juist tijdens krachtsport (Speed). Aanvullend worden ook nog 5 genen geanalyseerd van processen die invloed hebben op jouw afvaltraject: het jojo-effect, spiermassa verlies, hongergevoel, verzadiging en visceraal vetweefsel.

Na de MetaCheck kun je aan de slag met jouw gezondheid. Met de juiste begeleiding bereik je sneller jouw persoonlijke doel. VicoBlue biedt begeleiding aan middels een voedings-, bewegings- & mindsetcoach. Tevens beschikt VicoBlue over een eigen app, waarbij je jouw MetaCheck resultaten kunt invoeren. Je kunt hierin je voedingsdagboek bijhouden, work-outs inplannen op basis van jouw sport-type, je zelfbeeld vergroten met de mindset programma’s en professionele begeleiding inplannen met een van de coaches.

Waarom persoonlijk advies belangrijk is

Ieder individu is anders en daar hoort dan ook een persoonlijk voedings- & bewegingsadvies bij, die pas bij jouw leefstijl, lichaam en wensen/doelen. Iedereen verwerkt koolhydraten, eiwitten en vetten nou eenmaal anders. Zo kan het zijn dat jouw lichaam meer energie haalt uit koolhydraten en vetten dan uit eiwitten. Hierdoor zijn de ‘kant-&-klare’ diëten, zoals koolhydraatarm of paleo, niet voor iedereen even effectief. Afvallen is namelijk geen one size fits all concept.

Lijkt de MetaCheck jouw wat?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

17 gedachten over “VicoBlue – Gezond afvallen

  1. Ik denk dat er veel met dit soort testen gedaan kan worden, ook is er een cosmeticamerk waar je je DNA kan laten testen en dan kunnen zij zien hoe de huid reageert op bepaalde stoffen en wat die huid nodig heeft. Volgens mij kunnen ze ook kijken hoe je huid er over een x aantal jaren uit zal zien. Slim zo een persoonlijk advies, wat bij de een werkt hoeft bij de ander weer niet te werken!

  2. Super interessant!! Ik wil dolgraag afvallen maar het lijkt maar niet te lukken. De test lijkt mij dan ook zeker een uitkomst!! Al weet ik niet zo goed hoe ik de verkregen kennis in de praktijk kan brengen.

    1. Bij Vicoblue bieden ze ook coaching aan, dus die kunnen jou begeleiden in hoe je de verkregen kennis kunt toepassen in de praktijk.

  3. Omop een goed gewicht te blijven probeer ik gezond te eten en veel te bewegen. Maar ik denk wel dat wanneer je serieuze plannen hebt om te gaan afvallen dit een hele goede manier is.

  4. Ik heb 2 jaar personal body plan gedaan dus ik weet goed wat een gezonde lifestyle is. Ik kan dat iedereen aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *