MAC prep & prime Fix+


Tijdens Black Friday scoorde ik de prep & prime fixing spray van MAC. Heel eerlijk? Ik ben geen fan van fixing sprays, omdat ik gewoonweg nog geen fijne fixing spray heb gevonden. Na wat advies in de MAC store besloot ik de MAC Fix+ toch een kans te geven.

prep & prime

‘De prep & prime Fix+ bevat vitaminen en mineralen die de huid verfrissen, een zachte glans geven en de make-up afwerken. Zowel te gebruiken als basis en als fixing spray. Zorgt voor een gladde basis van de huid, zodat de make-up makkelijk kan worden aangebracht.

De vochtinbrengende spray kan op verschillende manier gebruikt en gecombineerd worden: primer, fixing spray, verdunnen van foundation, intensifiëren van kleur (oogschaduw kwast ermee inspuiten alvorens je oogschaduw oppakt), verbeteren van de make-up en bevochtigen/kalmeren van de vermoeide huid.’

De Fix+ zit in een zwart kartonnen doosje met groen/paarse glitters erop. Groot in het wit staat er Fix+ op. Het flesje zelf is is van doorzichtig kunststof met een zwarte dop. Je kunt de dop zodanig draaien dat hij gesloten is en je niet per ongeluk kunt sprayen.

Ingrediënten: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Butylene Glycol, Cucumis Sativus  (Cucumber) fruit extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Caffeine, Panthenol, Arginine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26-Buteth-26, Fragrance (parfum), Disodium EDTA, Phenoxyethanol.

Om heel eerlijk te zijn was ik erg nieuwsgierig naar deze spray, maar had er ook niet veel verwachtingen van, omdat ik gewoonweg niet zo’n fan ben van fixing sprays. De verkoopster was erg enthousiast over deze spray en met een flinke Black Friday korting van 30% (€12,60 in plaats van €18) besloot ik hem dan toch een kans te geven.

Deze prep & prime fix+ spray is als je het mij vraagt zijn geld elke cent waard! De spray vernevelt heel erg fijn over de huid, je gezicht is vrij nat na het aanbrengen, maar als je hem goed laat drogen heb je daarna echt een prachtig effect. Je make-up (voornamelijk foundation en poeder) lijkt samen te smelten met je huid, wat zorgt voor een mooi en natuurlijk effect. Daarnaast laat het een subtiele en natuurlijke glans achter op je huid.

Ook is het heerlijk verfrissend voor in de zomer en heeft het de subtiele geur van verfrissende komkommer. Ik heb een gemengde huid (vette t-zone) en mijn make-up blijft aanzienlijk beter/langer zitten en is minder snel vet rondom de t-zone.


Bekijk hier de rose variant van de prep & prime fix+.

De prep & prime Fix+ kost €18 en is onder andere te koop bij de MAC store.

Gebruik jij een fixing spray?

18 gedachten over “MAC prep & prime Fix+

  1. Het eerste wat ik denk als ik dit lees dat mijn hele gezicht mega uitgedroogd aanvoelt na het sprayen. Nu heb ik dit nog nooit met een speciale spray geprobeerd dus misschien is bovenstaande helemaal niet het geval. Ik ben wel erg benieuwd geworden. Mochten ze nog eens iets goedkoper zijn dan ga ik het uitproberen. Voor nu vind ik de spray gewoonweg te veel geld.

    1. De spray werkt juist vochtinbrengend, dus hij voelt absoluut niet uitgedroogd aan naderhand. Er zijn ook mini varianten van te koop die wat goedkoper zijn dan de fullsize. 😉 Ook heerlijk als verfrissing in de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *