Haal meer uit je zomer met een overkapping aan huis

overkapping
Haal meer uit de seizoenen met een overkapping aan huis! Een overkapping aan huis creëert niet alleen meer leefruimte, maar zorgt er ook voor dat je het hele jaar door optimaal kunt genieten van buiten zitten in je eigen tuin. Benieuwd naar de voordelen van een overkapping? Lees dan zeker even verder.

Een overkapping biedt een fijne plek om je even terug te kunnen trekken in je eigen tuin en te genieten van het buitenleven. De perfecte plek om even tot rust te komen met een fijn boek, te borrelen met vrienden of te genieten van een barbecue met familie.

Seizoenen

Haal meer uit de seizoenen, want dankzij een overkapping aan huis kun je het hele jaar door heerlijk buiten zitten en genieten van je tuin. Je zit beschut uit de wind en mocht het regenen dan zit je lekker droog. Daarnaast kun je er zelfs voor kiezen om er voor- & zijwanden in te zetten, zo houd je kou & regen echt buiten en geniet je langer van je tuin.

Extra leefruimte

Je creëert er extra leefruimte mee, het wordt als het ware een soort tuinkamer, het is een verlengstuk van je huis.

Droog

Met een overkapping die aan je huis vast zit loop je altijd droog in. Je hoeft namelijk niet door een eventueel natte tuin heen (regen) om bij je overkapping te komen. Daarnaast kun je zelfs als het regent lekker buiten blijven zitten, je zit immers droog! Tevens kun je de tuinkussens lekker in de tuinmeubelen laten liggen ’s avonds.

overkapping aan huis

Warme zomerdag

Tijdens een warme zomerdag kun je jezelf heerlijk terugtrekken in de schaduw van de overkapping (en tegen UV stralen). Zelfs met je laptop buiten werken is dan geen probleem. Ook houdt het ’s avonds de warmte langer vast eronder, zo kun je ’s avonds langer buiten zitten en optimaal genieten van je tuin.

Isolatie & bescherming

Een overkapping aan je huis vast (met wanden) fungeert als een soort van barrière. Het zorgt voor extra isolatie (minder stookkosten) en het beschermt je gevel tegen allerlei weersinvloeden.

Meerwaarde huis

Naast bovenstaande voordelen zit er nog een voordeel aan het hebben/plaatsen van een overkapping aan je huis, het zorgt ervoor dat je huis meer waard wordt. Je investeert dus niet alleen in woongenot, maar ook in de waarde van je woning.

Heb jij een overkapping in de tuin?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

7 gedachten over “Haal meer uit je zomer met een overkapping aan huis

  1. Nee ik heb geen overkapping daar is de tuin te klein voor. Wel staat bij een nieuw huis de overkapping hoog op mijn lijstje.

  2. Ik heb nu nog geen tuin, maar ons nieuwe huis wel. Daar is nog geen overkapping, maar dat wil ik voorlopig ook nog niet.

  3. Het lijkt me heerlijk om een plekje buiten te hebben waar je droog kan zitten en van de tuin kan genieten.

  4. Als we een overkapping plaatsen dan houden we geen tuin meer over. Ik vind het wel prachtig bij een ander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *